04 / 05 / 2024

konutta 3 boyut dönemi

konutta 3 boyut dönemi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, vatandaşların e-Devlet üzerinden TAKBİS'e girerek konutunun içini ve dışını 3 boyutlu görebilme imkanına sahip olacağını söyledi.

Konutta 3 yıl sonra fiyatlar geriledi!

Konut fiyatları ve kiralardaki baş döndüren artış bir nebze de olsa duruldu. Üç büyükşehirde fiyatlar geçtiğimiz ekim ve kasım ayında, 3 yıl sonra sınırlı da olsa geriledi. İşte detaylar...

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Ev kiralamada yeni boyut: Evi pansiyona çevirdiler, ranza başına 3.500 TL istediler!

Ev sahiplerinden yeni kiralama trendi evi pansiyona çevirmek. Bazı ev sahipleri artık odalara ranza koyup kaçak pansiyonculuk yapıyorlar. Ranza başına ise 3.500 TL istiyorlar.

3 yılda doğal gaza ne kadar zam geldi? Duyanın aklı başından gitti!

Karadeniz doğal gazının ilk defa kamuoyuna duyurulduğu 2020’den bugüne kadar konutta gaz tarifesinin 3.5 kat, sanayide ise 6 kat yükseldiği ifade edildi.

İstanbulda barınabilmek artık hayal değil kabus! Konutta metrekare fiyatı 27 bin TL’ye fırladı!

Yüksek enflasyonun en çok hissedildiği illerin başında gelen kentte karın doyurmak zorlaşırken, 1 yılda 3-4 kat artan kiralardan kurtulmak isteyen İstanbullu artık ev almayı hayal bile edemiyor.  Metropol kentte konutta metrekare başına fiyat 27 bin TL’ye çıktı. İstanbul’un hemen ardından konutta za

TOKİ özel kontenjanla ev sahibi yapıyor! İndirimli konutlar kimleri kapsıyor?

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için konutta 3 önemli adım atılıyor. Yeni konut kampanyasında taksit düzenlemesi düşük gelirli vatandaşlar göz önünde bulundurularak uygulanacak.

Konutta 'fahiş fiyat'a indirim ayarı: Sahibinden satanlar yanacak!

Konut fiyatlarında son dönemde görülen yükselişler hükümetin konut alacaklara 3 farklı paketle ev sahibi olmayı teşvik eden projeleri devreye almasına neden oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise "konutta fahiş fiyat" uyarısı yaptı.

Teksas'taki Darth Vader Evi 4.3 milyon dolara satışa çıkarıldı!

Ünlü Star Wars filmlerindeki Darth Vader Evi 4,3 milyon dolara satışa çıkarıldı. Amerika Teksas'ta konumlanan konutta 4 yatak odası ve 5 banyo yer alıyor.

Konutta en hızlı amortisman süresi o 3 ilçede!

Konutta kira geliri üzerinden hesaplanan amortisman sürelerine bakıldığında kazandıran şehirler arasında zirvede 16 yıllık geri dönüş süresi ile Edirne bulunuyor. Ev fiyatlarının uçuşa geçtiği ortalamanın da 20 yıl olarak belirlendiği İstanbul'da 3 ilçe yatırımcısının yüzünü güldürdü.

2021'de konutta büyüme hedefi yüzde 3.40!

2021 bütçesi çerçevesinde kamu yatırım büyümesinde konutta yüzde 3.40, özel sektör yatırımı kapsamında da konutta yüzde 3.16 büyüme hedefleniyor.

Konutta en çok satış 2+1 ve 3+1'lerde!

Konut satışları bu yaz rekor rakamlarda seyretti. Satışlar incelendiğinde Türkiye genelinde fiyatları en çok 400 bin TL ile 800 bin TL arasında olan ve 2+1 ile 3+1 konutların talep gördüğü belirlendi.

Mesa'dan 3 yeni proje!

Konutta artan fiyatlar ve alım gücündeki düşüş, proje hacimlerini de etkiliyor. Toplam 8,3 milyar TL'lik yatırıma devam ettiklerini dile getiren Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, önümüzdeki dönemde butik projeler üreteceklerini vurguladı.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi satışlara ivme kazandıracak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, konutta yüzde 8 KDV ve tapu harçlarında yüzde 3 vergi oranı uygulamasının 31 Aralık 2019’a kadar uzatılması, gayrimenkul sektöründe olumlu karşılandı.

konutta 3 boyut dönemi Haberi

konutta 3 boyut dönemi

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarlarından Yıldıray Gökkaya bugün köşesinde konutların 3 boyutlu görülebilmesi konusunu kaleme aldı. İşte yazının dedatyları...

Bugünlerde çeşitli kaynaklarda haberini gördüğünüz için başlıkta neyi hatırlattığımızı anlamışsınızdır. Evet, geçtiğimiz günlerde tapuda 3 boyutlu ev dönemi başladı. Projenin adı ‘Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi’. Uygulayıcısı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü. Genel Müdür Mehmet Zeki Adlı, bu uygulama sayesinde vatandaşın e-Devlet üzerinden TAKBİS'e girerek konutunun içini ve dışını 3 boyutlu görebilme imkanına sahip olacağını söyledi. Artık üç boyutlu, akıllı veriler sunmak için çalışacaklarına dikkat çeken Adlı, "Şu anda grafik olarak haritalara baktığınız zaman sadece çizgisel olarak, iki boyutlu görüyorsunuz, artık bu yetmiyor. Çünkü 40-50 katlı binalar var. Binaların içerisinde yüzlerce bağımsız bolüm var ama bunlarla ilgili bilgiyi vatandaş...