04 / 10 / 2024

konutta kaç milyar hedefleniyor

konutta kaç milyar hedefleniyor

Yabancıya mülk satışı bu yılın ilk 6 aylık döneminde geçen yıla göre 2 kattan fazla artarak 3 bin 107'den 7 bin 145'e yükseldi. Yabancıların en çok tercih ettiği il ise 652 konut satışıyla Antalya oldu.

Marmara Park AVM'nin arsası ile Maslak Ofis Binası, 2.7 milyar TL'ye satılacak! İş GYO'dan başka bir şirkete teklif!

İş GYO, Marmara Park AVM'nin arsası ile Maslak Ofis Binası kapsamında 2.7 milyar TL'lik satış için düğmeye bastı. Şirket, bir firmaya teklif sunulacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Dolar ve Euro bayram sonrası kaç TL oldu? Döviz tutan 400 milyar TL kaybetti! 1 dolar bugün kaç TL? 

Piyasaların açıldığı bugün, son dakika dolar ve Euro fiyatları merak ediliyor. Peki 1 dolar ve 1 Euro bugün kaç TL? İşte o son dakika rakamlar...

Uzman isimden borsa yatırımcısına uyarı: Borsadan kaçmayın aksine borsaya ağırlık verin!

Mayıs sonu itibarıyla bordada tüm yatırımcıların portföy değeri geçen yılın sonuna göre yüzde 41 artışla 5 trilyon 849 milyar 412 milyon liraya yükseldi. Borsaya ilgi giderek artarken uzman isimden yatırımcılara borsadan kaçmayın uyarısı geldi. 

Türkler yurt dışından, yabancıların Türkiye’den aldığından 1 milyar dolarlık fazla konut aldı!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı, kredi faizlerinin yüksekliği ve erişim zorluğu, gayrimenkule ek vergi söylentileri Türkleri yurt dışı yatırımına yönlendirdi.  Konutta 1 milyar dolarlık dış ticaret açığı oluştu. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, "Ev sahibi düşmanı uygulamalar bitmeli" dedi.

Süheyl Batum'dan Florya projesi açıklaması: Daireleri metrekaresi 10 bin dolardan satsak 1 milyar 100 bin dolar eder!

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Süheyl Batum, Florya projesi ile ilgili konuştu. Bölgede yer alan başka bir projeyle karşılaştırma yapan Batum, "Florya'da daireleri metrekaresi 10 bin dolardan satsak 1 milyar 100 bin dolar eder" dedi. İşte gelen yorumlar... 

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.

Yabancılardan kaç milyar dolar geldi? 

Son 20 yılda Türkiye’ye 802,1 milyar dolar kaynak getiren ve burada kazandığı 266,3 milyar doları ülkelerine transfer eden yabancılar, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olan 2023’e girerken Türkiye’de 519,2 milyar dolarlık bir varlık ve alacağa sahipler. İşte X'de konu ile ilgili yapılan yorumlar...

Akaryakıt sektöründe 5,6 milyar Türk Lirası kamu zararı ortaya çıkarıldı

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele eden Akaryakıt Özel Ekibi, kurulduğu zamandan bu güne 1800 şirkete yönelik çalışma sürdürürken 15,6 milyar Türk Lirası kamu zararı tespit edildi.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin ihracatı 4,5 milyar doları aştı!

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz arasındaki 7 aylık dönemde 4,5 milyar doları geçti. En fazla ihracat yapılan ülke 577,6 milyon dolarla Irak oldu.

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

Kamuya olan 370,4 milyar liralık borç yapılandırıldı! Şimdi sıra taksit ödemelerinde! Aman bu tarihi kaçırmayın!

Borç yapılandırması çerçevesinde, vergi dairelerine 5,5 milyon mükellef başvuruda bulundu, 370,4 milyar TL yapılandırıldı ve 56,8 milyar TL tahsilat gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası'nın milyar dolarlık müdahale

Merkez Bankası TL'deki değer yitiğini sınırlamak için 18 ayda 177 milyar dolar satarak piyasaya müdahalede bulundu. Seçimlere sayılı zaman kala Merkez'in sadece Nisan ayında 50 milyar dolarlık satış yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

580 milyar TL deprem vergisi toplanmış! Bu paralar ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Büyük depremin ardından 1999 yılından itibaren uygulanan deprem vergisi gündeme geldi. Bu altı kalemlik vergilerin 5'i kaldırılsa da 1 tanesi hala vatandaştan tahsil ediliyor. Deprem vergisi ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

konutta kaç milyar hedefleniyor Haberi

konutta kaç milyar hedefleniyor

Yabancıya mülk satışı bu yılın ilk 6 aylık döneminde geçen yıla göre 2 kattan fazla artarak 3 bin 107'den 7 bin 145'e yükseldi. Yabancıların en çok tercih ettiği il ise 652 konut satışıyla Antalya oldu. Türkiye'de en çok Ruslar taşınmaz satın alırken, Arjantin, Bolivya, Estoııya, Liberya, Malezya, Moğolistan. Nijerya, Tayland ve Venezuela'dan da birer mülk alımı yapıldı. Yabancıya mülk satışında bin 567 Rus vatandaşı Türkiye'den 41'i arsa, bin 347'si konut olmak üzere bin 388 mülk satın alarak ilk sıraya yükseldi. Ruslardan bazılarının miikleri ortak aldıkları belirtildi. Rusya'yı 720 taşınmazla İngilizler, 653'le Almanlar, 469'la Norveçliler, 323'le Suudi Araplar izledi. 


İKİYE KATLANDI 


Türkiye İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, Mütekabiliyet Yasası'ııın çıkmasıyla yabancılara konul satışının ikiye katlandığını belirtti. Karataş, bu yılın...