18 / 05 / 2024

konutlarda metrekare büyüklüğü

konutlarda metrekare büyüklüğü

MOSDER'in yapmış olduğu araştırmada, vatandaşın tercih ettiği konutlarda metrekare büyüklüğünün giderek azaldığı ortaya çıktı. Halen en fazla talep gören konutlar, 61-80 metrekare arasında yoğunlaşıyor.

İstanbul’a 50 hektar büyüklükte yeni sanayi alanı müjdesi!

Türkiye GSYH'sinin yüzde 23,6'lık kısmını üreten fakat uzun zamadır sanayi alanı sorunu yaşayan İstanbul'a 500 bin metrekare büyüklüğünde yeni sanayi alanı inşa ediliyor. 

Kocaeli'ye 750 adet futbol sahası büyüklüğünde millet bahçesi geliyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kocaeli’ne 9 Millet Bahçesi yapılacak. 5 milyon metrekare büyüklüğünde Kocaeli’ne yapılacak Millet Bahçelerinin toplam alanı 750 futbol sahası büyüklüğe sahip olacak.

Katarlılar Türkiye'den 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı!

Katarlılarının Türkiye’den aldığı gayrimenkullerin Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul güzergâhında bulunan arazisi ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Katarlılar, AKP döneminde Türkiye’den toplamda 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı.

İstanbul'da 7 bin 600 stat büyüklüğünde yeşil alan olacak!

Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, "55 milyon metrekare yani 7600 stat büyüklüğünde bir yeşil alanı İstanbul'a kazandıracağız" dedi...

7 şeker fabrikasının arazi büyüklüğü azaltıldı!

Şeker fabrikaları ile birlikte arsa ve arazilerin de satılmasına tepki ve şikayet gelince, 7 fabrikanın arazi büyüklüğü birden 2.9 milyon metrekare azaltıldı.

Tapu.com 185 bin metrekare büyüklüğünde gayrimenkul sattı!

Tapu.com, yılın ilk çeyreğinde satış hızında yeni bir rekora imza attı. 2017'nin ilk 3 ayında toplam 185 bin metrekare büyüklüğünde gayrimenkul sattı.

Konutlarda metrekare büyüklüğü azalıyor!

MOSDER'in yapmış olduğu araştırmada, vatandaşın tercih ettiği konutlarda metrekare büyüklüğünün giderek azaldığı ortaya çıktı. Halen en fazla talep gören konutlar, 61-80 metrekare arasında yoğunlaşıyor.

2003 yılında Demiryolları İstanbul'un 6 kat büyüklüğünde toprağa sahip!

2003 yılında TCDD, sahip olduğu 300 milyon metrekare araziyle İstanbul'un 6 kat büyüklüğünde toprağa sahip olduğu ortaya çıkmış. Çeşitli kurumlara 282 trilyon borcu olan TCDD, elindeki arsaları satışa çıkaracakmış.

Konutların metrekare büyüklükleri semtlere göre değişiyor!

Yeni yapılan 3+1'lik konutların büyüklükleri kentin göbeği Beşiktaş'ta 95-140 metrekare arasında değişirken, Büyükçekmece'de 145-200 metrekare arasını buluyor. Merkezi semtlerde kat sayısını artırmak için tavan yükseklikleri de azaltılıyor...

Ege Denizi Oniki Adalar açıklarında 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 03.34'te Ege Denizi Oniki Adalar açıklarında 4,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi...

Bölünemez parsel büyüklüğü nedir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde yayımlanan Genelge gereğince, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde hisseler satılamıyor. Peki, bölünemez parsel büyüklüğü ne demektir?

Van'da 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü resmi internet sitesinden alınan bilgiye göre, saat 14.04'de merkez üssü Yukarı Gölalan Mahallesi olan 3,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Van'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü resmi internet sitesinden alınan bilgiye göre, Van'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

konutlarda metrekare büyüklüğü Haberi

konutlarda metrekare büyüklüğü

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) yapmış olduğu araştırmaya göre bir hanede ortalama olarak 3 kişinin yaşadığı tüketici profilinde, konut büyüklükleri ortalamada artmış gibi görünse de, metrekare bazında küçüldüğü görülüyor. Türkiye'de tercih edilen konut büyüklüğü ortalaması 2013 yılında 113 metrekare iken 2015'te bu rakam sadece 114 metrekareye yükseldi. Son 2 yılda Türkiye'de küçük metrekareli konutlara ilgi giderek artıyor. 


BÜYÜK DAİRELER AZALIYOR 


Araştırmaya göre, 2013 yılında 61-80 metrekare büyüklüğündeki konut oranı yüzde 11 iken 2015'te bu oran yüzde 16'ya yükseldi. 2013 yılında 81-100 metrekare büyüklüğündeki konut oranı yüzde 37 iken, 2015 yılında yüzde 32'ye düştü. Aynı dönemde 101-120 metrekare büyüklükteki konut oranı yüzde 22'den yüzde 20'ye geriledi. 


HANE HALKI KÜÇÜLDÜ 


Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Demeği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, bu durumu hane halkının azalmasına...