05 / 05 / 2024

konutta daralma olacak mı

konutta daralma olacak mı

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uyan:"Türkiye gibi her yıl gerek ekonomisi büyüyen gerekse genç nüfusu artış gösteren ülkelerde temel barınma ihtiyacına talep sürekli artar, konutta daralma yaşanmaz" dedi.

Altın, konut ve borsada neler olacak?

Altın başta olmak üzere değerli metallerde yükseliş sürecek mi? Borsa neden rekor kırıyor? Yükseliş trendi devam edecek mi? Konutta ve arsada neler olacak? İşte piyasa uzmanı ve analist Tunç Şatıroğlu'ndan dikkat çeken yorumlar...

Faizsiz konutta cayma hakkı kaç gün olacak?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tasarruf finansman şirketlerine ilişkin sorulan soruları cevapladı. Buna göre faizsiz konutta cayma hakkı 14 gün olacak.

Müstakil evlere ve araziye yatırımlar artacak!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Hasan Can, “Gayrimenkul sektöründe koronovirüs salgının ardından hayat normale döndüğünde  arazi yatırımları ve müstakil evlere talep artacak, mağaza, dükkan, ofis gibi gayrimenkullerde ciddi daralma olacak” ifadelerini kullandı.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi kalıcı olacak mı?

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, konutta başlatılan KDV ve tapu harcı indiriminin kalıcı hale getirilmesi gündeme geldi.

2018 yılı konutta yabancıya satış yılı olacak!

Konut satış istatistiklerini ve yabancıya konut alımında vatandaşlık kararını yorumlayan Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İlker Keleş, "2018 yılı konutta yabancıya satış yılı olacak." dedi..

Konutta indirim ve teşviklerle birlikte rakamlar yukarı yönlü olacak!

TÜİK'in açıkladığı konut satış istatistiklerini değerlendiren ERA Gayrimenkul Türkiye Franchise Kanal  Direktörü Kadir Tümen, "İndirim ve teşviklerle birlikte rakamlar yukarı yönlü olacak." dedi..

Konutta yüzde 20 indirim kampanyası nasıl olacak?

Konutta önce KDV ve tapu harcında indirim yapıldı, sonra konut kredi faizi yüzde 0.98’e çekildi. Kamunun bu desteğine özel sektör de sessiz kalmadı. 41 firma bir araya gelerek indirim kararı aldı.

Konutta KDV indirimi ne zamana kadar geçerli?

Hükümet konutta hem alıcıyı hem de satıcıyı güldürecek yeni kampanyalara, indirimlere start verdi. Geçen yılki KDV ve tapu harcı indirimi geri geldi. Konutta KDV oranı düşürüldü. Peki, Konutta KDV indirimi ne zamana kadar geçerli olacak?

Konutta KDV ve damga vergisine yeni düzenleme!

Konutta KDV ve damga vergisine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar gereğince, ön ödemeli konut satış sözleşmeleri damga vergisinden muaf olacak..

Konutta 20 yıl vade kampanyasında faiz ne kadar olacak?

Konutta 20 yıl vadeli satış için hazırlıklarda sona gelindi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, kampanya kapsamında uygulanan faiz oranlarını açıkladı. Faiz 120 ayda 0,40'la 0,50 arasında, 240 ayda da 0,75 le 0,85 arasında olacak.

İkinci el konutta daralma yok!

RE/MAX Türkiye kurucusu ve Genel Müdürü Murat Goldştayn, "Bugün 260 olan ofis sayımızı 2017 yılında 310'a çıkaracağız. Gayrimenkul danışmanı sayısını ise 3 bin 800'e çıkarmak istiyoruz" diye konuşuyor.

İkamet verilecek yabancının alacağı konutta alt değer sınırı olacak!

Yeni teşvik paketinin ayrıntılarını açıklandı. Ağbal amaçlarının nitelikli sermaye ve nitelikli işgücünü Türkiye’ye çekmek olduğunu belirterek; vatandaşlık ve ikamet izni verilecek yabancının da alacağı konutta bir alt değer sınırı olacağını söyledi.

Ercan Uyan: Konut satışında azalma olmaz!

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uyan:"Türkiye gibi her yıl gerek ekonomisi büyüyen gerekse genç nüfusu artış gösteren ülkelerde temel barınma ihtiyacına talep sürekli artar, konutta daralma yaşanmaz" dedi.

konutta daralma olacak mı Haberi

konutta daralma olacak mı

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) sadece tapu kayıtlarına bakarak sunduğu verilerin güncel açıdan sağlıklı olmadığını ve sektörün gelişimini takip etmek adına da yeterlilik taşımadığını belirterek, "Açıklanan veriler büyük bir çoğunlukla 2 hatta 3 yıl öncesi satışların bir kısmını yansıtıyor. Türkiye gibi her yıl gerek ekonomisi büyüyen gerekse genç nüfusu artış gösteren ülkelerde temel barınma ihtiyacına talep sürekli artar, konutta daralma yaşanmaz" dedi.

Uyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜİK verilerine göre konut satışlarının 2016 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 azaldığını hatırlattı.


TÜİK'in sadece tapu kayıtlarına bakarak sunduğu verilerin güncel açıdan sağlıklı olmadığını ve sektörün gelişimini takip etmek adına da yeterlilik taşımadığını savunan Uyan, açıklanan verilerin büyük çoğunlukla 2 hatta 3...