02 / 05 / 2024

konutder bursa toplantı

konutder bursa toplantı

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türkiye`de inşaat sektörünün elinde 2023`e yetiştiremeyeceği kadar çok iş potansiyeli olduğunu dile getirdi...

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi! Sektör temsilcileri Bursa'da bir araya geldi!

MAPEI’nın organize ettiği Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi. Bursa’da gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi. 

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bursa'nın Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde kentsel dönüşüm için toplantılar yapılmaya başlandı. İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası Bursa şubeleri, İMSAD ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Konseyi geçtiğimiz aylarda önemli bir işbirliğine imza attı.

Bursa kentin zirvesinin gündeminde ‘afet riski’ var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın önderliğinde Bursa’nın afet risklerini belirleyerek azaltmak için hazırlanacak İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) üst düzey hazırlık toplantısı düzenlendi.

Bursa İnegöl Belediyesi kira ödemelerini erteledi!

Bursa İnegöl Belediyesi, 2021 Ocak ayı meclis toplantısında aldığı karar ile belediyeye ait iş yerleri için kira ödemelerini 3 ay boyunca erteledi.

Bursa Büyükşehir Meclisi'nin gündeminde imar var!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 1050 konutlarla ilgili olarak Bakanlık'ın hazırladığı projenin detayları anlatıldı.

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı yapıldı!

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı gerçekleştirildi. Bursa'da büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının buluştuğu toplantıda, depremle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenler konuşuldu.

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

Bursa'da 20 bin riskli konut dönüşüyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ekonomi gazetecileriyle bir araya geldiği basın toplantısında, Bursa'da hayata geçirdikleri projeleri ve devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Bursa’da 1970 ile 2005 yılları arasında yapılan binalar risk taşıyor!

Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan’ın düzenlediği toplantıda Bursa Teknik Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Beyhan Bayhan “deprem olma ihtimali ile Bursa’nın depreme karşı hazırlıklı olup olmadığı konusunda neler biliyoruz?” sorusunu cevapladı.

Bursa'da hafif raylı sistem Şehir Hastanesi'ne uzatılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ulaşımla ilgili bilgi verdi...

Bursa'da sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar! 

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Sağlık Turizmi’ konulu yuvarlak masa toplantısında Türkiye'nin sağlık turizmi incelendi. Toplantıda hedefin 20 milyar dolar seviyelerine ulaşmak olduğu bildirildi. 

Bursa Belediyeler Birliği Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Bursa Belediyeler Birliği 2019 Çalışma Dönemi 1. Olağan Meclis toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın başkanlığında yapıldı.

Kat malikleri kurulu toplantı yöntemi!

Bursa İhsaniye Altın Emlak'tan Münür Şenay, "site ve apartmanlardaki kat malikleri kurulu toplantı yöntemi" konusunu kaleme aldı...

konutder bursa toplantı Haberi

konutder bursa toplantı

Türkiye`de her yıl 350 bin konutun yıkılması gerektiğinin altını çizen KONUTDER Başkanı Çelik, inşaatın Türkiye`nin lokomotif sektöründen bir olmaya devam edeceğini söyledi.


E.C.A. Serel ile Capital ve Ekonomist dergilerinin işbirliğinde Bursa Hilton Hotel`de düzenlenen toplantıda konuşan Ömer Faruk Çelik, Bursa`da son 5 yılda hane sayısında 90 bin artış olduğunu dikkat çekti. Buna göre Bursa`nın yıllık ortalama 18 bin konuta ihtiyaç duyduğunu belirten Çelik, “Her yıl yüzde 10`dan fazla konut inşa edilip pazara sunuluyor” diye konuştu.


YABANCIYA SATIŞ AZ


Bursa`nın ihracatta ilk 3 şehirden biri olduğunu hatırlatan Çelik, “Fakat yabancılara konut satışında ilk 3`te değil. Bu kadar çok yabancılarla iş yapan bir şehrin, bu konuda biraz daha gelişim göstermesi gerekiyor” dedi.


BURSA`DA 20 KONUT YENİLENMELİ


Kentsel dönüşüme muhalefet eden bir tarafta olduğunu ifade eden Çelik,...