02 / 05 / 2024

Konut yapı yaklaşık maliyeti 2016

Konut yapı yaklaşık maliyeti 2016

Mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetleri kapsamında konutlar da bulunuyor. Peki 2016 konut yapı yaklaşık maliyeti nasıl hesaplanır? İşte konut yapı yaklaşık maliyeti 2016...

Ailesi kiracı olanların yaklaşık yarısı konut sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen “Dezavantajların Kuşaklararası Aktarımı” araştırmasını yayımladı. Söz konusu araştırmada yer alan detaylara göre ailesi kiracı olanların yaklaşık olarak yarısı konut sahibi olamadı.

Murat Kurum'dan dönüşüm açıklaması: 100 bin depo konut yapılacak, vatandaş 18 ay oturacak ardından yeni evine geçecek!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında 100 bin sosyal konut yapılacağını belirtti. Bunların depo konut olacağını söyleyen Kurum, mega kentin dönüşümündeki detayları tek tek açıkladı...

Almanya’da 'Dar gelirliler için acil sosyal konut yapılsın' çağrısı!

Almanya’da kiracı dernekleri, inşaat sendikaları, sosyal ve sanayi kuruluşlarından oluşan bir ittifak, düşük gelirliler için acil konut yapılması çağrısı yaptı.

Yasaya aykırı olan yapılar affedilemez! Fay hattı üzerinde konut yapılırsa...

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, binaların güvenli olup olmadıkları gündem oldu. İmar affından zemin biçimine kadar pek çok konu sık sık tartışılıyor. Peki fay hattı üzerinde konut yapılırsa ne olur?

750 bin TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? İşte Ziraat, Akbank, İş Bankası, ING ve Yapı Kredi faiz oranları!

Ziraat Bankası, Akbank, İş Bankası, ING ve Yapı Kredi konut kredisi faiz oranlarını peş peşe açıkladı. Peki 750 bin TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar?

Konut, sağlık, kasko poliçelerine büyük zam yolda! Sigortalarda fiyatlar değişiyor!

Yeni yılla beraber, pek çok kalemde olacağı gibi sigortalara da zam gelecek. Ancak deprem nedeniyle oluşan maliyet artışı sebebiyle bu yıl konut, sağlık, kasko poliçelerine büyük zam yapılması planlanıyor. İşte detaylar...

İstanbul’da büyük dönüşüm başlıyor! Rezerv alanlar tek tek belirlendi, 350 bin yeni konut yapılacak!

Mega kent İstanbul’da ilk etapta 600 bin, tam 1.5 milyon riskli konutun yenilenmesi için yol haritası hazırlandı. Riskli evlerde yaşayan vatandaşların taşınması için belirlenen rezerv alanlara 350 bin konut yapılacak.

İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü ve 5 senede de 1.5 milyon konutu dönüştüreceklerini belirtti. 

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen ve villa inşaatlarına başlanan Kemer Country’nin golf sahaları için yapılan imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bakanlık'tan yeni plan hazırlandı. Bu kapsamda, inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü.

580 milyar TL deprem vergisi toplanmış! Bu paralar ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Büyük depremin ardından 1999 yılından itibaren uygulanan deprem vergisi gündeme geldi. Bu altı kalemlik vergilerin 5'i kaldırılsa da 1 tanesi hala vatandaştan tahsil ediliyor. Deprem vergisi ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Depremin etkilediği 11 şehirde telaşla konut yapımına başlanması yeni felaketler getirebilir!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hasan Aksungur, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaşandığı 11 şehirde, telaşlı davranarak bir ay içinde konut yapımına başlanmasının, ileride doğabilecek yeni felaketlere zemin hazırlayabileceği uyarısını yaptı.

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satılıyor! Erişilebilir konuta ihtiyaç artıyor!

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satıldığını söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, hala erişilebilir konut ihtiyacı olduğunu kaydetti.

12 soruda TOKİ Ankara Kızılcahamam 2022 sosyal konut projesi! TOKİ Kızılcahamam ucuz konut projesinde kaç konut var?

TOKİ merakla beklenen 250 bin konut projeleri çerçevesinde Ankara Kızılcahamam'da da yeni konutlar inşa edecek. Peki TOKİ Ankara Kızılcahamam projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 12 soruda TOKİ Ankara Kızılcahamam 2022 ucuz konut projesi...

Konut yapı yaklaşık maliyeti 2016 Haberi

Konut yapı yaklaşık maliyeti 2016

Konut yapı yaklaşık maliyeti 2016!

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri'ne göre maliyetler bina türlerine gör 5 sınıfta ele alınıyor. Bu sınıflar yapıların özelliklerine, yapım zorluklarına, özel proje ve imalat gerektirip gerektirmediğine göre değişiyor.


2016 yılında uygulanacak olan yapı yaklaşık maliyetleri resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 2016 yılında konut yapı yaklaşık maliyeti ne kadar? 2016 yılında konut yapı yaklaşık maliyeti nasıl hesaplanır? diyorsanız işte yanıtı...


Konut yapı yaklaşık maliyeti 2016...


*Yapı yüksekliği 21,50 m’den az olan konutlar 3.sınıf B grubunda yer alıyor ve maliyeti 750,00 TL olarak belirleniyor.


*Yapı yüksekliği 30,50 m.’den az olan konutlar 4.sınıf A grubunda yer alıyor ve maliyeti 800,00 TL olarak belirleniyor.


 *Bağımsız bölüm brüt alanı 151 m2 ~ 600 m2 villalar, teras evleri, dağ evleri, kaymakam evi ve...