28 / 04 / 2024

konut sektörü 2014

konut sektörü 2014

Konutta 2014 zirve yılı oldu.Türkiye genelinde 2014'te, bir önceki yıla göre yüzde 0,7 artışla 1 milyon 165 bin 381 konut, satış sonucu el değiştirdi.

Konut sektörü Türkiye'de büyümenin motoru oldu!

Türkiye'deki konut sektörününü başını çektiği gayrimenkul rekor büyümeye sahne oldu. 2008'de 428 bin olan konut satışları aradan geçen 6 yıllık süreçte yıllık 1 milyon satış bandına oturdu...

Ünal Pala: Turistik yörelerde dokuya aykırı konut üretilmesin!

Bodrum'da Park Azur Torba Villaları'nı inşa eden Uzaltaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala: Özellikle sahil yörelerinde gelişigüzel yapılaşma ile geri dönüşü imkansız kimliksiz kentler oluşuyor.

Ahmet Çelik: Dünyadaki kriz ekonomiye yansımazsa konut satışları artar!

Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, "Biz ne kadar iyi olursak olalım; dünya bizi etkiliyor. Dünya iyi giderse, bundan en fazla istifade eden sektör de konut olur." dedi.

Hızını yavaşlatan konut sektörü durumu kampanyalarla telafi etti!

2014 yazının bitmesiyle hareketlenen konut sektörü, kışa girilirken yaşadığı yavaşlamayı kampanyalarla telafi etti. Kasım, 564 milyon liralık 1.024 adet satışla yılın en iyi ikinci ayı oldu.

Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları'nın sekizincisi gerçekleşti!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 8. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları toplantısında birçok firma temsilcisi 2014 yılının son çeyreği ile ilgili fikirlerini paylaştı, beklentilerini anlattı...

Faizi sollayan konutta sektör, geleceğe umutla bakıyor!

“Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi”ne göre son bir yılda konuttaki artışın faizin 3 katına ulaşması da, sektörün altın dönemlerinden birini daha yaşayacağına işaret ediyor.

Konutta duran talep 1 milyon arz fazlasına yol açtı!

Uzmanlar konut sektöründe yaşanan talep daralmasının etkisiyle Türkiye genelinde 1 milyonun üzerinde stok oluştuğuna dikkat çekiyor. Yetkililer, kurlardaki daralmayla yükselen yabancı talebinin sektöre nefes aldırdığını vurguluyor...

Ömer Faruk Çelik: Konut sektörü seçim sonrasına odaklandı!

Ömer Faruk Çelik: "Türkiye'de son dönemde yaşanan ekonomik ve siyasi konjonktür nedeniyle döviz, faiz ve kredi maliyetlerinin yükselmesi, gayrimenkul sektöründe mevsimsel durgunluğun yaşandığı Aralık-Mart dönemine denk geldi" dedi

Konut sektöründe kayıp yüzde 67'yi aştı!

70 markalı konut projesini bünyesinde bulunduran ve de sektörün genel durumunun işaretini veren Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamu Aydınlatma Platformu 'na gönderilen rakamlar yayınlandı..

Konut sektörü gelecekten umutlu!

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "4-5 yılda bir yaşadığımız bu kriz ortamı kısa vadede sıkıntı oluştursa da uzun vadede hem sektörün hem Türkiye'nin önünü açık" dedi...

Hamit Demir: Konutu etkileyen olumsuz etkenler geçici!

Dövizdeki artışla beraber inşaat girdilerinin fiyatları da zamlandı. Demirdeki yüzde 10, betondaki yüzde 20 artısı kendi projelerinde tolere ettiklerini söyleyen Hamit Demir "Sürecin gecici olduğuna inanıyorum" dedi.

Konuta yüzde 15 zam geliyor!

Konuta yüzde 15 zam kapıda Otomotiv sektörünün ardından konut sektöründen de zam sinyali geldi. CNBCe.com'a konuşan sektör temsilcileri kur ve enflasyondaki artışı yılın ilk çeyreğinde fiyatlara % 10-15 oranında yansıtacaklarını kaydetti...

2014'te inşaatı başlamak üzere alınan konut ruhsat sayısı 639 bin 314'e ulaştı!

Sektörün bir sonraki yıla ilişkin beklentilerini alınan ruhsat sayısı bir nebze ölçmek mümkün. Türkiye genelinde 2014'te inşaatı başlamak üzere alınan konut ruhsat sayısı 9 ayda 639 bin 314'e ulaştı

Nurettin Eroğlu: Körfez ülkelerinden talep artışı bekleniyor!

Nurettin Eroğlu, bu dönemde önemli projelerin lansmanlarının yapılmasının yanı sıra pek çok projenin bitirildiğini belirtti. 2013 yılında sektör için ciddi adımlar atıldığım hatırlatan Eroğlu, 2014 yılını değerlendirdi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Banka faizleri konut sektörünü etkiliyor!

Emlakçılar konut alım satımındaki durgunluğun önümüzdeki aylarda da devam etmesinden korkuyorlar. Vatandaşların nakit para sıkıntısı yaşaması ve banka faizlerini yükselmesi, konut sektörün de yaşanan olumsuzlukların sebepleri arasında yer alıyor.

Halk konut sektörüne neden yöneldi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazısı olan Oktay Taş bugünkü köşe yazısında neden halk konut sektörüne neden yöneldi. İşte Taş'ın o yazı...

Kocaeli Başiskele bölgesi konut sektöründe yoğun talep görüyor!

Konut sektörünün gözde ilçelerinden biri olan Başiskele son günlerde yoğun talep görüyor. Bu nedenle de inşaat firmaları gözlerini bu bölgeye çevirdi.

2015'te piyasa şampiyonu 'Konut Sektörü' / Tevfik Güngör

'Konuta talep giderek artıyor. Çünkü ekonominin mevcut şartlarında konut kazandırıyor...' Dünya gazetesinde Tevfik Güngör mahlasıyla yazan Prof.Dr.Güngör Uras, konut sektörünü masaya yatırdı...

Yamaç İnşaat gelecek dönem için konut sektörüne odaklandı!

İnşaat sektöründe anahtar teslim işler yapan Yamaç İnşaat, çalışmalarını beşer yıllık hedefler doğrultusunda sürdürüyor. Ziya Yamaç, gelecek dönem için konut sektörüne odaklandıklarını söyledi.

Konut sektörü başarılı bir yıl geçirdi!

Konut sektörü temsilcileri, tüm olumsuzluklara rağmen sektörün başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, 2016'da konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını kaydediyor. Haluk Sur, konut sektörünün başarılı bir yılı geride bıraktığını söyledi.

2016 yılında konut sektörü hareketlenecek!

Yeni yıla girerken konut sektörünü değerlendiren LEMA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emre Katırcı 2016 yılında yaşanması olası gelişmelerden bahsetti. Katırcı, "Kasım ayında Türkiye genelinde 106.008 konut satışı gerçekleşmiş durumda." dedi.

Erdinç Varlıbaş: 2030'a kadar konut sektöründe daralma beklemiyoruz!

Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Varlıbaş: "Türkiye'de 17-18 milyon hanenin yarısı ruhsatsız evde yaşıyor. 2016'dan 2030'a kadar konut sektöründe bir daralma beklemiyoruz" dedi.

konut sektörü 2014 Haberi

konut sektörü 2014

Türkiye'de konut satışı 2014 yılını 1 milyon 165 bin 381 ile tarihi zirvesinde tamamladı. 

Türkiye genelinde 2014'te, bir önceki yıla göre yüzde 0,7 artışla 1 milyon 165 bin 381 konut, satış sonucu el değiştirdi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılına ilişkin Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. 

Buna göre, Türkiye'de geçen yıl satış sonucu el değiştiren konut sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 0,7 artışla 1 milyon 165 bin 381 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 225 bin 454 ile en yüksek payı aldı. 

İstanbul'u, 131 bin 825 konut satışıyla Ankara, 71 bin 779 konut satışıyla İzmir izledi. En az satış ise 157konut ile Ardahan'da görüldü. Türkiye genelinde satılan konutların 389 bin 689'u ipotekli, 775 bin 692'si de diğer satış türünde gerçekleşti. 

Geçen yıl yabancılara 18 bin 959...