12 / 05 / 2024

konut tesliminde süre sınırı

konut tesliminde süre sınırı

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, tüketiciye uygulanan ‘sözleşmeden dönme’ cezasının 12 ay ve sonrası için yüzde 10’a çıkarılması gerektiğini söyledi. 

Biten konut sayısında 13 yıl önceye dönüldü: 2023'te 533 bin konuta kullanım izni verildi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2023'te kullanım izni verilen konut sayısı 533 bin olarak gerçekleşti. Bu sayı, 2010 yılındaki 430 binden sonra en düşük seviye oldu. İşte konut piyasasındaki son durum...

DASK’lı konut sayısı yüzde 43'ten yüzde 58'e çıktı!

2024 yılına girerken 2023 yılının ilk 10 aylık resmi verilerine göre DASK’ta sigortalılık oranında iyi bir yükselme olduğu belirtildi. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre DASK’lı konut sayısı yüzde 2022 yılında yüzde 43 iken söz konusu bu oran 2023 yılında yüzde 58'e çıktı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce’den öneri! ‘Yabancılara konut satışı bir süre ertelenmeli’

Son 3 senede yabancıların 197 bin 477 konut aldığını ifade eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, “Ülke çaptında bir süre yabancılara konut satışının ertelenmesi konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacaktır” dedi.

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

Veysel Bakgör: Gayrimenkul sektörü zorlu bir süreçten geçiyor!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada gayrimenkul sektörünün zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi.

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı süre için 72 ay vade ve 1.89 faizle konut fırsatı! 

Mesa Panorama Maltepe'de yoğun talep üzerine sıfır peşinat fırsatı başladı. Sınırlı süre için geçerli olacak kampanyada 72 ay vade ve 1.89 faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama Maltepe'de konut fiyatları ne kadar? 

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

Kira tespit davaları son 1 yılda yüzde 30 arttı! Süreç ise 3-4 yıl sürüyor!

Konut kira fiyatlarındaki fahiş artış ev sahibi ile kiracıları karşı karşıya getiriyor. Anlaşmazlıkların çoğu mahkemede son bulurken davalar ise en az 3-4 yıl sürüyor. Peki kira tespit davalarında süreç nasıl işliyor? İşte detaylar...

İş GYO Tuzla konut projesinde son dakika gelişmesi! Süreç hızlandı! 

İş GYO Yönetim Kurulu tarafından bir kararla ertelenen Tuzla Konut Projesi kapsamında, yatırım süreçlerinin sürdürülmesine karar verildi.

Alanya’da yabancılara ait konut sayısı 30 bini aştı!

Yabancıların gözdesi Alanya konut yatırımlarıyla da dikkat çekiyor. Açıklanan son rakamlara göre, Alanya’da yabancılara ait konut sayısı 30 bini aştı...

Türkiye'de konut satış süreleri düşüyor! Konutlar 37 günde el değiştiriyor!

sahibinden Ağustos Ayı Emlak Endeksini yayımladı. Endekse göre, konut satış süresi hızla düşüyor, Türkiye’de konutlar ortalama 37 günde el değiştiriyor.

Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 10 milyona yaklaştı!

DASK tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye genelindeki Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 10 milyona yaklaştı...

konut tesliminde süre sınırı Haberi

konut tesliminde süre sınırı

Ön ödemeli konut satışında, devir veya teslim tarihine kadar tüketicinin herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkı bulunuyor. GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, tüketiciye uygulanan ‘sözleşmeden dönme’ cezasının 12 ay ve sonrası için yüzde 10’a çıkarılması gerektiğini ifade etti. 


Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Feyzullah Yetgin, konut tesliminde de süre sınırının 48 ay olmasını önerdi.

 
Sözleşmeden dönme cezasında belirlenen oranın yüzde 2 seviyesinden yapılacak yasal değişiklikle 12 ay ve sonrası için yüzde 10 mertebelerine çıkarılması gerektiğini belirten Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin “Sektörün sağlıklı gelişimi adına önemli bir adım olur” dedi.


6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a atıfta bulunan Yetgin, uzun bir süreyi kapsayan sözleşmeden dönme hakkı imalat yapmış olan yatırımcıları zor durumda bıraktığını...