13 / 05 / 2024

Elektrik faturalarını düşürmenin püf noktaları! Elektrik hangi gün ve saatlerde daha ucuz? Bakmadan geçmeyin!

Elektrik faturalarını düşürmenin püf noktaları! Elektrik hangi gün ve saatlerde daha ucuz? Bakmadan geçmeyin!

Elektrik faturaları vatandaşın bütçesindeki en önemli masraf kalemlerinden birisi. Tüketirken hangi gün ve saatlerde daha ucuz fiyat tarifesinin olduğunu bilmekte yarar var. Encazip.com’un araştırmasına göre, tüketiciler gün ve saatlere dikkat ederse faturalarını yüzde 10 ucuzlatabilir.



HANGİ SAATLER DAHA UCUZ

Elektrik faturalarını düşürmenin püf noktaları! Elektrik hangi gün ve saatlerde daha ucuz? Bakmadan geçmeyin!

Ülkemizde piyasa takas fiyatı ‘merit order’ adlı yöntem ile belirleniyor. Buna göre, saatlik tüketim talepleri piyasa katılımcılarından toplanarak her bir günün her saati için gereksinim duyulacak elektrik enerjisi miktarı bir gün önceden tahmin ediliyor. Tüketim arttıkça santraller sırayla devreye alınırken,  tüketim düştükçe ise devreden çıkartılıyor. encazip.com’un araştırmasına göre, elektrik kullanımının en pahalı olduğu saat aralığı 17.00-21.00 arası, en ucuz olduğu saatler gece 01.00-07.00 arası olduğu gözlendi. Öğlen 12.00-13.00 arası da elektriğin uygun olduğu saatler olarak dikkat çekti.

UZMANINDAN ÖNERİLER

encazip.com’un kurucusu ve tasarruf uzmanı Çağada Kırım, elektrik kullanımının yoğun olduğu gün ve saatlerde fiyatının da daha yüksek olduğuna dikkat çekerek,şu önerilerde bulundu: “Pazar günleri çok sayıda şirket izin günü olduğu için elektrik daha az tüketiliyor ve birim fiyatı daha uygun. Çarşamba günü ile pazar günü elektrik fiyatlarında yüzde 10 civarında bir fark sözkonusu. Elektriğin az kullanıldığı gün ve saatlerde çalışan şirketler de daha karlı. Pazar günü yerine Çarşamba gününü tatil yapmak elektrik faturalarında yüzde 10’luk bir düşüş demek. Bu kapsamda bütün tüketiciler, elektrik tüketim süreçlerini iyi yöneterek daha ucuz elektrik imkanına kavuşabilir.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön