02 / 05 / 2024

konut sigortasında hangi hasarlar karşılanır

konut sigortasında hangi hasarlar karşılanır

Çok sayıda ev sahibinin önemsiz olarak düşündüğü konut sigortası çoğu zaman hayati önem taşıyor. Peki konut sigortasında hangi masraflar ödenir? Konut sigortası yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar beraberinde de birçok şehri etkiledi. Hal böyle olunca, İstanbul, Ankara, İzmir geriledi ve yerini küçük şehirlere bıraktılar ve bu küçük şehirler de zirveye yerleşmiş oldu. Buna göre, konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler.

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

Sigortacılık platformu Sigortam.net, selden kaynaklı su baskını durumlarında evini güvence altına almak isteyenler için Konut Sigortası yaptırmanın önemine dikkat çekerken, “Poliçe şartları ve sağladığı teminatlara mutlaka bakılmalı” uyarısını yaptı.

Evin konut sigortasını o bankadan alana Migros'tan indirim hediye edilecek! Migros'tan alışveriş yapanlar dikkat

Garanti Bankası'ndan Evim Garantide konut sigortası kapsamında önemli bir kampanya düzenledi. Özellikle Migros'tan alışveriş yapan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. İndirim miktarı dikkat çekici.

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

Şubat ayında Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası DASK ve konut sigortalarına olan talep de arttı. Ancak uzmanlar DASK ve konut sigortası yaptırmak isteyenleri uyararak bazı püf noktalarına dikkat etmelerini öneriyor.

Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Depremde zarar gören konutlardan sigortalı olanların hasarları karşılanırken, poliçedeki bazı detaylar süreçle ilgili tartışma yarattı. Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın!

DASK teminatının düşük kalması sebebiyle vatandaşlar özel konut poliçelerini tercih etmeye başladı. Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın! 

TOKİ sosyal konut 7'nci etap kura tarihleri il il açıklandı! 4-8 Şubat arasında hangi illerde kura çekilecek?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesi kapsamında kura heyecanı tam gaz devam ediyor. TOKİ sosyal konut 7'nci etap kura tarihleri il il açıklandı! 4-8 Şubat arasında hangi illerde kura çekilecek? 

Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar?

Konut ve içerisindeki eşyaları hasar görme risklerine karşı konut sigortası ile güvence altına almak mümkün. Peki, Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Satılık konut fiyatlarında hangi ilçe rekora koşuyor?

Ev sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği ve araştırdığı satılık konut fiyatları en çok hangi illerde arttı? İşte konut fiyatlarının rekora koştuğu o iller...

Konut sigortasında bunlara dikkat! O hasarlar...

Yaşanan evlerde oluşma olasılığı olan hasarlar konut sigortasıyla teminat altına alabiliyor. Peki konut sigortası nedir, hangi hasarları kapsar hangi zararları kapsamaz? İşte merak edilen ayrıntılar...

Konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?

Oturulan konutlarda meydana gelme olasılığı bulunan zrarlar konut sigortasıyla teminat altına alınıyor. Peki konut sigortası nedir, hangi zararları kapsar hangi hasarları kapsamaz? İşte merak edilen detaylar...

Kiracılar konut sigortası yaptırabilir mi?

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortasının önemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve “DASK’ın yanında konut sigortası için oturduğunuz evin size ait olması şart değil” diye konuştu.

konut sigortasında hangi hasarlar karşılanır Haberi

konut sigortasında hangi hasarlar karşılanır

Türkiye genelinde sigortalı konut sayısı bir hayli az. Afetlerle mücadele ettiğimiz Türkiye'de yer alan konutlar için konut sigortası hayati önem arz ediyor. Peki konut sigortasında hangi hasarlar karşılanır?

Konut sigortası bir evde meydana gelebilecek olumsuz olay sonrasında evi güvence altına almaya yarayan sigortadır. Türkiye genelinde konutlardan yüzde 22'si konut sigortası bulunuyor. Doğal afetler, kazalar, hastalıklar bize gösterdi ki maliyet olarak görülen sigorta, aslında evleri çok sayıda felaketten koruyor.

Konut sigortasını yaptıranlar sadece konutta yaşanabilecek hasarların teminat altına alındığını görüşüne sahip. Fakat bunun ile beraber birçok ek teminat da bulunuyor. Evlerde yaşanabilecek hasarlarda 20 bin Türk Lirası maliyetli harcama, 250-300 TL bedelle yaptırılan konut sigortasıyla ortadan kaldırılabilir.

Konut sigortası hangi hasarları karşılar?

- Hırsızlık

- Yangın, sel, su baskını, fırtına

- Yer kayması

- Kara...