05 / 05 / 2024

konut tapusu harcı

konut tapusu harcı

Konut devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için, gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat ediliyor. Devir işlemleri için harç ödemesi yapılıyor. İşte konut tapusu masrafları 2015..

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Konut alımında yeni dönem geldi: Neler değişecek? Ev alacaklar hemen göz atın! 

Konut kredilerinde yeni dönem resmen başladı. Bundan sonra tapusu olan vatandaş, yeni bir konut daha alırsa, evin değerinin yüzde 90’ı değil, yüzde 22.5’i kadar kredi alabilecek. İşte merak edilenler...

Türkiye'de 6 ayda satılan konut sayısı açıklandı! İşte Hazine'nin tapu harcından elde ettiği gelir

Konut fiyatlarının arttığı son 6 aylık periyotta Türkiye'de 1,5 milyondan fazla gayrimenkulün satış işlemi yapıldı. Hazine'nin söz konusu satışlardan elde ettiği tapu harcı geliri yaklaşık 18,5 milyar lira oldu.

Tapu masrafı 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama nasıl yapılır?

Konut, iş yeri ve arsa alım satım işlemleri sırasında tapu harcı ödemesi yapılıyor. Hem alıcıdan hemde satıcıdan alınan bu tutarın bu yıl ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Tapu masrafı 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

2022 tapu harcı hesaplama! Tapu harcı nasıl hesaplanır?

Tapu harcı nasıl hesaplanır ve tapu harcını kim öder soruları konut, iş yeri veya arsa alacak vatandaşların sıklıkla araştırdığı konular arasında yer alıyor. İşte 2022 yılı tapu harcı hesaplaması…

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Müteahhitlerden tapu harcı kaldırılsın talebi!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, alınabilir seviyede konut üretebilmesi için malzemede KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi, 150 metrekare altı konutlarda da tapu harcının kaldırılması gerektiğini belirtti. Tellioğlu, "Gereken önlemler alınmazsa İstanbul'da ev fiyatları Mayıs'ta 3 milyon TL'ye ulaşır" dedi.

Konut kredisi faiz oranları cep yakıyor!

Konut kredisi kullanmak isteyenlerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri gerekiyor. Peki güncel konut kredisi faiz oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Konut tapu harcı 2021!

2021 yılında satışa konu olan konutlar için ne kadar tapu harcı ödenecek? Konut tapu harcı 2021 ne kadar oldu? İşte konut tapu harcı oranı 2021...

Aşama aşama konut kredisiyle ev almak!

'Konut kredisi kullanmak istiyorum' diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri gerekiyor.

2020'de konut satışları zirve yapacak!

Kredi faizinin düşmesi ile firmaların kampanyaları ve 31 Aralık’ta sona eren KDV ile tapu harcı indirimleri etkisini gösterdi. Aralık 2019’da konut satışları bütün yılların rekorunu getirdi. 202 bin satış ile bugüne kadar geçen ayların en yüksek konut satışı yapıldı.

TOKİ Çanakkale'de 500 konut inşa edecek!

Çanakkale'de TOKİ tarafından 500 konut inşa edilebileceğini söyleyen AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Çanakkale Belediyesi buna karşı çıkıyor. Biz isterdik ki hayır 500 yetmez bin olsun demesini. Biz Çanakkale'nin gelişmesi büyümesi için çaba harcıyoruz" diye konuştu. 

Emlak sektöründen tapu harcı ve KDV indirimi talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Emlak sektörü olarak Hükümetten tapu harcı ve KDV indiriminin 2020 yılında devam etmesini ve ayrıca Kamu bankalarının 0.79 konut kredisinin peni ve eski konutların alım-satımlarında geçerli olmasını talep ediyor ve istiyoruz” dedi.

konut tapusu harcı Haberi

konut tapusu harcı

Konut tapusu masrafları 2015!

Konut devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için, gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat ediliyor. Devir işlemlerinin tamamlanmaması için harçların da ödenmesi gerekiyor.


Peki, konut tapusu masrafları 2015 ne kadar? Konut tapusu masrafları nasıl hesaplanır?


Konut tapusu masrafları 2015..

Tapu harç bedeli, taşınmazın satış bedeli üzerinden ödeniyor. Tapu harç bedeli oranı ise binde 20 olarak tespit ediliyor. Bu bedel hem alıcıdan hem de satıcıdan temin ediliyor. 


Değeri 200 bin TL olan bir konut için ödenmesi gereken harç 4 bin TL olarak hesaplanıyor. Alıcı ve satıcı toplamda 8 bin TL tapu harcı ödüyor.


Tapu harcının eksik ödenmesi..

Tapuda yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin veya beyan edilen devir ve iktisap bedelinin gerçek durumu yansıtmadığının...