18 / 05 / 2024

konutlarda elektrik üretimi

konutlarda elektrik üretimi

Son yıllarda dünyanın tamamını etkileyen küresel ısınma ve iklim değişiklikleri, alternatif enerji kaynaklarına duyulan gereksinimi de günden güne artırıyor.

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Başakşehir'de yapıldı.

Enes Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Enes Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hacoğlu tarafından kuruldu.

Karakaya HES'in 36 yıllık türbinleri yenilenmeye başlandı...

Türkiye'nin ikinci büyük hidroelektrik santrali olan (HES) Karakaya HES'in 36 senelik türbinlerinde başlatılan ve 2026 yılında da tamamlanması planlanan restorasyon projesiyle, senelik 178 gigavatsaat ilave elektrik üretimi gerçekleştirileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Türkiye'nin elektrik üretimi ağustos ayında yüzde 4,1 artış gösterdi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,1 yükselerek 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretin ne kadar oldu ve ne kadar artış gösterdi? İşte haberin ayrıntıları...

Konutlarda tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı! 

Avrupa İstatistik Ofisi, AB üyesi ülkelerde bu yılın ilk yarısında konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair verileri yayımladı. Bu kapsamda AB ülkelerinde tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı.

BOTAŞ resmen açıkladı! Doğal gaza yüzde 20 zam geldi!

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayi ve KOBİ’lerin kullandığı ve elektrik üretimi için kullanılan doğalgaza yüzde 20 oranında zam yapıldı.

Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Doğal gaz fiyatı arttı! Elektrik ve gaz fiyatları rekor kırdı

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde geçtiğimiz senenin ikinci yarısında konutlarda 100 kilovatsaat elektrik için ortalama 28.4 euro ödendi. Bu rakam rekor olarak tarihe geçti.

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatları, geçen yıl görülmemiş düzeyde yükseldi. En pahalı elektriği Danimarka, en pahalı doğal gazı İsveç kullandı.

Cumhurbaşkanı onayladı! Elektrik faturalarında indirim yapılacak! Bakın ne kadardan hesaplanacak?

Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle elektrik ve doğalgazda indirim bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Konutlarda kullanılan elektrikte 100 kilovatsaat başına 26 TL, sanayide ise 61 TL'lik bir düşüş yaşandı.

Tarımda öncü olacak! Pilot bölge bile seçildi

 Yenilenebilir enerji kurulu gücüne sahip EnerjiSa Üretim, güneş enerjisinin tarım alanında da kullanılması gerektiğini söyledi ve ''güneş enerjisiyle elektrik üretimi ve tarımın birlikte gerçekleşebildiği agrovoltaik projesini, İstanbul Komşuköy’de hayata geçiriyoruz.'' dedi.

Doğalgaz fiyatlarına örtülü zam! BOTAŞ açıkladı

BOTAŞ bugün yayımladığı Ekim ayı tarifesiyle birlikte konut ve elektrik üretimi için doğalgaz fiyatını değiştirmedi, bunun yanı sıra büyük sanayide kullanılan doğalgazın fiyatını yüzde 4.9 ile yüzde 37 oranında artıracak yeni bir fiyatlama formülü devreye soktu.

Elektrik faturasını gören fenalık geçirecek! Kim ne kadar fatura ödeyecek?

Konutlarda kullanılan elektrik fiyatları, 1 Eylül’den itibaren yüzde 20 zamlandı. Zamlı faturalar ay sonu itibariyle tüketicilere ulaşmaya başlayacak. Peki, kim ne kadar fatura ödeyecek? Elektrik zammı sonrası faturalar ne kadar gelecek?

konutlarda elektrik üretimi Haberi

konutlarda elektrik üretimi


Türk ekonomisine yön veren inşaat sektörünün önemli temsilcileri de bu gelişmeyi yakından takip ederek, projelerinde yenilenebilir enerji kullanımının önünü açıyor. 


Özellikle güneş enerjisi konusunda Türkiye'de göz ardı edilemeyecek bir potansiyel olduğunu anımsatan YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, bu durumun alternatif enerji kaynaklarının öneminin farkında olan tüm sektörleri de kendine çektiğini kaydetti. İnşaat sektörünün de bu noktada önemli adımlar attığına dikkati çeken Osman Cem Çankaya, şunları söyledi: "Hepimizin amacı gelecek nesillere güzel bir dünya bırakabilmek. İnşaat sektörü enerji kullanımının en fazla olduğu alanlardan biri. Küresel ısınmaya neden olan karbonun yüzde 30-40'ının konutlardan çıktığı göz önünde bulundurulduğunda, inşaat sektörünün alternatif enerji yatırımlarını desteklemesi çok daha anlamlı hale geliyor. İnşaat sektöründe de hayata geçirilen projelerde yenilenebilir enerji kullanımının önünü açmak...