05 / 05 / 2024

konutta faizler inecek mi

konutta faizler inecek mi

TSKB Gayrimenkul Değerleme şirketi Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, İstanbul'da arsa fiyatlarının çok yüksek olduğu için dar ve orta gelirliye yönelik konut üretmenin imkansız olduğuna dikkat çekti.

Konutta kredi çıkmazı: Faizler yükselince bankalar muslukları kapattı, en son 5 yıl önce böyle olmuştu!

Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele çerçevesinde başlattığı parasal sıkılaştırma adımları, konut kredisi faizlerine de yansıdı. Bu kapsamda konutta finansmana erişim zorluğu dikkat çekti. Konut kredisi faizleri yüzde 34,09’a ulaştı. Bu son 5 yılın en yüksek seviyesi.

Konutta faizler düştü, fiyatlar katlandı!

Ekonomist Zafer Özcivan, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde konut sektöründeki son durumu ve sektörün zamlardan nasıl etkilendiğini kaleme aldı. İşte Zafer Özcivan'ın 'Döviz kurları ve piyasalar' başlıklı yazısı...

Konut fiyatlarında balona dikkat edelim!

Kamu bankaları aracığıyla konutta faizler düştü. İnşaatta stokların erimesiyle ''Konut fiyatlarında balon oluşur mu?'' soruları gündeme geldi...

İndirimli konut kredisine dev talep!

Bankaların konut kredisi faizlerini arkaya arkaya indirmesi ile kredi kullanılarak yapılan satışlarda dev bir artış gözlendi. Konutta faizler düşük kaldıkça talebin devam etmesi bekleniyor.

Konutta faizler indi, yatırımlar canlanıyor!

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı, nitelikli göç alan şehirlerin başında gelen İzmir’de, artan taleple birlikte konut ihtiyacının da devam ettiğini aktardı. 

Konutta faizler düştü, kampanyalar arttı!

Konut sahibi olmak isteyenlere müjdeler peş peşe geliyor. Konut kredi faizlerinde yaşanan düşüşle 1000 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olunabiliyor.

Konut kredisi faizlerinde yüzde 1 beklentisi!

Konut kredisinde aylık ortalama yüzde 1,50'nin üzerinde olan faiz, indirimle birlikte yüzde 1,20'li seviyelere inecek. İndirim devam ederse konutta yüzde 1'e yakın faizler gündeme gelebilir. 

Konutta faizler dengeleniyor!

Cathay Group’un patronu Mahmut Alper Tuğsuz, 35 ülkeye ev sattıklarını ifade ederek, “Son satışımızı 8.500 kilometre öteye yaptık. Japonya dahil projelerimize dünyanın dört yanından talep gelmeye devam ediyor” diye açıklama yaptı. 

Konut kredi faizleri yüzde 1'in altına inecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Konutta faizler yüzde 1,28’lere geldi. Tahminim mayıs gibi yüzde 1'in altını, yüzde 0,98’i görünce sektördeki süreç daha da hızlanacak" dedi...

Faizler inecek mi?

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) sonrasında 2018 yılı tüketici fiyat artışı yüzde 20.30 olarak açıklandı. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) de yılı yüzde 33.64 artış ile kapattı. 

Faizler inecek mi? Bakan Albayrak açıkladı!

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, bankaların faiz indirimlerinin devam etmesini bekleyip beklemediklerinin sorulması üzerine Albayrak, "İşin tabiatı gereği zaten bu noktaya gelmek zorunda." dedi.

Konutta indirim kampanyası resmen başladı!

Konutta indirim kampanyası resmen başladı. 31 Ekim'e kadar devam edecek olan kampanya 100 bin konutu kapsıyor. Kampanya ile faizler 0.98’e çekildi, peşinat düştü, konut fiyatlarında indirime gidildi...

Konutta kampanya bitti faizler yükselişe geçti!

Konut kredilerinde kampanyanın etkisiyle bir süredir yatay olarak seyreden ortalama faizler kampanyanın sona ermesiyle hızlı bir yükseliş kaydetti. 

konutta faizler inecek mi Haberi

konutta faizler inecek mi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz koridorunun üstbandını oluşturan gecelik marjinal fonlama faizini 50 baz puan indirerek yüzde 10'a çekti. Bir önceki toplantısında da 25 baz puanlık bir indirim yapan Merkez'in bu hareketi konut kredisi faiz oranlarını düşürmeye yetmedi. TSKB Gayrimenkul Değerleme şirketi Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, konut sektörüyle ilgili Özgür Düşünce'ye önemli açıklamalarda bulundu.


FAİZDE KÜÇÜK BİR DÜŞME OLABİLİR


Makbule Yönel Maya, konut faizlerinde bir ila 3 ay arasında küçük de olsa bir düşme yaşanacağını, ancak psikolojik sınır olarak adlandırılan aylık yüzde 1 faiz oranının altına düşmeyeceğini öngördü. Maya sözlerine şöyle devam etti: “İlk 3 ay kredili konut satışları çok iyi değildi. Faizlerin, aylık yüzde 1 faiz oranının üzerinde olması satışları çok olumlu etkilemedi. Yüzde 1'in altında olursa piyasa...