31 / 07 / 2024

konut yatırımı kazandırıyor

konut yatırımı kazandırıyor

TÜRKİYE İstatistik Kurumu verilerine göre bu yılın mart ayında yapılan konut satışı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artarak 116 bin oldu.

Yurt dışından ev almak isteyenler dikkat! İşte konut yatırımında gözde olan ülke ve şehirler!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut yatırımında gözde olan ülke ve şehirleri açıkladı. Peki konut yatırımında en gözde ülkeler hangileri?

SPK’dan konut yatırımını kolaylaştıran yeni düzenleme

Sermaye Piyasası Kurulu yaptığı yeni düzenlemeyle fonların, topraktan gayrimenkul projelerine yatırım yapmalarının önü açıldı. Yeni düzenlemenin konut arzını artırarak fiyat artışı üzerindeki baskıyı hafifletmesi öngörülüyor.

Konut yatırımı ve yapılan yanlışlar!

Konut sektöründe yaşanan sorunlar yatırımcının aklını karıştırmış durumda. Birçok kişi konuta yatırım konusunda kararsız durumda. Konut yatırımının da diğer tüm yatırımlar gibi riskler barındırdığını söyleyen Stratejsit Mehmet Bilal Bircan, konut yatırımı ve yapılan yanlışları paylaştı.

Altın, dolar, konut, borsa, bitcoin: 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Bu yılın ilk 6 ayında döviz ve konut yatırımcısı için işler pek de iyi gitmezken yüzde 53'lük kazanç sağlayan yatırımlar da dikkat çekti. Peki 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Emekli promosyonu için son 7 gün uyarısı! Akbank hesaplara maaşa ek tam 17 bin 500 TL yatırıyor!

Emekliler tarafından merak edilen ve araştırılan emekli promosyonu için bankalardan 30 Haziran 2024 uyarısı yaptı. En çok merak edilen bankalar arasında yer alan Akbank da söz konusu promosyon kapsamında hesaplara 17 bin 500 TL yatırıyor. 

Uzmanı uyardı: Kiraya vermek için konut yatırımı yapılmaz!

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiraya vermek için konut yatırımı yapılmayacağını söyledi.

2 milyon TL mevduatla aylık 85 bin TL kazandırıyor! Peki mevduat mı, konut mu?

Konut satışlarında düşüşler devam ederken, yatırımcılar konut yatırımı ile faize para yatırmanın kazançlarını merak ediyor. Peki mevduat mı, konut mu? İşte ayrıntılar...

Bu hafta parasını altına mı, dolara mı yoksa borsaya yatıran mı kazandı? 

Bu hafta değerlenen ve değer kaybeden yatırım araçları belli oldu. Peki bu hafta parasını altına mı, dolara mı yoksa borsaya yatıran mı kazandı? İşte altın, dolar ve Borsadaki son durum...

Bu fiyatlardan konut yatırımı yapılır mı?

Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşlasa da yükselmeye devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek kredi faizleri nedeniyle birçok yatırımcı konuttan uzaklaşırken bazıları da kafalarındaki sorulara yanıt arıyor. Peki bu fiyatlardan konut yatırımı yapılır mı? İşte cevabı…

Konut yatırımcılarının yeni adresi KKTC ve Dubai oldu!

Konut yatırımcıları gözünü KKTC ve Dubai'ye dikti. Yavru Vatan'da Türkiye vatandaşlarına konut alma hakkı birden, üçe yükseltilirken; zenginler de milyon dolarlık yatırım için Dubai'nin yolunu tuttu.

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC, yeni yasa tasarısı ile Türkiye vatandaşlarına önceden bir olan konut satın alma kotasını 3’e çıkarttı.

Arsa ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Kocaeli'de geleceği olan ve az para ile yatırım yapılabilecek yerler!

Yeni bir arsa ya da konut yatırımı yapmak isteyenler hangi bölgeleri tercih etmeleri gerektiğini araştırırken, toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, Kocaeli'de geleceği olan ve daha az para ile yatırım yapılabilecek yerleri paylaştı.

Konut yatırımı yapacaklar neden 1+1 almalı. Arsa alanlar ne kadar beklemeli?

Emlak piyasasındaki durgunluk nedeniyle gayrimenkul yatırımcılarının kafası karışık olsa da konut ve arsa yatırım anlamında öne çıkıyor. Peki yatırımlık konut ve arsa almak isteyenler neyi tercih etmeli? İşte merak edilen bu sorunun cevabı…

konut yatırımı kazandırıyor Haberi

konut yatırımı kazandırıyor

TÜRKİYE İstatistik Kurumu verilerine göre bu yılın mart ayında yapılan konut satışı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artarak 116 bin oldu.  Merkez Bankası'nın açıkladığı Türkiye Konut Fiyat Endeksi ise, 2015 Şubat avı itibarıyla konut fiyatlarının yıllık bazda vaizde 9.32 artığını gösterdi. Ekonominin en önemli kalemlerinden inşaat sektöründe açıklanan son veriler, 'balon' söylentilerini de boşa çıkardı. Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ongun; yatırımcıların, 2000'li yıllardan beri "döviz, altın, borsa ve diğer piyasa argümanlarının fazlasıyla iniş çıkışlar yaşadığını" gördüğünü, buna karşılık gayrimenkulun her zaman en güvenli liman olduğunu ve yatırımcısını yarı yolda bırakmadığını söyledi. Öngün, şöyle devanı etti: "Düşük faizle yüksek vade oranı, esnek ödeme planları gibi etmenler satışları yukarı çekti. Yabancıların Türkiye'ye her geçen gün artan ilgisi,...