29 / 04 / 2024

konut satış şartları

konut satış şartları

Tüketicinin korunmasına ilişkin kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre "Yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamayacak"..

TOKİ aylık 1442 liraya konut satış duyurusu yaptı! TOKİ'nin ucuz konutlarına sahip olmak isteyenler dikkat

Toplu Konut İdaresi TOKİ, alt ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretim faaliyetlerine devam ederken aylık 1442 lira taksitle konut satış haberini duyurdu. TOKİ'nin söz konusu konutlarından edinmek isteyen ihtiyaç sahipleri bu şartları karşıladığı takdirde konutlardan satın alabilecek.

Konut satışına yeni şartlar geliyor!

Tüketicilerin korunmasına ilişkin tedbirlerin alınmasını içeren kanun teklifi Meclis Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Peki konut satışında yeni şartların da yer aldığı düzenleme ile ilgili neler netleşti? İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışında şartlar değişecek mi?

TBMM'ye sunulan Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında yabancıya konut satışında şartların değişmesi öngörülüyor.

TOKİ’den fırsat! Ucuza konut satışı başladı!

Ucuza konut satışına başlayan TOKİ, dar gelirli ve asgari ücret alan vatandaşlar için cazip konut sunmaya devam ediyor. İşte 150 bin TL'ye konut almak için başvuru şartları...

0.79 faizli sıfır konut kredisi şartları neler?

Kamu bankaları sıfır konut satışlarını desteklemek ve tüketiciye daha uygun koşullarda kredi sunmak için ilk defa satılacak daireler için konut kredisi faizlerini yüzde 0.79’a indirdi. Peki yüzde 0.79 faizli konut kredisi şartları neler?

TOKİ'den ucuz konut alma şartları!

TOKİ farklı illerde bulunan ucuz konutlarını Ağustos ayı içerisinde satışa çıkarıyor. 5 bin TL peşinatla satışa sunulan konutlara aylık 500 lira taksitle sahip olunabiliyor. Peki TOKİ'den ucuz konut alma şartları nelerdir?

Konut satışları önümüzdeki yıllarda tavan yapabilir!

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal: “Ekonomide çok büyük dalgalanmalar olmazsa, normal şartlar altında önümüzdeki yıllarda konut satışında tavan yapmamız mümkün” dedi.

Yabancıya KDV'siz konut satışı 5 gün sonra başlıyor!

1 Nisan'da, ülkemize döviz girişini artırmak ve inşaat sektörünü desteklemek amacıyla belli şartlar ile yabancı ve gurbetçilere tanınan konut satışında KDV muafiyeti başlıyor..

2016'da yabancılara konut satışı 10 milyar doları bulacak!

Konut sektörü temsilcileri, 2016 yılında yabancılara konut satış tutarının 10 milyar doları bulabileceğini belirtiyor. Aşa: "Gerekli şartlar sağlanırsa 2016'da yabancıya konut satışı 10 milyar doları bulur" şeklinde konuştu.

Ön ödemeli konut satış sözleşmesi şekil şartı!

Henüz inşaat çalışmalarına başlanmamış veya tamamlanmamış bir yapı için ön ödemeli konut satış sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, ön ödemeli konut satış sözleşmesi nasıl yapılır? Ön ödemeli konut satış sözleşmesi şekil şartları nelerdir?

Maket üzerinden konut satışı nasıl yapılacak?

Maket üzerinden konut satışlarının bazı şekil şartlarına bağlı olarak yapılması gerekiyor. Peki, yeni Tüketici Yasaları ile maket üzerinden konut satışı sözleşmesi nasıl olacak? Maket üzerinden konut satışı nasıl yapılacak?

Belediyelerin arsa ve konut tahsis şartları!

Belediyelerin arsa ve konut tahsis şartları nelerdir? İşte 2005 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan Belediyelerin arsa, konut ve işyeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına dair genel yönetmelik esasları..

Akraba arası konut satışlarında konut kredisi kullanılabilir mi?

Konut kredisi için aranan şartlar, bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki, akraba arası konut satışlarında konut kredisi kullanılabilir mi? İşte akraba arası konut satışı konut kredisi esasları...

konut satış şartları Haberi

konut satış şartları


Bakanlıkça belirlenen büyüklüğün üzerindeki projeler için satıcının ön ödemeli konut satışına başlamadan önce; bina tamamlama sigortası yaptırması veya Bakanlıkça belirlenen diğer teminat veya şartları sağlaması zorunlu olacak. Bina tamamlama sigortası kapsamında sağlanan tazminat, teminat ve benzeri güvenceler, iflas veya tasfiye masasına dahil edilemeyecek, haciz edilemeyecek, üzerlerine ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz konulamayacak. Hükmün uygulamayan satıcılara önce bir aylık süre verilecek. Söz konusu şartların yerine gelirilmemesi halinde satıcıya 500 bin lira ceza verilecek. Aynı uygulama ve yaptırım devre tatil taşınmazları için de geçerli olacak. 


Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayabilecek.


Ön ödemeli konut satışında devir veya teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren 36 ayı geçemeyecek.


Ön ödemeli konut satışında, devir veya teslim...