04 / 07 / 2024

Konut turizm

Konut turizm

Turizm emekçilerini küçük taksitlerle ev sahibi yapacaklarını müjdeleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "En geç bir sene içinde konutların temellerini atarız" dedi.

2024'te yabancıya konut satışının zirve yaptığı 10 şehir! 

Ülkemizde 2024 yılının ilk 5 ayında yabancılara en çok konut satışı gerçekleştirilen şehirler tek tek belli oldu. Açıklanan detaylara göre turizm şehirlerinin üst sıralarda olduğu listede sürpriz iller de dikkat çekti.

Kıbrıs'ta Turistik Konut Yasası ile kısa vadeli kiralamalar kontrol altına alınacak!

Turizm Bakanlığı Kıbrıs'ta sürekli olarak artış gösteren kısa süreli kiralamalara yönelik yeni bir "Turistik Konut Yasası" hazırladı. “Turistik Konut Yasası” ile kısa süreli kiralamaların kontrol altına alınması amaçlanıyor

İki şehirde satılık 9 arsa! Ticaret, turizm ve konut imarlı arsaları kaçırmayın!

Adapazarı ve Edirne'de yer alan dokuz adet arsa satışa çıkarıldı. Söz konusu arsalar ticaret, turizm ve konut imarlı olarak belirtildi.

6 ay önce kiralık konut bulmak imkansızdı, şimdi 750 ev kiracı bekliyor!

Ege’nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Marmaris, son 6 ayda kiralık konut piyasasında beklenmedik bir değişim yaşadı. Gözde ilçede yüksek kiralar nedeniyle pek çok ev boş kaldı.

Turizm amaçlı kiralanan konutlara ilişkin yönetmelikte değişiklik! O süre 60 güne çıkartıldı!

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelikte değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikle ‘Yüksek Nitelikli Konut’ olarak sınıflandırılan konutlara ilişkin şartlar hafifletildi.

Konut fiyatları Madrid'i de Miami'yi de katladı! O ilde 6+1 ev 170 milyon TL'ye satışta! 

Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki satılık  konut fiyatları BD’nin ünlü Florida eyaletinin Miami şehrini solladı. Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir ev 170 milyon TL'ye satışa sunuldu. Turizm cennetindeki fahiş fiyatlar dikkatleri çekti. İşte detaylar...

Turizm amaçlı konut kiralama düzenlemesinde mağduriyetlere çözüm konusu Meclis'te!

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, turizm amaçlı konut kiralama düzenlemesinde mağduriyetlere çözüm konusunu Meclis gündemine taşıdı. İşte detaylar...

TOKİ'den tam 33 ilde KDV'den muaf arsa satışı başladı! Ev alamayana yüzde 25 peşinat ve 48 ay vadeyle arsa müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tam 33 şehirde yer alan ticaret, konut, turizm tesis alanı, sanayi, gemi söküm ve plansız niteliğindeki toplam 391 arsayı satışa çıkardı. Arsalar için yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade imkanı sağlanıyor. 

TOKİ arsa satışı için son 5 gün! 33 ilde KDV'den muaf 391 arsa yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade fırsatıyla satılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı,  ticaret, konut, turizm tesis alanı, sanayi, gemi söküm ve plansız niteliğindeki toplam 391 arsayı yüzde 25 peşinat ve 48 ay vadeyle satacak. Açık artırmalar 8-9 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 

TOKİ 33 il için düğmeye bastı! KDV'den muaf 391 arsa hem yüzde 25 peşinat hem de 48 ay vadeyle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı,  ticaret, konut, turizm tesis alanı, sanayi, gemi söküm ve plansız niteliğindeki arsaları yüzde 25 peşinat ve 48 ay vadeyle satışa çıkardı. 

Konut yatırımcıları rotayı turizm bölgelerine çevirdi!

Turizm bölgelerindeki gayrimenkul yatırımları hem yerel hem de yabancı yatırımcılar için çekici hale gelirken, sektörün büyümesine de önemli katkılar sağladı.

Turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Konutlarda Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine yönelik Yönetmelik resmen yürürlüğe girdi. Peki turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Konut turizm Haberi

Konut turizm

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizm emekçilere konut müjdesi de verdi. Türel şöyle konuştu: "Sektörün içinden geldiğim için turizm emekçilerinin hangi şartlarda çalıştığını biliyorum. Öncelikli hedefleri konut sahibi olmak. Biz de onları konut sahibi yapacak projeleri hazırladık. Projede sona doğru geliyoruz. Turizm çalışanlarını ev sahibi yapacağız. Hem de sigara parası öder gibi aylık 150-250 lira taksitlerle olacak. Bir senedir Kundu'da, Serik'te ve Manavgat'ta bununla ilgili imar planı çalışmalarını yaptık. Sosyal düzenlemesini gerçekleştirdik. Şimdi arazi tahsislerini alacağız. En geç 1 sene içerisinde temellerini atıp turizm sektöründe çalışan emekçilerimizi ev sahibi yapacağız. Bu benim en önemli ideallerimden bir tanesiydi. Belli bir süre turizm sektöründe çalışüğmızı gösteren bordro ve maaşınızın belli bir miktardan düşük olmasını kaydıyla ev sahibi olabileceksiniz. Bunu sağlayacağız." 



Ekonomi...