02 / 05 / 2024

Konutlara ucuz elektrik

Konutlara ucuz elektrik

Türkiye, enerjide ithalata bağımlılığın etkisini en ağır şekilde hissettiği bir dönemden geçiyor. Bu dönemde konutlara ucuz elektrik tarifesi uygulanacak. 

Elektrik fiyatlarına zam! Konutlara yansıdı mı? İşte yanıtı

Elektrik fiyatlarında son dakika. 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere sanayi ve ticarethane abonelerinin kullandığı elektriğe yüzde 20 oranında zam geldi. Peki konutlara yansıyacak mı? İşte yanıtı...

Elektrik faturalarını düşürmenin püf noktaları! Elektrik hangi gün ve saatlerde daha ucuz? Bakmadan geçmeyin!

Elektrik faturaları vatandaşın bütçesindeki en önemli masraf kalemlerinden birisi. Tüketirken hangi gün ve saatlerde daha ucuz fiyat tarifesinin olduğunu bilmekte yarar var. Encazip.com’un araştırmasına göre, tüketiciler gün ve saatlere dikkat ederse faturalarını yüzde 10 ucuzlatabilir.

Elektrik faturaları kabusunuz olmasın! İşte faturayı yarı yarıya düşürme yöntemleri!

Elektrik faturalarınız yüksek tutarda geliyorsa, bu durumu tersine çevirebilirsiniz. Elektriğin pahalı ve ucuz geldiği belirli saatler bulunmaktadır. İşte o saatler ve elektrik faturasını düşürme yöntemleri!

Hangi saatlerde elektrik tasarrufu yapılır? Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz?

Elektrik tasarrufu konusu vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Elektrik faturası yüksek gelenler şok olacaksınız! Meğer bu saatler...

Cumhuriyet Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Fertelli son zamanlarda gündemden düşmeyen elektrik faturaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Fertelli, elektriğin en ucuz olduğu zaman diliminin 22.00-06.00 saatleri arası olduğunu dile getirdi.

TOKİ'den ucuz konut alma şartları!

TOKİ farklı illerde bulunan ucuz konutlarını Ağustos ayı içerisinde satışa çıkarıyor. 5 bin TL peşinatla satışa sunulan konutlara aylık 500 lira taksitle sahip olunabiliyor. Peki TOKİ'den ucuz konut alma şartları nelerdir?

Konutlara ucuz elektrik dönemi!

Türkiye, enerjide ithalata bağımlılığın etkisini en ağır şekilde hissettiği bir dönemden geçiyor. Bu dönemde konutlara ucuz elektrik tarifesi uygulanacak. 

Konutlara bedava elektrik verin!

Elektrik fiyat tarifeleri son sekiz ayda ciddi düzeyde arttı. Konutlarda kullanılan elektriğin fiyatlarını gösteren mesken tarifesinde bu artış oranı yaklaşık yüzde 33 olarak belirlendi.

Devlet ucuz arsa üretmeli!

Yeni konut talebindeki potansiyele ulaşmadaki engeli ve çözüm formülünü veren Boysanoğlu, “Konut ihtiyacı olan ailelerin büyük bir bölümünün bu konutlara sahip olma imkânı çok düşük. Türkiye’de gerçek konut ihtiyacı olan kitleye ulaşmanın tek yolu devletin ucuz arsa üretmesidir." dedi.

Yeni konutlara taşınmada Esenyurt birinci sırada!

Elektrik perakende sektöründe faaliyet gösteren CK Boğaziçi Elektrik'in 'Gayrimenkulün Enerjisi Raporu'nun 2017 yılı sonuçlarına göre, yeni konutlara taşınmada Esenyurt birinci sırada.

Konutlara elektrik bağlantısı için 5 yıl beklemeye son!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) konutlara elektrik bağlantısı için düzenleme getirdi. Artık konutların şebekeye bağlanması sırasında gecikme yaşanmayacak.

Ucuz konut zamanı geldi!

KONUTDER'in yeni başkanı Altan Elmas, gayrimenkulde lükse talebin azaldığını, asıl talebin ucuz konutlara olduğunu açıkladı.

Elektrik tarifesi saatleri 2015!

Mesken ve işyerlerinde kullanılan elektrik saatinin akıllı saat ile değiştirilmesi halinde elektrikte indirimli tarife kullanılmış oluyor. Bu tarifede belirlenen saatlerde elektrik daha ucuz oluyor. İşte elektrik tarifesi saatleri 2015

Konutlara ucuz elektrik Haberi

Konutlara ucuz elektrik

Dünya Gazetesi yazarlarından Mehmet Kara bugünkü köşesinde '' Meskenlere ucuz, sanayici ve tüccara pahalı elektrik dönemi'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte o yazı.. 

Türkiye, enerjide ithalata bağımlılığın etkisini en ağır şekilde hissettiği bir dönemden geçiyor. Enerji geçmişten günümüze cari açığı oluşturan ana kalemlerden biri olarak makro dengeler üzerindeki etkileriyle gündemdeki yerini hep koruyageldi. Son dönemde ise enerjide dışa bağımlılık meselesi, elektrik piyasasını felç etmesi ve buna bağlı olarak finans sektörünü de zorlamasıyla öne çıkıyor.

Peki bu noktaya nasıl gelindi? Türkiye’de enerji sektörünü düzenleyen belli başlı kanunlar, 2001 yılında çıkarılan ve 2013 yılında yenilenen Elektrik Piyasası Kanunu, Doğalgaz Piyasası Kanunu ve Petrol Piyasası Kanunu. Türkiye’de petrol ve türevi ürünlerin fiyatları, son altı aydan bu yana benzin ve motorinden alınan ÖTV’nin, pompa satış fiyatlarını...