28 / 04 / 2024

Elektrik faturalarını düşürmenin püf noktaları! Elektrik hangi gün ve saatlerde daha ucuz? Bakmadan geçmeyin!

Elektrik faturalarını düşürmenin püf noktaları! Elektrik hangi gün ve saatlerde daha ucuz? Bakmadan geçmeyin!

Elektrik faturaları vatandaşın bütçesindeki en önemli masraf kalemlerinden birisi. Tüketirken hangi gün ve saatlerde daha ucuz fiyat tarifesinin olduğunu bilmekte yarar var. Encazip.com’un araştırmasına göre, tüketiciler gün ve saatlere dikkat ederse faturalarını yüzde 10 ucuzlatabilir.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) son kararına göre artık orta ve büyük ölçekteki işletmeler, elektrik faturasını serbest piyasa takas fiyatı üzerinden ödemeye başladı. Uzmanlar, doğru yönetilen bir sistemle bu durumun tüketicilerin avantajına olabileceğini belirtiyor. Özellikle elektrik tedarik anlaşmalarını, saatlik fiyatları dikkate alarak yapan tüketiciler, tüketimlerini fiyatların düşük olduğu saatlere kaydırırsa ciddi anlamda tasarruf edebiliyor. Bu yüzden elektrik piyasa takas fiyatlarının takip edilmesi önemli.

Elektrik faturalarını düşürmenin püf noktaları! Elektrik hangi gün ve saatlerde daha ucuz? Bakmadan geçmeyin!

Elektriğin piyasa takas fiyatlarını araştıran karşılaştırma sitesi encazip.com’un verilerine göre, geçen yıl orta ve büyük ölçekli işletmelerde kullanılan elektriğin en pahalı olduğu gün çarşamba, en ucuz olduğu gün ise pazar oldu.

Sanayi kuruluşları da dahil orta ve büyük ölçekli kuruluşların kullandığı elektriğin fiyatı arz ve talep durumuna göre saptanıyor. Arz ve talebin eşleşmesiyle oluşan referans elektrik enerjisi fiyatı ise piyasa takas fiyatı (PTF) olarak adlandırılıyor.

Elektrik hangi gün daha ucuz?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön