17 / 06 / 2024

Konutlarda balkon ne kadar olmalı

Konutlarda balkon ne kadar olmalı

Planlı Alanlar Tıp İmar Yöbb9 netmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile birlikte balkonlu binalar geri geliyor. 8 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle balkon dairenin metrekaresi dışında tutuluyor.

Konut fiyatları düşer mi? Cam balkon fiyatları 4 yılda 30 kat arttı!

Konut satışları ve fiyatlarındaki düşüş sürerken, kiralık konutlarda fiyatlar artamaya devam ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin ise cam balkon fiyatlarındaki artışı göstererek, konut fiyatlarıyla ilgili tespitini açıkladı.

Çinlilerden konut krizine ‘balkon ev’ çözümü… Bir balkonda, tuvalet, mutfak hepsi var!

Artan konut fiyatları, yüksek kiralar ve kredi faizlerinin tavan yapması nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken, Çinliler’den konut krizine balkon ev çözümü geldi. Balkonların eve dönüştürüldüğü modelde yaşam alanı iyice küçüldü. Peki Türk vatandaşları bu modele ne dedi?

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Kiraya yüzde 25 sınırı bitince ne olacak? Ev sahibi geçen yıl yapamadığı zammı isteyebilir mi?

Konutlarda kira artışlarına yönelik getirilen yüzde 25'lik sınırlama düzenlemesinde sona yaklaşılmasıyla, 1 Temmuz'dan sonra kiraların ne olacağı merak konusu oldu. Peki ev sahipleri ne kadar zam yapabilecek? İşte ayrıntılar...

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

ŞOK’ta mutfak masa seti 2 bin TL’ye, yatak seti 4 bin TL’ye, bahçe/balkon seti 1750 TL’ye düştü!

ŞOK Market, birçok üründe indirime giderken, bu indirimlerin bugün son olduğunu duyurdu. Bu kapsamda, 6 Haziran Salı gününe özel, ŞOK'ta mutfak masa seti 2 bin TL’ye, yatak seti 4 bin TL’ye, bahçe/balkon seti 1750 TL’ye düştü. İşte 6 Haziran 2023 ŞOK fiyat listesi...

Ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar geçerli?  İşte ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay konutlarda ücretsiz doğalgaz kullanılacağının müjdesini vermişti. Peki ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar geçerli?  İşte ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023!

Koçtaş'tan bahçe balkon depolama alanlarında indirim! 21 Aralık 2022 fiyat listesi...

Koçtaş, bahçe balkon depolama alanlarında indirim fırsatlarını resmen başlattı. Peki, Koçtaş'ta bahçe balkon depolama alanları ne kadar, kaç TL? İşte 21 Aralık 2022 fiyat listesi...

Elektrik faturasını gören fenalık geçirecek! Kim ne kadar fatura ödeyecek?

Konutlarda kullanılan elektrik fiyatları, 1 Eylül’den itibaren yüzde 20 zamlandı. Zamlı faturalar ay sonu itibariyle tüketicilere ulaşmaya başlayacak. Peki, kim ne kadar fatura ödeyecek? Elektrik zammı sonrası faturalar ne kadar gelecek?

Müstakil konut fiyatlarında son durum ne?

Koronavirüs salgını ile beraber tercih edilmeye başlanan müstakil konutlara yapılan masrafların çoğu yatak odaları, misafir odaları, mutfak, banyo, balkon gibi alanlara harcanıyor. Peki, müstakil konutlar gerçekten pahalı mı? sektörde son durum ne? 

Elazığ'da depremzedeler için yapılan konutlarda son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da depremzedeler için yapılan konutlarda incelemeler yaptı.

Koronavirüsle ofis ve konutlarda yüksek kulelere talep azalacak mı?

Koronavirüs yaşam pratiklerimizde ve gündelik hayatımızda birçok değişime sebep oldu. İç mimar Ahmet Güneş, koronavirüsün mimari tasarımları nasıl etkileyeceğini anlattı. Güneş, konutlarda balkonun önemli bir kriter olacağını ve ofis ve konutlarda yüksek kulelerin tercih edilmeyeceğini söyledi.

Ferdi Erdoğan: Konutlarda su tüketim stratejileri geliştirilmeli!

Türkiye İMSAD ‘22 Mart Dünya Su Günü’ dolayısıyla açıklama yaptı. Açıklamada, sanayi ve konutlarda su tüketim stratejilerinin geliştirilip su israfının önüne geçilmesi gerektiğinden bahsetti.

Konutlarda balkon ne kadar olmalı Haberi

Konutlarda balkon ne kadar olmalı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşa edilecek yapılarda uyulması gereken standartlan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile belirledi. 8 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle balkonlu binalar geri geliyor. Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkam Avukat Ali Yüksel radikal değişikler içeren yönetmeliğin sektöre farklı bir bakış açısı getirdiğini söyledi. Bu yönetmelikle balkonlu evlere geri dönüş döneminin başlayacağını aktaran Yüksel, "Son 10 yıldaki imar uygulamalan nedeniyle balkonlar azalmış, küçülmüş nerdeyse yok olmuştu. Çünkü önceki yönetmelikte balkonu dairenin metrekaresine sayıyordu. Şimdi balkon dairenin metrekaresi dışında tutuluyor" dedi. 


BİR NEVİ EMSAL ARTIŞI GETİRİLDİ 


Yeni yönetmeliğin aynca asansör boşluğunu, bahçede dinlerime için yapılan oturma alanları, 9 metrekareye kadar olan bekçi kulübesini, havuzu, garajı belli çıkmalan artık dairelerin içine koymadığını belirten Yüksel, "Böylece bu alanlardan...