03 / 10 / 2024

konut sorunları

konut sorunları

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Erkul kentte yaşanan sorunların altını çizdi. Eskişehir'de yapı stoğu envanterinin acilen çıkartılmasını isteyen Erkul, aşırı konut üretiminin atıl ve hareketsiz bir piyasa yarattığına dikkat çekti.

Tiny House ve imar sorunları: Küçük evler, büyük problemler mi getiriyor?

Artan konut fiyatlar nedeni ile alternatif tatil ve konaklama arayışında olanların bir numaralı tercihi haline gelen karavan ve tiny house’lara ilgi giderek artıyor. Ancak uzmanlar imar sorunlarına karşı uyarıyor.

Tunç Şatıroğlu'ndan konut sorununun çözümü için Arjantin örneği: Hükümet ev sahibi düşmanı anlayışını terk etmeli!

Yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihinde kaldırıldı ancak, kiralık konut piyasasında sorunlar bitmedi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan konut sorununun çözümü için Arjantin örneği geldi. İşte o açıklama...

Konut yatırımının yeni yıldızı Kıbrıs oldu!

Konut yatırımcılarının yeni adresi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) oldu. Ülkemizde konut yatırımının pahalı hale gelmesi ve finansmana erişim sorunları Türk gayrimenkul yatırımcıları Kıbrıs’a yöneltti.

İpotekli satışların artması konut piyasasındaki sorunların büyüdüğünün göstergesi!

Ekovilla-Fertighaus Yönetim Kurulu Başkanı Salih Döngel, Haziran ayı konut satışları ve 2024 yılı ilk yarısını değerlendirdi. Döngel, ipotekli konut satışlarına değinerek, konut piyasasındaki sorunların arttığına dikkat çekti.

Konut yatırımı ve yapılan yanlışlar!

Konut sektöründe yaşanan sorunlar yatırımcının aklını karıştırmış durumda. Birçok kişi konuta yatırım konusunda kararsız durumda. Konut yatırımının da diğer tüm yatırımlar gibi riskler barındırdığını söyleyen Stratejsit Mehmet Bilal Bircan, konut yatırımı ve yapılan yanlışları paylaştı.

Konut sahipleri evleri nakit paraya dönüştürme, faize yatırma peşine düştü! 

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar ve piyasanın sorunları, ev sahiplerini evlerini satarak parayı faize yatırmaya yöneltti. İşte ayrıntılar...

Hollanda'da konut sorunu büyüyor! 2030'a kadar yapılacak 1 milyon yeni bina bile konut sıkıntısını gidermeyecek!

Hollanda’da yaşanan konut sıkıntısını çözmek amacıyla 6 sene içerisinde 1 milyon konut inşa edilecek fakat Konut Bakanı Hugo de Jonge’ya göre bu bile sorunları çözmeye yeterli değil...

Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş cevapladı! Nasıl bir kentsel dönüşüm uygulaması sorunları çözer?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından kentsel dönüşüm ile ilgili bir paylaşım yaptı ve "Nasıl bir kentsel dönüşüm uygulaması sorunları çözer?" sorusunu yöneltti. İşte vatandaşların yanıtları...

ATEM Başkanı'ndan konut krizi için net açıklama: Sorunlarımızı çözecek yer TBMM!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut krizinin aşılmasına yönelik; “TBMM çatısı altında konutla ilgili olan sorunların da görüşülmesini teklif ediyoruz” dedi.

ATEM Başkanı'ndan Belediyelere çağrı: Konut sektöründeki sorunlar sizlerin katkılarıyla çözülecek! 

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı 31 Mart’ta yapılan yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Konut sektöründe yaşanan sorunların belediyelerin de vereceği katkılarla çözüleceğini söyleyen Akçam, ATEM olarak belediyelerle iş birliği yapmaya açık olduklarını ifade etti.

Konut piyasasındaki mutsuzluk daha çok sürecek mi?

Konut piyasası son dönemlerde kötü günlerden geçiyor. Konut fiyatları, faizler, ekonomik sorunlar, kira fiyatları ve ev sahibi kiracı sorunları derken piyasa oldukça mutsuz. Peki, bugünler daha çok sürecek mi?

'Yetki belgesi olmayanlar sitelerde cirit atıyor' diyen ATEM Başkanı isyan etti! Konut piyasasında ciddi sorunlar var!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, geçtiğimiz hafta sarı ilan portalı ile yapılan görüşmenin detaylarını paylaşan ATEM Başkanı Hakan Akçam, bu konudan önce çözülmesi gereken daha acil sorunların olduğunu ifade etti.

CHP'li Aşkın Genç TOKİ sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları seslerini duyurmaya çalışırken, CHP Milletvekili Aşkın Genç de TOKİ'nin '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

konut sorunları Haberi

konut sorunları

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Erkul ile Eskişehir inşaatını konuştuk. Erkul, kentte yaşanan sorunların ve yapılması gerekenlerin altını çizdi. Eskişehir'de yapı stoğu envanterinin acilen çıkartılmasını isteyen Erkul, aşırı konut üretiminin atıl ve hareketsiz bir piyasa yarattığına dikkat çekti İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Erkul, Eskişehir'de inşaat sektörünün şu anki durumu hakkında verdiği bilgilere şu cümlelerle başladı: "Yaşantımız içersindeki hiçbir olay birbirinden bağımsız olamayacağı gibi ayrı ayrı irdelemek de bazı gerçekleri gözden kaçırmamıza neden olur. Öncelikle Türkiye'deki inşaat sektörüne kısaca bakmak gerekir, Eskişehir'i daha sağlıklı analiz edebilmemiz için. inşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin çok önemli bir bölümünde söz sahibidir diyebiliriz genel olarak. Her ne kadar gelişmişlik endekslerinde üretim, ihracat ve sanayileşme ön plana çıksa da altında yatan gerçek piyasa hareketliliğinin çok...