02 / 05 / 2024

konutlar ne sıklıkla yenilenmeli

konutlar ne sıklıkla yenilenmeli

Türkiye'de kentlerin 65 yılda 3 kez yenilenmesi nedeniyle konut ve yaşam alanı kalitesinin düştüğü belirtildi. Göksu, "Türkiye'de kentler 65 yılda 3 kez yıkılıp yenilenme sürecine girdi. Niye? Biz buna 1960- 1980 yılları arası süreç diyoruz." dedi.

Askı süresi nedir?

İmar planları birçok taşınmaz, tarla ve arsa sahibini ilgilendiren bir konudur. Bu nedenle imar planları ile ilgili süreçlerin öğrenilmesi elzemdir. Askı süresi de bunlardan biridir ve imar planlarında sıklıkla bahsedilen bir süreçtir. Peki askı süresi nedir ve en fazla ne kadardır?

Takyidat nedir? Takyidat ne işe yarar?

Takdiyat belgesi, gayrimenkul terimlerinden biri olup sıklıkla duyulmaktadır. Dolayısıyla pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Peki takdiyat nedir, ne işe yarar ve nasıl alınır? İşte takdiyat ile ilgili kapsamlı yanıtların devamı....

Emlakçıya ne kadar kapora verilir? Kapora nedir?

Adı sıklıkla duyulan kapora, birçok alım satım işlemlerinde başvurulan yöntemlerden biri. Hizmet, taşınır veya taşınmaz ürün satışlarında sıklıkla duyulan kapora nedir? Emlak alanında kapora nedir ve ne kadar verilir? İşte kapora hakkında bilinmesi gerekenler...

SSK ve Bağkur'lular ne kadar, kaç TL maaş alacak? 7500, 7750, 8000, 8250, 8500 TL maaş alanların yeni emekli maaşları!

SSK Bağkur emeklilerinin Temmuz 2023 maaşları ile ilgili soru, sıklıkla aranan bir konu haline geldi. Peki7500, 7750, 8000, 8250, 8500 TL maaş alanların zamlı emekli maaşı ne kadar oldu, kaç TL? İşte Emekli maaş tablosu 2023…

50 bin TL’nin bir aylık faiz getirisi ne kadar? Banka banka hesaplandı! İşte aylık faiz getiri hesaplaması...

Bankaların mevduat faiz oranları belli oldu. Elinde nakdi bulunan ve yatırım yapmak isteyen yurttaşlar için güvenilir yollardan biri de vadeli mevduat hesapları. Bu yüzden sıklıkla aratılan konular arasında mevduat faiz oranları yer alıyor. Peki 50 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar?

Tan Urla konut fiyatları güncellendi! Tan Urla konutları ne kadar?  

İzmir Urla'da inşa edilen ve Tanyer Yapı imzası taşıyan Tan Urla konutlarının fiyatı güncellendi. Peki, Tan Urla konutları ne kadar, kaç TL? İşte Mayıs ayı güncel fiyat listesi...

Çocuk destek ödemesine ne kadar zam geldi? Nisan ayı ödemesi ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın maddi güçlük yaşayan aileler için hazırladığı özel bir paket olan Çocuk Destek Bileşeni ödemesinin 2023 yılında kaç TL zamlandığı sıklıkla araştırılıyor. Peki çocuk başına zamlı ödeme ne kadar oldu?

Tapumu kaybedersem ne olur? Evin tapusunu kaybettim ne yapmam lazım?

Tapu önemli resmi bir belgedir. Tapular kişilerin üzerinde olan mal varlığını simgeler. Bu yüzden de vatandaşlar, tapumu kaybedersem ne olur? sorusunu sıklıkla sormaktadır. İşte detaylar!

Vestel Çamaşır Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 09 Nisan 2023 fiyat listesi

Çamaşır makinesi, evlerde sıklıkla kullanılan beyaz eşya ürünlerinden biridir. Çamaşır makinesi, giysileri temizlemek ve yıkamak için tasarlanmış bir cihazdır. Peki Vestel Çamaşır Makinesi uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

TOKİ’de sözleşme ne zaman imzalanır? TOKİ kura çıkarsa iptal edilir mi?

TOKİ sözleşme konusu şu sıralarda sıklıkla karşımıza çıkan konulardan biridir. Özellikle kurada ismi çıkanlar bu konuda pek çok soru sormaktadır. İşte TOKİ sözleşmesine dair araştırılan detaylar!

Sahurda ne yenmeli? Sahurda en çok ne tok tutar?

Sahurda ne yenmeli ve içilmeli? Hangi yiyecekler sahurda tok tutar? İşte Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde sıklıkla sorulmaktadır. İşte detaylar!

TOKİ peşinat soruları yanıt arıyor! TOKİ yüzde 10 peşinat ne kadar? TOKİ yüzde 10 peşinat ne zaman ödenir?

TOKİ peşinat soruları şu sıralarda sıklıkla sorulmaktadır. Kurada ismi çıkan kişiler, peşinatların ne kadar olduğunu öğrenmek istiyor. İşte onlardan bazıları ve yanıtları!

Konut kredisinde bilinmeyenler! Ne kadar konut kredisi çekebilirim?

Konut kredileri vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konulardan biridir. Özellikle ne kadar konut kredisi çekilebileceğine dair sorular sıklıkla sorulmaktadır. İşte detaylar!

konutlar ne sıklıkla yenilenmeli Haberi

konutlar ne sıklıkla yenilenmeli

Afyonkarahisar Kent Vizyonu Çalıştayı'na katılan Tarihi Kentler Birliği ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Faruk Göksu, sürekli değişen imar planlarını eleştirdi. Planların tam anlamıyla uygulanmadığını belirten Göksu, güçler dengesi ve rant nedeniyle imar planlarının deformasyona uğradığını söyledi.


Aynı zamanda Mimar Sinan Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Öğretim üyesi olan Göksu, Türkiye'de kentlerin çok hızlı yenilendiğini, bunun sonucunda konut ve yaşam alanı kalitesinin düştüğünü belirtti. Göksu, "Türkiye'de kentler 65 yılda 3 kez yıkılıp yenilenme sürecine girdi. Niye? Biz buna 1960- 1980 yılları arası süreç diyoruz. Özellikle doğudan büyük kente göçün getirdiği, tarihi yapıların yıkılıp yerine apartmanların ve gecekonduların yapıldığı bir süreci yaşadık. Bu süreçte her yer apartman ve gecekondu doldu" dedi.


"KENT VİZYONLARI ÖNEM KAZANDI"

80'li yıllarda...