28 / 04 / 2024

konutta baza kat

konutta baza kat

Günümüz konut projelerinde kullanılan baza kat ne demektir? Baza kat kaçıncı kattır? Baza kat hangi kattır? Baza kat hangi projelerde bulunur? İşte binada baza kat özellikleri bu haberde...

Konutta son 5 yıl bilançosu: Kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı!

Türkiye'de son günlerde oldukça gündem olan konut ve kira fiyatlarının 5 yıllık serüveni dikkat çekti. Söz konusu dönemde kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı.

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

İstanbulda barınabilmek artık hayal değil kabus! Konutta metrekare fiyatı 27 bin TL’ye fırladı!

Yüksek enflasyonun en çok hissedildiği illerin başında gelen kentte karın doyurmak zorlaşırken, 1 yılda 3-4 kat artan kiralardan kurtulmak isteyen İstanbullu artık ev almayı hayal bile edemiyor.  Metropol kentte konutta metrekare başına fiyat 27 bin TL’ye çıktı. İstanbul’un hemen ardından konutta za

İnşaat maliyetlerinde yeni rekor! Konutta maliyet kat kat artıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, Eylül 2022'ye ilişkin inşaat maliyet endeksi verileri açıklandı. Peki inşaat maliyetleri Eylül 2022'de ne oldu? İnşaat maliyetleri ne kadar arttı? İşte merakla beklenen o veriler...

Ziraat Katılım, sıfır konutta finansman oranını yüzde 0,79'a düşürdü!

Ziraat Katılım, konut finansmanında 500 bin TL için 120 ay vadeli olmak üzere sıfır konutlarda oran bugünden itibaren yüzde 0,79’a düşürdü.

Konutta faiz düşüyor satış artıyor!

Kamu bankalarının başlattığı konutta faiz indirimi kampanyasına özel bankalar da katıldı. Bankaların faiz indirimlerine ilgi gösteren vatandaşlar, ev sahibi olmak için sıraya girdi... 

Konutta atıl kalmış stok yok!

Emlak Katılım Bankası olarak faaliyetine başlayan EmlakBank’ın Genel Müdürü Deniz Aksu, konutta atıl kalmış bir stok bulunmadığını, üreticilerin kredi için konut stoklarını bankalara teminat verdiğini anlattı. Aksu, “Teminatta olmayan konut stoku yok” dedi.

Konutta indirim kampanyasına katılan firmalar!

Konutta indirim kampanyası "Türkiye İçin Kazanç Vakti" sloganıyla bugün tanıtıldı. İşte konutta indirim kampanyasına katılan firmalar...

MESA, 7 projesi ile konutta büyük indirim kampanyasına katıldı!

MESA; Mesa Orman, Çubuklu 28, Mesa Koz, Mesa Cadde, Yeşilyaka Koru, Yeşilyaka Su ve Mesa Gökada ile 0.98 faiz oranı, yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat fırsatı sunan  konutta büyük indirim kampanyasına katıldı..

22 bin konutta yüzde 20 fiyat indirimi yapıldı!

Konut satışlarını canlandırmaya yönelik adımların atldığı bu dönemde 46 şirket kampanyaya katılarak  yaklaşık 22 bin konutta yüzde 20 fiyat indirimi yaptı. 

Konutta 3. seferberlik kampanyasına Babacan Holding de katıldı!

Konutta üçüncü seferberlik kampanyasına Babacan Holding’de katıldı Şirket, taksit ertelemeli kampanyaya ‘Babacan Premium’ ve ‘Babacan Port Royal’ projeleriyle dahil oldu.

Konutta 20 yıl vade kampanyasına hangi projeler katıldı?

KONUTTA ilk kampanya seferberliğini 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatan gayrimenkul sektörü 1 Şubat’ta ikinci kampanyayı devreye soktu. Peki konutta 20 yıl vade kampanyasına hangi projeler katıldı

Zekeriyaköy Köy, 20 yıl vadeli konut kampanyasına katılıyor!

Emlak Konut GYO’nun 1 Şubat’ta başlayacak olan “Konutta 20 Yıl Vade Kampanyası”na Siyahkalem de KÖY projesi ile katılıyor.

konutta baza kat Haberi

konutta baza kat

Baza kat ne demektir?

Konut ve işyeri gibi yapı inşaatlarında yapılan katların farklı anlam ve özellikleri olabiliyor. Günümüzde inşa edilen projelerde "baza kat" kavramı karşımıza çıkıyor. Peki apartmanda baza kat nedir? Baza kat hangi kattır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Baza kat, yatay olarak tasarlanan yapıdaki katları ifade ediyor. Bazı yatay projelerde örneği olan bu baza katının ilki zemin kat olursa, diğer daire en üst katın bir altı olmuş oluyor.


Yapı inşaatlarında karşılaştığımız diğer katlat ise bodrum kat, çatı katı, asma kat, zemin kat, ara kat ve normal kat olarak sıralanıyor.


Bodrum kat..

Bir yapının yol düzeyinden aşağıda kalan bölümü olarak da ifade edilen bodrum katı, yapılarda yer katının altında, toprak düzeyinin aşağısında bulunan bölüm olarak karşımıza çıkıyor. 


Çatı katı..

Yapılarda çatının bulunduğu yerin orta bölümünü kaplayan ve...