06 / 05 / 2024

konut vergi düzenlemesi

konut vergi düzenlemesi

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Enerji verimliliğini artırıcı tedbirlerimiz olacak. Vergilendirmede düzenlemeye gideceğiz. Verimliliği yüksek alanlarda daha düşük vergi söz konusu olacak. Konut olabilir, araçlar olabilir." dedi.

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılanacak olan yeni düzenlemeler doğrultusunda, birden çok evi olanlar için vergi düzenlemesi olacağı kaydedildi. Bu vergi düzenlemesi ile beraber, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor. İşte haberin detayları...

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 'çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı' diyerek vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

Ayçiçek yağına yeni vergi mi geliyor? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar!

Ayçiçek yağına vergi düzenlemesi iddiaları ortaya çıktı. Bu şekilde fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. İşte detaylar!

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

BDDK'nın yeni konut kredisi düzenlemesi sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi?

BDDK konut kredileriyle ilgili yeni bir karar aldı. Karar kapsamında, birinci ve ikinci el evler için konut kredilerinde kredi oranları değişti. Peki bu karar sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! Yeni KDV düzenlemesi ile neler değişti? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak, bugünkü köşelerinde yeni KDV düzenlemesi ile konut sektöründe nelerin değiştiğini tek tek açıkladı. İşte o yazı...

Kredi desteği ve kripto para düzenlemesi yabancıya konut satışını patlatır!

Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, yabancıya konut satışıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bahadır, “Bankaların kredi desteği ve kripto para düzenlemesi, konutta yabancı yatırımını patlatır” dedi.

Değerli Konut Vergisi düzenlemesi TBMM'den geçti!

Değerli Konut Vergisi ve İmar Kanunu'nda değişikliği kapsayan düzenleme TBMM Genel Kurulu'ndan geçti.

Değerli Konut Vergisi düzenlemesi yasallaştı, şimdi ne olacak?

Değerli Konut Vergisi düzenlemesi yasallaştı şimdi ne olacak?Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, Değerli Konut Vergisi düzenlemesini kaleme aldı...

TÜSİAD'dan vergi düzenlemesi açıklaması!

Türk sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), vergi düzenlemelerinin, ekonominin ve kamusal yaşamın en önemli konularından olduğuna dikkat çekti.

Değerli konut vergisinin detayları belli oluyor!

Değerli konut vergisi ve tatile gidenlerden yüzde 2 oranında vergi alınması gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni vergi düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu.

konut vergi düzenlemesi Haberi

konut vergi düzenlemesi


Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, kıdem tazminati tartışmalarına son noktayı koydu. Elvan, kıdem tazminatına yönelik düzenlemenin şubat ayının ikinci haftasına kadar TBMM'ye sevk edileceğini açıkladı.Elvan, EMD üyeleriyle bir araya gelerek şu mesajları verdi;


Arsa Maliyetleri Düşecek: İzin ve ruhsat işlemleri uzun sürüyor. Bu süreçleri kolaylaştıracağız. Bürokrasi düzeyince çözülemiyorsa, bakan düzeyinde çözücü mekanizma oluşturacağız. Arsa maliyetlerini aşağı çeken düzenleme yapacağız.


Verimli konuta düşük vergi


Enerji verimliliğini artırıcı tedbirlerimiz olacak. Vergilendirmede düzenlemeye gideceğiz. Verimliliği yüksek alanlarda daha düşük vergi söz konusu olacak. Konut olabilir, araçlar...