05 / 05 / 2024

konut tapusu masrafları

konut tapusu masrafları

Konut devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için, gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat ediliyor. Devir işlemleri için harç ödemesi yapılıyor. İşte konut tapusu masrafları 2015..

Tapu masraflarına 2024 zammı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, yılda tapu ve konut vergi masraflarının artacağını yazdı. İşte Hızalan'ın o yazısı...

Konut kredisi çekme masrafları neler? Konut kredisi çekerken hangi ücretler ödenir?

Konut almak isteyen vatandaşların birçoğu bankaların sağladığı konut kredisinden faydalanmak istiyor. bu süreç işlerken de hangi ödemeleri yapması gerektiğini sorguluyor. Peki, Konut kredisi çekme masrafları hangi ücretleri içerir? İşte detaylar...

Konut kredisi masrafları 2021!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanacak müşterilerin masrafları bilmesi gerekiyor. İşte konut kredisi masrafları 2021...

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyerek parasını geri alabiliyorlar. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021...

İstanbul’da en yüksek konut aidatını bu ilçeler ödüyor!

Ev alırken sadece evi almak değil, masraflarını da bilmek gerekiyor. Özellikle sitelerde çok yüksek olan konut aidatları pandemi sürecinde yüzde 10 azalsa da bazı bölgelerde hiç değişmedi. 

Aşama aşama konut kredisiyle ev almak!

'Konut kredisi kullanmak istiyorum' diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri gerekiyor.

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020...

Ziraat Bankası 0.99 konut kredisi masrafları ne kadar?

Ziraat Bankası kampanyalı konut kredisi dahilinde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Peki konut ürünü için ne kadar dosya masrafı ve zorunlu sigorta uyguluyor?

HalkBank konut kredisi yapılandırma masrafları!

Kamu Bankalarının yoğun talep gören yapılandırma kampanyası dahilinde HalkBank yüzde 0.99 faiz ile konut kredisi yapılandırma işlemi yapıyor. Peki yapılandırma masraflarına kadar oluyor?

HalkBank Hesaplı Evim konut kredisi kampanyası!

HalkBank Hesaplı Evim konut kredisi kampanyası kapsamında %0.99 faiz oranı ile 15 yıl vadeye dek konut kredisi kullandırmaya devam ediyor. Hesaplı Evim Konut Kredisi masrafları ne kadar?

Komşuya verilen zarar konut sigortası kapsamında! 

Konut sigortaları doğal olayların dışında komşulara verilen zararları, evdeki değerli eşya ve parayı, misafirlerin canlarını bile teminat altına alıyor. Ev oturulamaz hale geldiğinde güvenlik hizmetinin yanı sıra sigortalıların otel konaklama masrafları da karşılanıyor. 

Konut kredisi çekecekler dikkat! 

Kredi faiz oranlarında indirim yapmasıyla birlikte kredi çekmeyi düşünen vatandaşlar kredi faiz oranlarını araştırmaya başladı. Peki 0,99 faiz kampanyalı konut kredisi masrafları ne kadar?

Konut alacak vatandaşlar dikkat!

TÜİK verilerine göre bina inşaat maliyetleri yüzde 21 artarken, inşaat malzemeleri yüzde 20, işçilik masrafları yüzde 26 artış gösterdi. Yeni bina daire izinleri yüzde 66 düştü. Fiyatlar artmadan önce konut alacak vatandaşın aceleci olması gerekiyor.

konut tapusu masrafları Haberi

konut tapusu masrafları

Konut tapusu masrafları 2015!

Konut devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için, gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat ediliyor. Devir işlemlerinin tamamlanmaması için harçların da ödenmesi gerekiyor.


Peki, konut tapusu masrafları 2015 ne kadar? Konut tapusu masrafları nasıl hesaplanır?


Konut tapusu masrafları 2015..

Tapu harç bedeli, taşınmazın satış bedeli üzerinden ödeniyor. Tapu harç bedeli oranı ise binde 20 olarak tespit ediliyor. Bu bedel hem alıcıdan hem de satıcıdan temin ediliyor. 


Değeri 200 bin TL olan bir konut için ödenmesi gereken harç 4 bin TL olarak hesaplanıyor. Alıcı ve satıcı toplamda 8 bin TL tapu harcı ödüyor.


Tapu harcının eksik ödenmesi..

Tapuda yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin veya beyan edilen devir ve iktisap bedelinin gerçek durumu yansıtmadığının...