29 / 04 / 2024

Konut sektörü gelecekten umutlu!

Konut sektörü gelecekten umutlu!

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "4-5 yılda bir yaşadığımız bu kriz ortamı kısa vadede sıkıntı oluştursa da uzun vadede hem sektörün hem Türkiye'nin önünü açık" dedi...



Türkiye'nin yüksek potansiyelinden dolayı gelecek yıllardan umutlu olan konut sektörü paydaşları, sektörün uzun vadede yatırımcısına kazandıracağını düşünüyor. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konutder) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türk iş adamının Türkiye'deki krizlere alışkın olduğunu, hatta bu krizlere karşı "çeliklendiğini" belirterek, "4-5 yılda bir yaşadığımız bu kriz ortamı kısa vadede sıkıntı oluştursa da uzun vadede hem sektörün hem Türkiye'nin önünü açık" dedi. 


Dumankaya inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ise Emlak Konut GYO'nun Zeytinburnu'ndaki arsasına yapılan 4,2 milyar liralık teklife Türkiye'deki gayrimenkul geliştiriciler ve yatırımcıların olumlu baktığını anlatarak, ihaleye bu rakamın gelmesi sürpriz olmadı. Türk ekonomisi için moral verici gelişmelerden biri oldu. İşadamları Türkiye'ye olumsuz, karamsar, 2001 krizinde olduğu gibi bakmıyor şu anki dönem geçicidir" şeklinde konuştu. 


Yeni Akit


Geri Dön