28 / 04 / 2024

Bunları yaparsanız su faturanız yarıya düşecek! Su faturasını düşürmenin püf noktaları…

Bunları yaparsanız su faturanız yarıya düşecek! Su faturasını düşürmenin püf noktaları…

Su, doğal gaz, elektrik, telefon ve internete gelen zamlar vatandaşın bütçesini sarsmaya devam etse de bazı şeyleri değiştirmek elimizde. Mesela su faturasındaki tutar. Gelen zamlarla birlikte daha da strese sokan faturayı nasıl düşürebiliriz? İşte su faturasını düşürmenin pratik yolları…



İstanbul’da dahil birçok ilimizde suya gelen zamlar bir çok vatandaşımızı kara kara düşündürüyor. Zamlardan daha az etkilenmek için yapabileceğimiz şeyler var. Gelin su faturasını düşürmek için neler yapabileceğimize bakalım.

Duşa gireceğiniz zaman suyun ısınmasını beklerken su boşa gitmesin, kovaya doldurun

Duşa girdiğinizde sıcak su musluğunu açıp bir süre suyun ısınmasını bekliyorsunuz ve o sürede su boşa gidiyorsa dikkat… Ortalama 15 saniye boyunca boşa gidecek suyu kovaya koyup temizlik için kullanabilirsiniz.

Çamaşır ve bulaşık makinenizi tam dolmadan çalıştırmayın

Elde çamaşır ve bulaşık yıkamanın tasarruf anlamına gelmediğini hatırlatalım. Mümkün oldukça makineleriniz dolmadan çalıştırmayın. Makineleri sık çalıştırmak hem su hem de elektrik israfına neden olacaktır

Muslukların damlatmadığından emin olun

Evinizin su tesisatlarını kontrol ettirmeniz önemli. Çünkü tesisattaki herhangi bir kaçak,  boşa giden su ve bütçeye zarar demek.

Diş fırçalarken musluğu açık bırakmayın

Su konusunda en çok hata yapılan yer diş fırçalarken musluğun açık bırakılması. Bu durum o an önemsiz gibi görünse de su faturanızı ciddi derecede yükseltir.

Duş sürenizi kısaltın!

Su faturasını kabartan en önemli nokta uzun süren duşlar. Uzmanlara göre, duş süreniz maksimum 15 dakika olmalı. Bu süreden fazlası israf demektir.


Geri Dön