23 / 07 / 2024

konutta ilk satış nedir

konutta ilk satış nedir

Konutta 'ilk satış' da fiyat artışı da düştü Konut fiyatlarında yaşanan enflasyonun üzerinde getiri yeni konut fiyatlarında aynı oranda gerçekleşmedi.

Torunlar GYO, Torun Tower'ı Denizbank'a satıyor! 

Gayrimenkul devinden yılın ilk çeyreği için ilk satış haberi geldi. Torunlar GYO, 2014 yılından beri Denizbank genel müdürlük binası olarak kullanılan Torun Tower'ı satıyor. Torun Tower, Denizbank tarafından milyonlarca dolar bedelle alınacak...

Hisseli konutu olanlar aman dikkat! Satış ya da dava yoluna gidebilirsiniz!

Hisseli konutta satış kararının nasıl alındığı, hissenin tek başına satılıp satılamayacağı sık sık araştırılıyor. Peki hisseli konutta pay satışı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Realme 11 Pro+'dan rekor satış! İşte fiyatı ve özellikleri

Realme'nin yeni fiyat performans telefonu Realme 11 Pro+ , satışa çıktığı andan itibaren vatandaşın büyük ilgi gördü. Telefon, Hindistan'daki ilk satışında yeni bir rekora imza attı. 

Türkiye otomobil piyasasına hızlı giriş yapan Tesla ilk satışını yaptı! Tesla Model Y ne kadar?

Otomobil piyasasında yoğun ilgi gören Türkiye'ye ise Nisan ayında giriş yapan Tesla'nın Model Y aracının ilk teslimi yapıldı. Peki, Tesla Model Y ne kadar? İşte detaylar...

Reklamlı Netflix'in Fiyatı Belli Oldu! 14 Ekim 2022 fiyat listesi...

Netflix'in son birkaç aydır kullanıma sunduğu premium reklam hizmeti bugün resmen açıklandı. Planların ilk satışa çıkacağı ülkeler ve fiyatlar da açıklandı.

Konutta yap-sat bir dönem sona erdi!

Konut ticaretinde yap-sat devri kapandı. Konuya ilişkin bilgi veren Rams Global Üst Yöneticisi (CEO) Devran Bülbül, “Maketten, topraktan daire satmak artık firmanın intiharıdır" dedi. İşte ayrıntılar...

Teknosa'da Oppo A74 satışları hız kesmeden devam ediyor! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Oppo A74 ilk satışa sunulduğu andan itibaren pek çok kişinin favorisi haline gelmiş durumda Teknosa'da satışı yapılan cihazın fiyatları pek çok kişi tarafından araştırma konusu oldu. Peki Oppo A74 fiyatları ne kadar? İşte Oppo A74 2022 Mart fiyat listesi..

Yabancıların konutta ilk tercihi Türkiye!

Türkiye'de özellikle Afgan vatandaşları tarafından konut yatırımları 5 yıldır artmaya devam ediyor. Özellikle oturum izni almak için ev alan vatandaşların sayısı 2021'nin ilk aylarında bir hayli arttı. 

Yabancıların konutta ilk tercihi İstanbul!

Türk Lirası'nın değer kaybetmesiyle yabancı vatandaşları Türkiye'de konut alımına yöneldi. Yabancıların konut alımında ilk tercihi ise İstanbul oldu.

Lüks konutta ilk taksit ödemeleri başladı!

Değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan konutlar için ödenmesi gereken değerli konut vergisinde ilk taksit ödemeleri bugün başlıyor. Peki değerli konut vergisi taksitleri ne kadar? Evin değeri nasıl belirlenir? Hangi mülk sahipleri değerli konut vergisini ödeyecek? İşte detaylar...

Dyson, Bursa'daki ilk satış noktasını Korupark AVM'de açtı!

Global teknoloji şirketi olan Dyson, Bursa'daki ilk satış noktasını Korupark AVM'de açtı...

Konutta online satış trendi!

Konut sektöründe, dış pazarın hareketlenmesiyle birlikte satışlar da arttı. Türkiye'ye konut satışlarında son dönemlerde Rusya ve Ortadoğu'dan ağırlıklı talep geliyor. Ev almak isteyenler Türkiye'ye gelemese de 'online'dan satış işlemlerini gerçekleştiriyor...

Konutta kredili satış rekoru!

Temmuz'da kredili konut satışı 141 bin 434 işlemle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1000 artış gösterdi. Haziran ve Temmuz'da gerçekleşen toplam kredili konut satışı ise yaklaşık 243 bin olarak kaydedildi.

konutta ilk satış nedir Haberi

konutta ilk satış nedir

Konutta 'ilk satış' da fiyat artışı da düştü Konut fiyatlarında yaşanan enflasyonun üzerinde getiri yeni konut fiyatlarında aynı oranda gerçekleşmedi... Merkez Bankası tarafından hesaplanan konut fiyat endeksine göre 2010-2015 yılları arasında konut fiyatları reel olarak yüzde 30 artış gösterdi. 


Ekonomist Alaattin Aktaş'ın analizine göre ise konut fiyatlarındaki artış yeni binalarda aynı oranda yaşanmıyor. Aktaş, "Yeni konutlarda fiyatların-,enflasyondan az artması, bir süre sonra 15ü konutları yapanların sıkıntıya gireceklerinin işareti demek. Ve bu da zincirlcmc bir reaksiyonun başlangıcı anlamına gelir" dedi. 


'İkinci ele bakmayın'

İkinci el konutlarda fiyat değişimlerinin sadece alıcıyı ve satıcıyı ilgilendirdiği, dolayısıyla ekonomiye olumlu ya da olumsuz bir katkıda bulunmadığına dikkat çeken Aktaş, yeni konutlarda enflasyonun altında uzun süre kapsaması halinde sektörde 'dananın kuyruğunun kopabileceği1 uyarısını yaptı. 


İlk satışlar 'uyarıyor'

 Konutta ilk satışlarda...