05 / 05 / 2024

Konutta finansman modelleri

Konutta finansman modelleri

Bankaların artık konut projelerine girmemesi veya girme süreçlerinde çok seçici davranmaları sebebiyle inşaat şirketleri senetli satışa yöneliyor. Bu durum, inşaat sektöründe hâlihazırda var olan ödeme sistemlerinin değişmesine neden oluyor...

2023'te borçlanma limiti 4.5 katına çıktı! Kur farkının faturası 123 Milyar TL!

Sayıştay'ın 2022 Genel Uygunluk Bildirimi'ne göre; Hazine, kamu-özel işbirliği bütününde yap-işlet-devret ve benzeri finansman modelleri kapsamında verdiği garantiler için 2022 yılında ödediği fark 123,1 milyar lira oldu.

Tasarruf finansman sektöründe araba, konutu 3'e katladı! Konutta üst sınır 10 milyon TL'ye çıkarılsın önerisi! 

Fuzul Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Tasarruf Finansman sistemini ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda ve önerilerde bulundu. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde finansman modelleri neden önemli? Beher metrekare pay senedi nedir?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, Kentsel Dönüşüm Finansman Modelitesi olarak beher metrekare pay senedini kaleme aldı. Peki beher metrekare pay senedi nedir? İşte o sorunun yanıtı...

Kanal İstanbul'a alternatif finansman modeli!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul için alternatif finansman modelleri geliştirildiğini dile getirdi.

Faizsiz konutta cayma hakkı kaç gün olacak?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tasarruf finansman şirketlerine ilişkin sorulan soruları cevapladı. Buna göre faizsiz konutta cayma hakkı 14 gün olacak.

Finansman dönemi için konutta vade sınırı ne oldu?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tasarruf finansman şirketlerine ilişkin gündeme gelen soruları yanıtladı. BDDK konut ve iş yeri için 120 ay vade sınırı olduğunu belirtti. 

Uygun finansman etkisiyle konutta rekorlar ardı ardına geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağladığımız uygun finansman etkisiyle, konut ve otomobilde rekorlar ardı ardına geliyor" dedi. 

Tasarrufa dayalı finansman sektöründen konut satışları için önemli adım!

Koronavirüs konut satışlarını bir süreliğine durma noktasına getirse de Türkiye’de konut satışları Haziran ayında yüzde 273 yükselerek 190 bin seviyelerine çıktı. Özellikle tasarrufa dayalı faizsiz finansman modelleri sundukları özel kampanyalar ile sektöre can suyu oluyor.

Emlak Katılım yıl sonuna kadar 40 şube açacak!

Finansman modelleri sunmak üzere çalışmalarına devam eden Emlak Katılım, İstanbul’daki beşinci şubesini Erenköy’de açtı. Emlak Katılım, Erenköy Şubesi ile açılan şube sayısını 16’ya çıkardı.

Ziraat Katılım, sıfır konutta finansman oranını yüzde 0,79'a düşürdü!

Ziraat Katılım, konut finansmanında 500 bin TL için 120 ay vadeli olmak üzere sıfır konutlarda oran bugünden itibaren yüzde 0,79’a düşürdü.

Kentsel dönüşüme yeni finansman modelleri gerekiyor!

GİSP tarafından düzenlenen ‘Kentsel Dönüşümde Yeni Finansman Modelleri’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında, İstanbul’da beklenen deprem dolayısıyla gündemden düşmeyen Kentsel Dönüşüm konusu, yeni finansman modelleri yönüyle tartışıldı, somut çözüm önerileri sunuldu.

Konutta en cazip ilçe!

Kamu bankalarının konut kredi faiz ve finansman oranlarını yüzde 0,99'a çekmesinin ardından gözler konut piyasasında. İşte konutta en cazip ilçeler...

Gayrimenkul sektörü talep artışı için yeni politikalar istiyor!

Gayrimenkul sektörü, 2019 yılında yeni politikaların hayata geçirilmesini istiyor. Emlak Katılım Bankası'nın konumlandırılması, ilk konut edinimine sağlanan teşvikler, alternatif finansman modelleri gibi konular sektörün 2019'daki gündem maddelerini oluşturuyor.

Konutta finansman modelleri Haberi

Konutta finansman modelleri

Bankaların artık konut projelerine girmemesi veya girme süreçlerinde çok seçici davranmaları sebebiyle inşaat şirketleri senetli satışa yöneliyor. Bu durum, inşaat sektöründe hâlihazırda var olan ödeme sistemlerinin değişmesine neden oluyor.

İnşaat sektöründe değişen ödeme yapıları ve dumankaya İnşaat finansman sistemleri hakkında bilgi veren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bankalar hangi projeye, hangi firmayla beraber gireceği hususunda oldukça seçici davranıyorlar. Bu durumun ortaya çıkmasında yeni tüketici kanunun etkisi çok büyük elbette. Çünkü yeni kanuna göre, inşaatın bitmemesi durumunda bankalar, kullandırdığı tüketici kredisine göre sorumlu oluyor. İnşaat firmaları da bu çıkmazı çözmek,  döviz ve faizde yaşanan sıkıntılara karşı yeni alternatifler oluşturmak amacıyla senetli ödeme sistemlerini devreye sokuyor.”  

“Ağustos ayındaki inşaat sektörü satışlarına baktığımızda toplam...