04 / 05 / 2024

konutta balon söylentileri

konutta balon söylentileri

TÜİK Temmuz verilerinden yola çıkarak sektörde çok sayıda firmanın önümüzdeki sonbahar-kış dönemi büyük sıkıntılar yaşayacağı, söylentileri devam ederken, Başkent'te sektörün temsilcileri, tablonun "doğru projeler" lehine gelişeceğine işaret ettiler.

Konutta orantısız artan fiyatlar geri çekiliyor! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek!  

Konut fiyatları geçtiğimiz 4 yılın ardından ilk kez, enflasyon altında kaldığını belirten Gayrimenkul PR, konutta orantısız artan fiyatların geri çekilmeye başladığını aktardı.

Konutta arz sınırı çözülmezse hem satılık hem kiralık fiyatlar fırlar! 

KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova, konut piyasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve sektörün beklentilerini sıraladı. İşte o açıklamalar...

Konutta amortisman süreleri düşüyor

Konut fiyatlarındaki artışın yavaşlaması ve kira fiyatlarının yükselmesiyle amortisman süreleri de kısalıyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu Türkiye ve İstanbul için kısalan amortisman sürelerini açıkladı.

Murat Kurum: 2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şimdi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şidmi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta" dedi. İşte Kurum'un o açıklamaları...

Konut balonu gerçekten söndü mü? Vatandaş buna ne dedi?

KONUTDER’in açıkladığı 2023 son çeyrek beklenti anketine göre konut satışlarında ve üretimde düşüş sürüyor. Piyasadaki bu durgunluk konut fiyatlarına henüz yansımazken ekonomist Atilla Yeşilada, konutta balonun söndüğü müjdesini verdi. Peki fiyatlar gerçekten düştü mü?  

Konutta balon sönüyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründeki balon sönüyor mu? Konut fiyatları neden balon yaptı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Konutta balon nasıl söner? Düğümü arsa mı çözecek?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki tartışmalarda sular durulmazken, Bakan Mehmet Şimşek, kiralardaki artışların engellenmesi için konut arzının artırılacağını açıkladı. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul sektöründe balon söndü! Konut fiyatları gerçek  değerine iniyor!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ev almak isteyenleri uzun bir dönem zorladı. Son 6 aydır düşüşe geçen konut fiyatları gerçek değerlerine inmeye başladı. 

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Faizsiz konutta sözleşme sınırı 7.2 milyon liraya yükseltildi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından yayımlanan yönetmelikle faizsiz konutta sözleşme sınırı 7.2 milyon liraya yükseltildi...

Konut sektöründe 'Balon' fiyatlar söndü! Yabancı yatırımcı tekrar gelecek!

Türkiye'de yabancıya konut satışlarının yeni yılda tekrar canlanması bekleniyor. Rusya-Ukrayna savaşından sonra başlayan göç sebebiyle artan konutlarda balon fiyatlar sönmeye başladı. 

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 

Gayrimenkul yatırımlarında en önemli faktör amortisman süresidir. Alınan evin kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç senede geri kazanılacağı hesaplanarak bu süre belirleniyor. 

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

konutta balon söylentileri Haberi

konutta balon söylentileri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz verilerinden yola çıkarak sektörde çok sayıda firmanın önümüzdeki sonbahar-kış dönemi büyük sıkıntılar yaşayacağı, konutta "balon" söylentileri devam ederken, inşaat sektörünün en yoğun olduğu kentlerden Başkent'te sektörün önde gelen temsilcileri, tablonun "doğru projeler" lehine gelişeceğine işaret ettiler. 


TÜİK verilerine göre. Temmuz ayında 85 bin 101 adet konul satışı yapılırken, bu rakam geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,2 azaldı. Veriler, doğal olarak sektörde endişe ile karşılandı. Ancak, Ankara'nın marka firmaları yaz dönemindeki bu gerilemenin sonbahar kış aylarının kendileri açısından yoğun bir dönemi işaret ettiğini vurguladılar. Sektörde özellikle son birkaç yıldır çok sayıda yeni firmanın yer aldığını, özellikle Ankara'da büyük konut ihtiyacı nedeniyle doğru-yaıılış tüm projelerin şu ana kadar "iyi-kötü" alıcı bulduğunu ifade eden Besa Grup Yönetim...