06 / 05 / 2024

konut sektörü kentsel dönüşüm

konut sektörü kentsel dönüşüm

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, konut piyasasında kentsel dönüşümün önemi artarken konut dışı ticari yapılarda ise sosyal ihtiyaçların odağa alındığını açıkladı.

Gayrimenkul devleri açıkladı: Konut sektörü kentsel dönüşümle nefes alıyor!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, konut üretimi ve inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.  

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Kentsel dönüşüm çalışmaları konut sektörünü hareketlendirebilir! 

2021 yılında kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasıyla konut sektöründe olumlu gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Peki, 2021' de konut sektöründe neler yaşanacak? 

Konut sektörü kentsel dönüşüm yasasını bekliyor!

Kentsel dönüşümde sürecin hızlanması gerektiğini ifade eden DKY Yönetim Kurulu Başkanı Dumankaya, sektörün yeni yasayı beklediğini belirtti. 

Konut sektöründe fiyat tartışması!

Konut sektöründe fiyat tartışması yaşanıyor. Bazı sektör temsilcileri, kentsel dönüşümün yoğun olduğu bölgelerde evlerin yüzde 20 ucuzladığını söylüyor. İNDER Başkanı Durbakayım ise küçük ölçekli müteahhitin indirim yaptığını, genelde yüzde 10 artış olduğunu belirtiyor

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Banka faizleri konut sektörünü etkiliyor!

Emlakçılar konut alım satımındaki durgunluğun önümüzdeki aylarda da devam etmesinden korkuyorlar. Vatandaşların nakit para sıkıntısı yaşaması ve banka faizlerini yükselmesi, konut sektörün de yaşanan olumsuzlukların sebepleri arasında yer alıyor.

Halk konut sektörüne neden yöneldi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazısı olan Oktay Taş bugünkü köşe yazısında neden halk konut sektörüne neden yöneldi. İşte Taş'ın o yazı...

Kocaeli Başiskele bölgesi konut sektöründe yoğun talep görüyor!

Konut sektörünün gözde ilçelerinden biri olan Başiskele son günlerde yoğun talep görüyor. Bu nedenle de inşaat firmaları gözlerini bu bölgeye çevirdi.

konut sektörü kentsel dönüşüm Haberi

konut sektörü kentsel dönüşüm

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), plastik sektörünün üretim ve ihracat kalemlerinden biri olan inşaat plastikleriyle ilgili raporunda sektörün 2016 yılındaki performansını ortaya koydu.


PAGEV'in 2016 inşaat plastikleri sektör izleme raporuna göre, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden inşaat, beraberinde birçok alt sektörü de büyütüyor. Uzun ömürlülüğü, ısı dayanıklılığı, maliyet avantajı, enerji tasarrufu ve çevreci özellikleri ile plastikler inşaat sektöründe kullanılan malzemeler arasındaki yerini hızla yukarı taşıyor. Kapılar, boru sistemleri, hortumlar, tavan ve duvar kaplamaları, banyo ve mutfak evyeleri ile pencerelerde artık sadece plastikler tercih ediliyor. 


- İnşaat malzemeleri plastik üretiminde ikinci sırada

Türkiye’de plastik inşaat malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren 697 firma, 60'ın üzerinde mamul çeşidi üretiyor. Üretici firmaların en çok yoğunlaştığı malzemeleri ise; profil, temiz ve pis su boruları, boru...