16 / 05 / 2024

konut satışalrında son durum

konut satışalrında son durum

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş.'nin Lisanslı Değerleme Uzmanı Deniz Şahinkaya, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamış olduğu il merkezleri ve merkez ilçeler dahil konut satış istatistiklerini değerlendirdi.

Türkiye'de en çok konut satışı yapılan 20 şehir! 

Konut satışlarında son zamanlarda yaşanan sıkıntılı dönemler ve mevcut satışlardaki gerçekleşen rakamlarda düşüş yaşanmaya devam ediyor. Buna göre ülke genelinde yaşanan bu sıkıntılı şartlara rağmen il il konut fiyatları merak konusu. 

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

Bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş! Almak isteyen alamadı, satmak isteyen de satamadı!

Ekonomide yaşanan sorunların en olumsuz etkilediği sektörler arasında yer alan inşaat sektöründe sular durulmuyor. Aktarılan detaylara göre bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş görüldü.

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, ülke genelinde Haziran ayında yapılan konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44.4 azalarak 83 bin 636 oldu. Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü yaşandı.

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Konut satışlarında Türkiye Avrupa birincisi oldu! Bu yıl emlakta rekor kırıldı!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur ve Mastertürk Grubu Başkanı Gökhan Taş, açıklanan konut satış rakamları ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Orta Gelirliye Konut Kampanyası sektörü kilitledi! Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi! 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın açıklanacak olması, konut sektörünü kilitledi. Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi. İşte ayrıntılar...

7 maddede konut satışlarında yaşanan düşüşün nedenleri! Uzmanlar açıkladı!

TÜİK tarafından, Eylül 2022 konut satışları istatistikleri de bugün açıklandı. Açıklanan verilere göre Eylül ayında son bir senenin en sert düşüşü kaydedildi. Peki konut satışları neden düşüyor? Uzmanlar 7 maddede açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut satışlarında sert düşüş!

Türkiye'de konut satışlarında büyük oranda düşüş görüldü. Satışlar Temmuz ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına oranla yüzde 12,9 azaldı ve 93 bin 902 oldu. Ayrıca bir önceki ayla kıyaslandığında da konut satışlarında yüzde 40'a yakın düşüş olduğu ortaya çıktı.

Konutta arz talep dengesi bozuldu mu? Yeni konut satışlarında son durum ne? 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Erdal Eren, konut sektöründe arz talep dengesizliğinin artarak sürdüğüne dikkat çekti ve yeni konut satışlarının yavaşladığını aktardı...

konut satışalrında son durum Haberi

konut satışalrında son durum

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer alan EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş.'nin Lisanslı Değerleme Uzmanı Deniz Şahinkaya, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamış olduğu il merkezleri ve merkez ilçeler dahil konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Şahinkaya, Merkez Bankası’nın izlemiş olduğu konut faiz oranlarındaki politikanın 2013 yılında konut satışlarını bir önceki yıla oranla %28 arttırdığını belirtti.

Merkez bankasının özellikle sene başında ağırlıklı ortalama faiz oranlarını düşürmesi ve tüm yıl boyunca da bu tutumu devam ettirmesi sayesinde 2012 yılında il merkezleri ve merkez ilçeler dahil 701.621 konut satışı yapılırken, 2013 yılında ise bu rakamın 895.594’e yükseldiğini söyleyen Şahinkaya,  enflasyonun düşük olduğu ve tüketici güven endeksinin son üç yılın en yüksek seviyelerine çıktığı 2011 yılında ise bu rakamın 708.275 olduğunu hatırlatıyor.

TAKBİS Sistemi ile artık beldelerdeki...