15 / 05 / 2024

konut ticaret imarı ne demek

konut ticaret imarı ne demek

Planlı tip imar yönetmeliğinde alan kullanımları; konut alanı; ticaret alanı; karma kullanım alanları; sağlık tesis alanları; eğitim alanları; askeri alanlar gibi alanlara ayrılıyor. Peki, ticari konut imarlı ne demek?

Atatürk Havalimanı'nın bitişiğindeki konut ve ticaret alanlar için kritik karar: Mahkeme imar planını durdurdu!

Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili mahkemeden karar geldi.

'Avlu Mardin' konut projesinde imar çıkmazı!

Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Akres Bölgesi’nde nazım imar planı olmadığı iddia edilen “Avlu Mardin” inşaat çalışmaları devam ediyor.

Mersin İKK'dan TOKİ’ye ‘kaçak inşaat’ iddiası!

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu, TOKİ’nin Mezitli Bozön’deki toplu konut projesinin imar planları bulunmayan bir alanda, mimari ve temel mühendislik projelerinin onayı olmadan kaçak olarak sürdüğünü iddia edip, bunun kabul edilemeyeceğini duyurdu.

Osmangazi Belediyesi konut, ticaret ve depolama alanı imarlı 9 arsa satıyor!

Bursa İli Osmangazi Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi'de yer alan 9 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar konut, ticaret ve depolama alanı imarlı.

Belediye 8 taksitle dört arsa satacak! Konut, ticaret ve akaryakıt istasyonu imarlı arsaları kaçırmayın!

Kayseri İli Kocasinan Belediye Başkanlığı, Kayseri Kocasinan'da yer alan konut, ticaret ve akaryakıt istasyonu imarlı arsaları satışa çıkardı.

Kayseri Büyükşehir 8 taksitle imarlı 5 arsa satacak!

Kayseri İli Kocasinan Belediye Başkanlığı, Kayseri Kocasinan'da yer alan konut, ticaret ve konut dışı kentsel çalışma alanı arsaları 8 taksitle satışa çıkardı. 

Belediye konut, ticaret akaryakıt ve servis istasyonu imarlı 5 arsa satacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Erkilet, Aydınlar ve Tavlusun'da yer alan 5 adet arsayı satışa çıkardı. Yatırımcıların merakla beklediği satış ihalesi 15 Ağustos 2023 tarihinde saat 13:50'de yapılacak.

Belediyeden konut, ticaret ve turizm imarlı arsa fırsatı!

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Merkez'de yer alan ticaret, turizm ve konut imarlı arsayı satışa çıkardı.

Belediye konut, ticaret ve turizm imarlı arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Mersin İli Mezitli Belediye Başkanlığı, Mersin Mezitli Tece Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 25 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Fatih 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Fatih ilçesi, 4-A Konut Yerleşme Alanları ve 4-B-8 Konut + Ticaret Alanları'na ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Tuzla'da 168 bin metrekarelik askeri alan için yeni imar planı hazırlandı! Yeni konutlar inşa edilebilecek!

Tuzla’da 168 bin metrekarelik askeri alanı; AVM, konut, otel imarına açan planların yürütmesi mahkemece durdurulunca yeni plan devreye alındı. İşte ayrıntılar...

Sakın kaçırmayın! Tuzla'da üniversiteye, sanayi sitelerine yakın bölgede arsa satış ihalesi

İstanbul'un Tuzla ilçesinde konut-ticaret alanı nitelikli 8.916 metrekare arsa açık artırma ile satılacak.

Limonlu Bahçe Konakları projesinin inşa edileceği arazinin imar planları durduruldu!

İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye’de eski Netaş arazi şeklinde bilinen yaklaşık 190 bin metrekarelik alanı konut ve ticaret imarına açan imar planlarının yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

konut ticaret imarı ne demek Haberi

konut ticaret imarı ne demek

Ticari konut imarlı ne demek?

Planlı tip imar yönetmeliğinde alan kullanımları; konut alanı; ticaret alanı; Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanları; sağlık tesis alanları; eğitim alanları; askeri alanlar gibi alanlara ayrılıyor.


Bu alanların yapılaşma şartları birbirinden farklı özellikler taşıyor. Örneğin, ticaret alanlarında katlı otopark, özel eğitim veya özel sağlık tesisi yapılabilmesi için uygulama imar planında bu amaçla değişiklik yapılması yapılarak ticaret kullanımından çıkarılması gerekiyor. Peki, ticari konut imarlı ne demek?


Ticari konut imarlı arsa, karma imarlı kullanım alanları kapsamında yer alıyor. Bu alanlarda plandaki kullanım kararına bağlı olarak konut veya ticaret amaçlı yapılar yapılabiliyor.


İmar yönetmeliğindeki esaslar:

Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanları: Tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, turizm+ticaret, ticaret+konut, turizm+ticaret+konut kullanımlarından sadece birinin veya ikisinin veyahutta tamamının birlikte yer...