08 / 05 / 2024

konuta yabancı ilgisi

konuta yabancı ilgisi

Yabancılara konut satışı bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 17, 3 artışla 4 bin 268'e yükseldi. Türkiye'de yabancıların satın aldığı konut adedi 27 ayda 35 bini aştı.

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

Gayrimenkule yabancı ilgisi azalıyor! 2023'ün ilk altı ayında yüzde 50 düşüş kaydedildi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ele aldı. 2023'ün ilk altı ayında yabancıların yatırımcılarında yüzde 50 düşüş kaydedildi.

Yabancı yatırımlar bu yıl 2022'yi aşabilir!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'ye geçen yıl 13,3 milyar dolar yabancı yatırım geldiğini belirterek, "Geçen yılın üstünde bir yatırım çekebiliriz. Yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor" dedi.

Gayrimenkule yabancı ilgisi sürüyor! Yabancı sermaye gayrimenkule 2 ayda 920 milyon dolar yatırdı!

Bu yılın ilk 2 ayında net yabancı sermaye girişi yüzde 39 oranında artış gösterdi. Artışta 920 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımları etkili olurken, yabancı sermaye girişi yıllık bazda ise 8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de tam gaz olacak!

Türkiye'de geçtiğimiz sene yabancılara 67 bin 490 konut satıldığı belirlendi. Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de sürecek!

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye'deki konutlara akın ettiler! 

Türkiye'de 2022'de yabancılara yapılan konut satışı önceki seneye göre yüzde 15,2 artarak rekora ulaştı. 2022 yılında Ruslar Türkiye'de konuta akın ederken, Antalya'da satılan her üç konuttan biri yabancılar tarafından alındı. İşte ayrıntılar...

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı! En çok hangi ülke vatandaşları mülk alıyor? 

Son 20 senede  yabancı ülke vatandaşlarının arsa ve konut alımları artarken adını bile duymadığımız ülkelerin vatandaşları da Türkiye'den mülk aldı. İşte ayrıntılar...

Yabancı ve yerli alıcılar ikinci el konuta yöneldi! Konutta tercihler değişiyor! 

Konutta tercihler değişiyor. Yabancılar da yerli alıcılar gibi konut tercihlerini ikinci ele kaydırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Konut satışları hareketlendi! Yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi katlanıyor!

TÜİK Nisan 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut satışlarını değerlendirdi. Sektör temsilcileri, yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını, konut satışlarının hareketlendiğini belirtti.

Evini yabancıya kiraya verenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Kirasını geç ödeyen, konuta zarar veren, komşularıyla iyi geçinmeyen, kirayı ödemeden ülkeden giden bazı yabancı kiracılar son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki ev sahipleri bu durumla karşılaşırsa ne yapabilir? 

konuta yabancı ilgisi Haberi

konuta yabancı ilgisi

Yabancılara konut satışı bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 17, 3 artışla 4 bin 268'e yükseldi. Türkiye'de yabancıların satın aldığı konut adedi 27 ayda 35 bini aştı.

Ya­ban­cı­la­rın Tür­ki­ye­’ye il­gi­si ar­ta­rak de­vam edi­yor. Ya­ban­cı­la­ra ya­pı­lan ko­nut sa­tış­la­rın­da ge­çen yı­lın ay­nı dö­ne­mi­ne gö­re cid­di oran­da ar­tış ya­şan­dı.


Tür­ki­ye İs­ta­tis­tik Ku­ru­mu (TÜ­İK) ve­ri­le­ri­ne gö­re, ya­ban­cı­la­rın Tür­ki­ye'den sa­tın al­dı­ğı ko­nut ade­di  2013 Ocak - 2015 Mart dö­ne­min­de 35 bin 408 ol­du.


Ya­ban­cı­la­ra ko­nut sa­tı­şı yı­lın ilk üç ayın­da 2014 yı­lı ay­nı dö­ne­mi­ne gö­re yüz­de 17,3 ar­tış­la 4 bin 268 dü­ze­yin­de ger­çek­leş­ti. Ge­çen yı­lın ilk çey­re­ğin­de ya­ban­cı­lar 3 bin 640 ko­nut edin­miş­ti. Bu yı­lın mart ayın­da ya­ban­cı­lar bin 610 adet ko­nut sa­tın alır­ken, ge­çen yı­lın mart ayı­na gö­re yüz­de 18 ar­tı­şa işa­ret...