19 / 07 / 2024

Konut yatırımının püf noktaları nelerdir

Konut yatırımının püf noktaları nelerdir

Konut alırken önemli detayları unutmamak ve çok iyi araştırma yapmak gerekiyor. Konut tercihinde binanın zemininden projenin konumuna, iskanından net ve brüt metrekaresine kadar araştırılması gereken birçok konu var.

Konutta doğru yatırım nasıl yapılır?

Konut yatırımı ince eleyip sık dokunulması gereken bir yatırım. Herkesin hayatında belki de bir kez konut sahibi olduğunu düşünürsek, bunun önemi daha da iyi anlaşılır. Doğru yatırım için 6 adımı derledik.

SPK’dan konut yatırımını kolaylaştıran yeni düzenleme

Sermaye Piyasası Kurulu yaptığı yeni düzenlemeyle fonların, topraktan gayrimenkul projelerine yatırım yapmalarının önü açıldı. Yeni düzenlemenin konut arzını artırarak fiyat artışı üzerindeki baskıyı hafifletmesi öngörülüyor.

Konut yatırımı ve yapılan yanlışlar!

Konut sektöründe yaşanan sorunlar yatırımcının aklını karıştırmış durumda. Birçok kişi konuta yatırım konusunda kararsız durumda. Konut yatırımının da diğer tüm yatırımlar gibi riskler barındırdığını söyleyen Stratejsit Mehmet Bilal Bircan, konut yatırımı ve yapılan yanlışları paylaştı.

Uzmanı uyardı: Kiraya vermek için konut yatırımı yapılmaz!

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiraya vermek için konut yatırımı yapılmayacağını söyledi.

Uzmanı 'Tarım arazisi yatırımını göz ardı etmeyin' diyerek uyardı: Tarım arazilerinin değeri yükselecek!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi X hesabı üzerinden "Tarım arazisi yatırımını göz ardı etmeyin" diyerek, çok önemli uyarılar yaptı. İşte Arif Güdül'ün o paylaşımı...

Krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? İşte o hesap! 

Gayrimenkul sektörü için getirilmesi planlanan yeni vergiler, konut yatırımının şu an mantıklı olup olmadığını gündeme getirdi. Peki krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? 

Bu fiyatlardan konut yatırımı yapılır mı?

Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşlasa da yükselmeye devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek kredi faizleri nedeniyle birçok yatırımcı konuttan uzaklaşırken bazıları da kafalarındaki sorulara yanıt arıyor. Peki bu fiyatlardan konut yatırımı yapılır mı? İşte cevabı…

Arsa ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Kocaeli'de geleceği olan ve az para ile yatırım yapılabilecek yerler!

Yeni bir arsa ya da konut yatırımı yapmak isteyenler hangi bölgeleri tercih etmeleri gerektiğini araştırırken, toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, Kocaeli'de geleceği olan ve daha az para ile yatırım yapılabilecek yerleri paylaştı.

Arsa ve arazi almayı düşünenler dikkat! Toprak yatırımının avantajlarını uzmanı açıkladı! 

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi X hesabı üzerinden toprak yatırımının avantajlarını açıkladı. İşte Arif Güdül'ün yaptığı o paylaşım...

Hükümete Kanal İstanbul sorusu! Tasarruf kapsamında Kanal İstanbul yatırımını da durduracak mısınız?

Kanal İstanbul projesi yeniden Meclis gündemine geldi. Saadet Partili Özdağ, hükümete "Tasarruf kapsamında Kanal İstanbul yatırımını da durduracak mısınız?" sorusunu yöneltti. İşte ayrıntılar...

Konut yatırımında üç yıllık kazanç tablosu! 650 bin liralık ev şimdi 6 milyon TL, kirası 30 bin TL oldu!

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Üç yıl önce 650 bin liraya alınan evin değeri şu anda 6 milyon lira, kira getirisi 30 bin TL oldu. İşte konut yatırımının kazanç tablosu...

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

Konut, yatırım aracı olmaktan çıktı! Vatandaş, sadece oturmak için ev alıyor...

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaşmaya başladı. Yatırımcılar ellerindeki parayı döviz ve faizde değerlendirirken; konut alanların çoğu oturmak için alıyor.

Ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin TL , konut yatırımının geri dönüş süresi 15 yıl oldu!

Endeksa verilerine göre,  Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 111 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 15 yıl oldu.

Konut yatırımının püf noktaları nelerdir Haberi

Konut yatırımının püf noktaları nelerdir

Konut alırken bir ev sahibi olmanın mutluluğuna kapılıp önemli detayları unutmamak ve çok iyi araştırma yapmak gerekiyor. İster yatırım ister oturum amaçlı olsun konut tercihinde binanın zemininden projenin konumuna, iskanından net ve brüt metrekaresine, sosyal donatılarından proje sahibi firmaya kadar araştırılması gereken birçok konu var.


Proje genelindeki müşteri profili ile ileride komşu olunacağından dolayı, ev sahibi olunduğunda ortak alanların paylaşılacağı komşular, sosyal ve mutlu bir yaşam için önemli bir etken. Projenin müşteri profili doğru değerlendirilmeli ve birlikte yaşamak isteyeceğiniz bir sosyal çevre olup olmadığı dikkatlice gözlemlenmeli.


Lokasyon en önemli kriter


Konut satın almadan göz önünde bulundurulması gereken unsurlardan ilki, mülkün bulunduğu il/ilçe/semtin gelişim trendleri ve prim yapma potansiyeli olmalı. Kamu hizmetlerinden ne kadar faydalandığı, genel ve teknik alt yapı olanakları ve sosyal...