05 / 05 / 2024

Konuta ilgi neden arttı

Konuta ilgi neden arttı

İnşaat Sektörü Analiz Raporları sektörün iç dinamikleri konusunda önemli ipuçları veriyor. Rapora göre 2014 yılsonu itibariyle Türk müteahhitlerin faaliyet gösterdikleri ülke sayısı 104'e, projelerin toplam tutarı ise 3003 milyar ABD dolarına ulaştı

Vatandaş neden ev alamıyor? 

Türkiye'de son 2 senede konut fiyatları uçtu. Fiyatların artmasıyla vatandaş konuta erişimde zorluk yaşamaya başladı. Peki, kiracılar neden ev alamıyor?

O ilde sıfır konuta ilgi azaldı! Konut satışları 30,4 düştü!

Bilecik ilinde, 2023 Ekim ayında gerçekleşen konut satışı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 30,4 düştü. Kentte satılan konutlarda yalnızca 77 adedi ilk el satış oldu.

Konuta hücum başladı, fiyatlar bir yılda yüzde 200'e yakın arttı! Ev fiyatları neden yükseliyor? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut fiyatlarındaki artışı kaleme aldı. Peki ev fiyatları neden yükseliyor? İşte ayrıntılar...

Konut satışında 12 ayın rekoru kırıldı!

Konut kredisinde yüksek faizlere rağmen konuta ilgi tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye genelinde önceki ay yapılan 141 bin 400 konut satışı ile 12 ayın rekoru kırıldı. 

Konut kredisi kampanyaları satışlarda tarihi rekor getirdi!

Düşen kredi faizleriyle konut satışlarında patlama yaşandı. Haziran'da 190 binin üzerinde konut satıldı. İpotekli konut satışı 101 bin 504 olarak kaydedildi. Ekonomistlere göre faizler düşük kaldığı sürece konuta ilgi sürecek...

Konuta büyük ilgi! Tarihi kredi fırsatından kimler yararlanacak?

Uzun zamandır durgunluk döneminde olan konut sektörü kampanyalarla hareketlendi. Kamu bankalarının sunduğu konut kredisi kampanyasına ve Emlak Konut'un başlattığı kampanyaya vatadaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İkinci el konutta avantaj arttı!

Bankaların konut kredisi kampanyalarının artmasıyla ikinci el dairelere ilgi her geçen gün artıyor. Ev almayı düşünenler yeniden ikinci el konuta ilgi gösterdi.

Konutta kampanya dönemi devam ediyor!

Konut sektöründe bekleyen talebi harekete geçirmek için başlatılan ‘Tarihi Fırsat’ kampanyası sona ermesine rağmen, konuta ilgi hızla devam ediyor. Şirketler konut alımını erteleyenler için özel fırsatlar hazırladı.

Konuta ilgi 2017 yılında da devam edecek!

2017 yılında gayrimenkul sektörünün mevcut dinamiklerini koruyacağı bir yıl olacağını öngördüklerini belirten İş GYO Genel Müdür Turgay Tanes, konut kredi faizlerindeki seviyeler korunduğu sürece konut alımma yönelik ilginin de düşmeyeceğini söyledi.

Araç kiralama şirketleri, gayrimenkul sektörünü canlandırdı!

Her yıl yüzde 100’e yakın büyüyen araç kiralama sektörüyle otomobil alımına ayrılan paralar, yatırım için konuta gidiyor. Uzmanlar, arabaların yatırım aracı olmaktan çıktığını vurgularken “Prim yapan konuta ilgi arttı” diyor

Adana'da yeni konuta ilgi artıyor!

Adana, geçen yıla göre yeni konut satışının artış gösterdiği iller arasında yer aldı. Markalı konut projelerini, 3 boyutlu olarak sunan emlak sitesinin verileri yeni konuta olan ilgisindeki artışı ortaya koyuyor.

Adana'da yeni konuta ilgi artıyor!

Adana, geçen yıla göre yeni konut satışının artış gösterdiği iller arasında yer aldı. Markalı konut projelerini, 3 boyutlu olarak sunan emlak sitesinin verileri de gayrimenkul alıcılarının yeni konuta olan ilgisindeki artışı ortaya koyuyor.

İstanbul’da yeni konuta ilgi artıyor!

İstanbul’da, 2016’nın Ocak ve Şubat aylarında toplam 15.313 adet yeni konut satışı gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde ise bu sayı 14.995 olmuştu.

Konuta ilgi neden arttı Haberi

Konuta ilgi neden arttı

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin yayınladığı son İnşaat Sektörü Analiz Raporları sektörün iç dinamikleri konusunda önemli ipuçları veriyor. Rapora göre 2014 yılsonu itibariyle Türk müteahhitlerin faaliyet gösterdikleri ülke sayısı 104'e, projelerin toplam tutarı ise 3003 milyar ABD dolarına ulaştı. GEREK yurtiçinde, gerek yurtdışında hem riskleri hem de fırsatları yakından izleyerek yol almakta yarar olduğu vurgulanan TMB raporunda, "Makroekonomik ve sektörel bazda değerlendirildiğinde, büyüme odaklı düşünmenin ötesinde, ekonomik istikrarı sağlayacak, kamu yatırımlarının hız kesmeden devamını mümkün kılacak ve özel sektörü yatırıma teşvik edecek ortamın yaratılması önemli olmaya devam etmektedir" deniliyor. 


'Hükümetin gündemindeki, kamu-özel ortaklığı ile ihale edilen büyük ölçekli altyapı ve üstyapı projeleri ile kentsel dönüşüm projeleri, inşaat sektörü üretiminin artmasını sağlayacak potansiyele sahip bulunmaktadır' tespitinin yer aldığı raporda, 'Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan...