05 / 05 / 2024

Konut stok eritme planı

Konut stok eritme planı

Asya, Afrika ve Avrupa olmak üzere üç kıtada faaliyetlerini sürdüren Kuzu Grup, altyapı, üstyapı, inşaat ve işletme işleri yapıyor. Kuzu Grup CEO'su Özen Kuzu, tüm enerjilerini mevcut projelere yoğunlaştırdıklarını dile getirdi.

İstanbul, satılık konut stok adetlerinde zirvede!

Endeksa, Türkiye genelindeki konut stok durumunu inceledi. İstanbul’da Mart 2024 döneminde, satılık konut birim metrekare değeri 38 bin 622 TL seviyesine ulaşırken, satılık konut stoku en fazla olan il İstanbul oldu. 

Marmara bölgesinde en fazla satılık konut stokunun olduğu il belli oldu! 26 bin 974 konut satılmayı bekliyor

Mart 2024 döneminde satılık konut stok adetleri toplamı, bir önceki aya kıyasla yüzde 3 oranında artarak 983 bin 520 adet oldu. Marmara bölgesinde ise o ilde toplam 26 bin 974 konut satılmayı bekliyor...

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Otomobillerde 180 bin TL'ye varan indirim müjdesi! Markalar stok eritme yarışına girdi!

Arz kısıtı ve spekülatif taleple oluşan araç bekleme kuyrukların yerini şimdi sipariş iptalleri aldı. Markalar stok eritmek için kampanyalarını peş peşe duyurdu. Otomobillerde 180 bin TL'ye varan indirimler yapılıyor. İşte detaylar...

Adalar’da satılık konutlardaki stok artış oranı yüzde 136 oldu!

İstanbul Adalar'da 2023 yılı başından beri satılık konutlardaki stok artış oranı yüzde 136 şeklinde ölçülürken, son bir sene içinde satılık konut fiyat artışı yüzde 75 olurken, ortalama konut fiyatı da 6 milyon 547 bin 266 Türk Lirası şeklinde oldu.

Cep telefonlarında indirim ve taksit fırsatlarını kaçırmayın! Vatan Bilgisayar 22 Aralık 2022 fiyat listesi

2023 zamları gelmeden elektronik ihtiyaçlarınızı almak için acele edin Vatan Bilgisayar stok eritme kampanyasından yararlanmak için son 2 gün.

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

TÜİK verileri konut üretiminde düşüşe işaret ederken; konut sektöründe stok sorunu gündeme geldi. İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 'İstanbul'da 1.5 milyon konut boş, devlet bunları kullansın' önerisi!

Yaptığı açıklamada konut fiyatlarının daha da artacağını dile getiren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut stokuna dikkat çekerek, İstanbul'da 1.5 milyon stok fazlası olduğunu söyledi. 

Yabancılar en çok 1+1 konut alıyor! Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? 

REIDIN-GYODER tarafından Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Nisan 2022 verileri duyuruldu. Peki markalı konutlarda stok erime hızı nasıl oldu? Yabancı yatırımcılar en çok hangi konut tiplerini tercih etti? İşte merak edilen o veriler...

İstanbul'da konut kiraları düşecek mi? İşte o sorunun yanıtı!

Konut sektöründeki fiyat krizi tam gaz devam ediyor. Kiralık ve satılık konut fiyatları pandemi, kentsel dönüşüm ve stok yetersizliği sebebiyle uçuşa geçti. Peki konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Sektörü neler bekliyor? 

Markalı konutlarda en çok hangi tip konut satıldı? Yabancılar akın etti!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ocak 2022 sonuçlarına göre; 2 oda 1 salon daireler yabancı yatırımcının radarında yer alıyor. Yabancı yatırımcılar en çok 2+1'leri tercih etti. Peki markalı konutlarda stok erime oranı kaç oldu? Ocak 2022'de en çok hangi tip konut satıldı? İşte ayrıntılar...

Kiralık evde stok ihtiyacı arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayına ilişkin konut satış rakamlarını açıkladı. Mayıs ayı konut satış rakamlarını değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı kiralık konutlarda stok ihtiyacının arttığını dile getirdi.

Şubat'ta 11 bin kişi ilk kez konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, Şubat ayına yönelik kredi stok rakamlarını açıkladı. Buna Şubat ayında 11 bin kişi ilk kez konut kredisi kullandı. 

Konut stok eritme planı Haberi

Konut stok eritme planı

Abdülkerim Kuzu ve kardeşleri tarafından 75 yıl önce Siirt'te aile şirketi olarak kurulan Kuzu Grup, sağlık ocağı, hastane ve yatılı bölge okulları inşaatlarıyla büyüdü. Bugün altyapı, üstyapı ve atık su arıtma alanlarında tasarım, inşaat ve işletme çalışmaları yapıyor.

Ekonomist Dergisi'nden Levent Gökmen Demirciler Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Özen Kuzu ile grubun yatırımlarını konuştu. İşte  Levent Gökmen Demirciler'in röportajı... 

1-) Kuzu Grup'un çalışmalarından bahseder misiniz?

İnşaat sektöründe edindiğimiz 75 yıllık tecrübe ve bilgi birikimiyle, Asya, Afrika ve Avrupa olmak üzere üç kıtada faaliyet gösteriyoruz. Tamamlanan 500'ün üzerinde proje, 100 binin üzerinde konut ve 11,5 milyon metrekare inşaat alanıyla dünyanın en büyük inşaat şirketleri arasında Türkiye'yi gururla temsil ediyoruz. Ankara'da 1 milyar TL'lik yatırımla hayata geçirdiğimiz Kuzu Effect ve Kumru Ankara...