17 / 05 / 2024

konutlarda kdv oranu üst sınır

konutlarda kdv oranu üst sınır

KONUTDER Başkanı Çelik: "Sektör üzerinde son derece yüksek bir dolaylı vergi ve harç yükü bulunmaktadır. Bu da konut sahibi olmak isteyen alıcılar üzerinde ilave büyük bir yük gelmesine sebep olmaktadır." dedi.

Bakan Özhaseki 'TOKİ mağdurları platformu var mı?' dedi ve açıkladı: Sosyal konutlarda KDV konusunda müjde gelebilir!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "TOKİ mağdurları platformu var mı?" diyerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

2023 TOKİ sosyal konutlarda KDV indirimi! TOKİ Başkanı resmen peş peşe duyurdu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülke tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihalenin tamamlandığını ve sosyal konutta KDV indirimi yaparak oranı yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını duyurdu.

Konutta KDV indirimiyle 49 bin lira cepte kalacak!

Milyonlarca kişinin beklediği yeni KDV modeli ile eskiden 150 metrekareyi aşan büyüklükte uygulanan yüzde 18 KDV oranı, 150 metrekareye kadar konutlarda yüzde 8'e inecek. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

Ev alacaklar dikkat! Beklenen müjde geldi!

Konut almanın hayal olduğu şu sıralarda vatandaşı sevindirecek haber geldi. Konutlarda KDV'nin sadeleştirilmesi için çalışmaların başladığı duyuruldu.

Konut alırken fazla KDV ödeyene iade yok!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, 2016 yılında konutlarda yüzde 18’lik KDV’nin yüzde 8’e indirilmesi nedeniyle inşaat şirketleriyle davalık olan çok sayıda tüketiciyi ilgilendiren bir karar verdi...

Konuttaki KDV yeniden düzenlenmeli!

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Boysanoğlu, "İş yaptığımız Polonya’da KDV yüzde 8. Konutların ortalama büyüklükleri 50 metrekare. Ancak 170 metrekarelik büyük konutlarda KDV artıyor. Bizim de 200 metrekare üzerinde bunu yapıyor olmamız gerek” dedi.

KDV indirimi ticari projelerde de uygulanmalı!

Fertaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım, konutlarda uygulanan KDV indiriminin ticari alanlarda da uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

Konutta KDV düzenlemesi!

Bakanlar Kurulu, 2013 - 2016 yılları arasında ruhsatı alınmış, metrekare vergi değeri 500 - 1000 lira arasındaki konutlarda KDV'yi yüzde 8 olarak belirledi.

Konutta yeni dönem başlıyor!

Emlak Konut çatısı altında yüzde 0,7 faiz ve 10 yıl vade ile düzenlenen konut satış kampanyasının ardından hayata geçirilen, brüt 150 metrekareyi aşan konutlarda KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi konut piyasasına ve ekonomiye nefes aldıracak.

Hangi konutlarda KDV düşürüldü?

Hükümet, ekonominin lokomotif sektörlerinden inşaatta konut tesliminde yüzde 18 olarak uygulanan KDV’yi 31 Mart 2017’ye kadar yüzde 8’e indirdi. Alınan bu kararla, piyasanın hareketlenmesi ve stokların erimesi bekleniyor.

Tapu harcı makul düzeye çekilmeli!

Bakanlar Kurulu’nda alınan karar sonrası, 150 metrekarenin üzerindeki konutlarda KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi inşaat sektörü temsilcilerini heyecanlandırdı.

Konutta KDV indirimi sektörde kelebek etkisi yaratır!

150 metrekarenin üzerinde konutlarda KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e inmesi, vatandaşa kazandıracak. 400 bin liraya ev alan, 72 bin yerine 32 bin lira KDV ödeyecek.

Konutta KDV indiriminden alıcı mı faydalanacak satıcı mı?

08.09.2016 sayılı düzenleme ile konutlarda KDV oranında düşüş sağlandı. Peki konutta KDV indiriminden alıcı mı faydalanacak satıcı mı?

konutlarda kdv oranu üst sınır Haberi

konutlarda kdv oranu üst sınır

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, konut sektörünün üzerinde son derece yüksek bir dolaylı vergi ve harç yükü bulunduğunu, bu durumun alıcılara büyük bir yük getirdiğini belirterek, "Konutlarda KDV oranı eski duruma döndürülmeli veya en azından üst sınır yüzde 8 olmalı" dedi.


Çelik, KONUTDER Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla düzenlenen değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, gayrimenkul ve inşaat sektörlerinin bir arada değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, bu şekilde ortaya çarpıcı sonuçların çıktığını söyledi.


İnşaat ve gayrimenkul faaliyetlerinin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYİH) içindeki payının yüzde 14,2 olduğunu dile getiren Çelik, "Yani inşaat ve gayrimenkul sektörü Türkiye'nin en büyük ikinci sektörü haline gelmiş durumda. GSYİH'den yüzde 15,6 pay alan imalat sanayisinden sonra geliyor" diye konuştu.


Çelik, sektörün eğitimli, eğitimsiz, kadın, erkek toplamda...