05 / 05 / 2024

Konut turizm

Konut turizm

Turizm emekçilerini küçük taksitlerle ev sahibi yapacaklarını müjdeleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "En geç bir sene içinde konutların temellerini atarız" dedi.

TOKİ arsa satışı için son 5 gün! 33 ilde KDV'den muaf 391 arsa yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade fırsatıyla satılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı,  ticaret, konut, turizm tesis alanı, sanayi, gemi söküm ve plansız niteliğindeki toplam 391 arsayı yüzde 25 peşinat ve 48 ay vadeyle satacak. Açık artırmalar 8-9 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 

TOKİ 33 il için düğmeye bastı! KDV'den muaf 391 arsa hem yüzde 25 peşinat hem de 48 ay vadeyle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı,  ticaret, konut, turizm tesis alanı, sanayi, gemi söküm ve plansız niteliğindeki arsaları yüzde 25 peşinat ve 48 ay vadeyle satışa çıkardı. 

Konut yatırımcıları rotayı turizm bölgelerine çevirdi!

Turizm bölgelerindeki gayrimenkul yatırımları hem yerel hem de yabancı yatırımcılar için çekici hale gelirken, sektörün büyümesine de önemli katkılar sağladı.

Turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Konutlarda Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine yönelik Yönetmelik resmen yürürlüğe girdi. Peki turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

İzmir’in konut fiyatları raporu açıklandı! En pahalı ve en ucuz ilçeler hangileri oldu? 

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre İzmir’de satılık konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe Turizm Cenneti Çeşme oldu. Listenin tepesinde Çeşme’yi Güzelbahçe ve Urla izlerken, kentte en ucuz konut fiyatı ortalamasının olduğu ilçe ise Bayındır olarak açıklandı.

Turizm Amaçlı Konut Belgesi nasıl, nereden alınır? 

Turizm Amaçlı Konut Belgesi'nin nasıl ve nereden alınacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle, barınma sorunu yaşayan turizm çalışanları, çalışmak istedikleri tesisin ilk olarak lojmanı olup olmadığını soruyor. 

Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi tartışma yarattı! Ekoköy mü, lüks konut mu?

Foça'da hayata geçirilmek istenen 'Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi' tartışma yarattı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bölge halkı ve meslek odaları projenin ekoköy değil, rant projesi olduğunu belirtiyor.

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

Yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? 

Konutların turizm amaçlı kiralanması konusunda yapılan yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Konut turizm Haberi

Konut turizm

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizm emekçilere konut müjdesi de verdi. Türel şöyle konuştu: "Sektörün içinden geldiğim için turizm emekçilerinin hangi şartlarda çalıştığını biliyorum. Öncelikli hedefleri konut sahibi olmak. Biz de onları konut sahibi yapacak projeleri hazırladık. Projede sona doğru geliyoruz. Turizm çalışanlarını ev sahibi yapacağız. Hem de sigara parası öder gibi aylık 150-250 lira taksitlerle olacak. Bir senedir Kundu'da, Serik'te ve Manavgat'ta bununla ilgili imar planı çalışmalarını yaptık. Sosyal düzenlemesini gerçekleştirdik. Şimdi arazi tahsislerini alacağız. En geç 1 sene içerisinde temellerini atıp turizm sektöründe çalışan emekçilerimizi ev sahibi yapacağız. Bu benim en önemli ideallerimden bir tanesiydi. Belli bir süre turizm sektöründe çalışüğmızı gösteren bordro ve maaşınızın belli bir miktardan düşük olmasını kaydıyla ev sahibi olabileceksiniz. Bunu sağlayacağız." 



Ekonomi...