02 / 10 / 2024

Konut satışlarının geleceği

Konut satışlarının geleceği

Gönye Tasarım, sunduğu deneyim ile fark yaratırken marka imajını yansıtan mekanları başarıya dönüştürmenin tasarım vizyonu ile mümkün olduğuna işaret ediyor ve satışların etkilenmesinde önemli rol oynuyor.

Konut satışlarında hareket var!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım bugün ki köşe yazısında ''En düşükten alma refleksi ile konut ve otoda canlılık'' başlığını ele alıyor. İşte Yıldırım'ın köşe yazısı;

Konut satışları günlük ortalamanın yüzde 7 üzerinde! Her gün 6 bin 388 konut satıldı!

2024 ağustos ayında 6 bin 388 adet günlük konut satışı gerçekleşti. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu konut satışı rakamlarını değerlendirerek, toplam konut satışlarının günlük ortalamanın yüzde 7 üzerinde gerçekleştiğini açıkladı. 

Konut piyasasına yeni yıl dopingi! Konut satışlarının artması bekleniyor!

Konutder Başkanı Ramadan Kumova konut satışlarının 2 aydır artış eğiliminde olduğunu söyleyerek, yılsonu tahminlerininolumlu olduğunu kaydetti.

Konut satışları yukarı yönlü hareket trendine girdi! 2025 yılında konut piyasasını neler bekliyor?

TÜİK Ağustos ayı konut satış istatistiklerini bu sabah açıkladı. Kritik verilerin ardından inşaat sektörü temsilcileri TÜİK Ağustos ayı konut satışlarını değerlendirdi. İşte ayrıntılar... 

Ankara'da temmuzda 11 bin 364 konut satıldı! Fiyat indirimleri satışların önünü açtı!

Ankara’nın önde gelen gayrimenkul şirketi Gayrimenkul PR, TÜİK verilerini analiz ederek, fiyat indirimlerinin Ankara’da konut satışlarını etkilediğini belirtti.

Konut satışlarını artıran 5 neden! Satış rakamları daha da artar mı? 

Türkiye’de hazirandan temmuza, konut satışları 47 bin adetlik artış gösterdi. Peki konut satış rakamları daha da artar mı? İşte konut satışlarını artıran 5 neden...

Konut satışlarının yüzde 41'i beş büyük ilde yapılıyor! İşte bu illerin konut satışları içindeki payı!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı, İktisat Doktoru Ahmet Büyükduman, konut satışlarının yüzde 41'inin beş büyük ilde yapıldığını söyleyerek bu illerin konut satışları içideki payını açıkladı. İşte o iller...

Konut satışlarının durması emlakçıları işsiz bıraktı! Emlakçılar isyanda! Her ay 85 emlak dükkanı kapanıyor!

Konut kredi faizlerinin yüksek olmasıyla konut satışları durma noktasına geldi. Satışlardaki bu düşüş en çok emlakçıları etkiledi. İstanbul'da her ay 85 emlak dükkanın kapandığını söyleyen emlakçılar isyan etti. 

Ev sahiplerinden konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına tepki! Konut piyasasında neler yapılmalı? 

Ev Sahipleri Dayanışması Oluşumu (EVSİAD) tarafından konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada satılık ve kiralık konut piyasasında yapılması gerekenlere de yer verilerek, 'Vurun ev sahiplerine mantığı acilen terk edilmeli' denildi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Yüksek enflasyon ve faiz ortamı konut satışlarını durma noktasına getirdi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt düşüş gösteren konut satışlarına değinerek yüksek enflasyon ve faiz ortamının konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Konut kredilerindeki daralma konut satışlarının sonunu getirdi!

Karşılaştırma sitesi encazip.com, konut kredilerindeki borçlanmaları araştırdı. Buna göre, konut satışları azalırken geçen yılın aynı dönemine göre konut kredisi borçlanmaları yüzde 14 arttı.

Konut kredilerindeki daralma konut satışlarını etkiledi!

Konut satışları azalırken geçen yılın aynı dönemine göre konut kredisi borçlanmaları yüzde 14 arttı. Konut fiyatlarındaki artış devam ederken, vatandaş kredi faiz oranlarından dolayı ev sahibi olmakta zorlanıyor.

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

Konut satışlarının geleceği Haberi

Konut satışlarının geleceği

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları pandemi sürecinde ekonomik tedbirler kapsamında uygulanan düşük faiz ve kampanyaların etkisiyle Haziran 2020'de, Haziran 2019'a göre yüzde 209.7 arttı. Bu durum, ülke ekonomisinin lokomotif endüstrisi olan gayrimenkul sektöründe marka projeler ve tasarım ilişkisinin önem kazanacağına ve müşterilerin ilk izlenimlerini edindikleri satış ofislerini, gayrimenkul firmaları için mekansal deneyim ile marka imajını yansıtan en önemli pazarlama aracı haline getireceğine işaret ediyor. Capital ve Ekonomist dergilerinin Birtep sponsorluğunda düzenlediği Real Estate Stars 2019 ödüllerinde ciro bazında en çok konut satışı yapan gayrimenkul firmalarının yaratıcı çözüm ortağı olarak Türkiye’de ve yurtdışında markalı konut, ofis ve otel projelerinin iç mekan tasarımlarına imza atan Gönye Tasarım, sunduğu deneyim ile fark yaratırken marka imajını yansıtan mekanları...