15 / 05 / 2024

konut sektöründeki gelişmeler

konut sektöründeki gelişmeler

Çelik, sektörde sadece nüfus artışına bağlı olarak her yıl 600 bin konut ihtiyacının bulunduğunu ifade ederek, Yurt içindeki bu talep bile uzun vadede iş yapacak potansiyeli bize sağlıyor...

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

ATEM Başkanı'ndan Belediyelere çağrı: Konut sektöründeki sorunlar sizlerin katkılarıyla çözülecek! 

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı 31 Mart’ta yapılan yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Konut sektöründe yaşanan sorunların belediyelerin de vereceği katkılarla çözüleceğini söyleyen Akçam, ATEM olarak belediyelerle iş birliği yapmaya açık olduklarını ifade etti.

Gayrimenkul devleri açıkladı: Konut sektörü kentsel dönüşümle nefes alıyor!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, konut üretimi ve inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.  

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Konut sektöründe kritik gün! Bakan Nebati sektör temsilcileriyle görüşecek!

Konut sektöründe kritik gün yarın. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sektörün temsilcileriyle bir araya gelerek görüşmeler yapacak...

Konut sektöründen KDV sabitlensin talebi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca temel gıdalar için 7 puan oranında vergi indirimine gidilmesinden sonra dikkatler konut sektöründeki KDV'lere çevrildi. Peki uzmanlar KDV düzenlemesi için ne diyor? İşte ayrıntılar...

Konut sektörüne yeni KDV modeli geliyor!

Konut sektöründe KDV sistemi sil baştan değişiyor. Sistemde sadeleşme yapılırken uygulanan KDV oranları da değişiyor. Peki konut sektöründeki yeni KDV sistemiyle neler değişecek? Sektör rahatlayacak mı? İşte ayrıntılar...

Emlak sektörünü 2022'de neler bekliyor?

Exchange programının bu bölümünde Covid-19 süreci ve sonrasında emlak sektöründeki gelişmeler masaya yatırıldı. Peki Kovid-19 salgınının etkilediği küresel emlak piyasasını 2022 yılında ne bekliyor?

Konut sektöründe döviz korkusu!

Dikencomtr yazarlarından Burak  Boyoğlu bugünkü köşe yazısında konut dövizin konut sektöründeki etkilerini kaleme aldı.

Konut sektörünün Haziran 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 92. sayısı yayınlandı. İşte konut sektöründeki son durum...

Konut sektöründe hareketlenme başladı!

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Hülya Güler bugünkü köşe yazısında konut sektöründeki son gelişmeleri kaleme aldı. 

konut sektöründeki gelişmeler Haberi

konut sektöründeki gelişmeler

Konut sektörünün geleceğine ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konutder) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türk iş adamının Türkiyedeki krizlere alışkın olduğunu, hatta bu krizlere karşı "çeliklendiğini" belirterek, "4-5 yılda bir yaşadığımız bu kriz ortamı kısa vadede sıkıntı oluştursa da uzun vadede hem sektörün hem Türkiye'nin önünü açık" dedi. 


Çelik, sektörde sadece nüfus artışına bağlı olarak her yıl 600 bin konut ihtiyacının bulunduğunu ifade ederek, "Yurt içindeki bu talep bile uzun vadede iş yapacak potansiyeli bize sağlıyor. 


Sektörde güven her zaman olacaktır. Uzun vadeli iş yapmayı planlayanlar için yurt içinde ve yurt dışında ihaleye girmek sektörün ve ülkenin geleceğine olan inancın bir göstergesidir" diye konuştu. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Emlak Konut GYO'nun Zeytinburnü'ndaki...