03 / 05 / 2024

konutta kaç milyar hedefleniyor

konutta kaç milyar hedefleniyor

Yabancıya mülk satışı bu yılın ilk 6 aylık döneminde geçen yıla göre 2 kattan fazla artarak 3 bin 107'den 7 bin 145'e yükseldi. Yabancıların en çok tercih ettiği il ise 652 konut satışıyla Antalya oldu.

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.

Yabancılardan kaç milyar dolar geldi? 

Son 20 yılda Türkiye’ye 802,1 milyar dolar kaynak getiren ve burada kazandığı 266,3 milyar doları ülkelerine transfer eden yabancılar, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olan 2023’e girerken Türkiye’de 519,2 milyar dolarlık bir varlık ve alacağa sahipler. İşte X'de konu ile ilgili yapılan yorumlar...

Akaryakıt sektöründe 5,6 milyar Türk Lirası kamu zararı ortaya çıkarıldı

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele eden Akaryakıt Özel Ekibi, kurulduğu zamandan bu güne 1800 şirkete yönelik çalışma sürdürürken 15,6 milyar Türk Lirası kamu zararı tespit edildi.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin ihracatı 4,5 milyar doları aştı!

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz arasındaki 7 aylık dönemde 4,5 milyar doları geçti. En fazla ihracat yapılan ülke 577,6 milyon dolarla Irak oldu.

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

Kamuya olan 370,4 milyar liralık borç yapılandırıldı! Şimdi sıra taksit ödemelerinde! Aman bu tarihi kaçırmayın!

Borç yapılandırması çerçevesinde, vergi dairelerine 5,5 milyon mükellef başvuruda bulundu, 370,4 milyar TL yapılandırıldı ve 56,8 milyar TL tahsilat gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası'nın milyar dolarlık müdahale

Merkez Bankası TL'deki değer yitiğini sınırlamak için 18 ayda 177 milyar dolar satarak piyasaya müdahalede bulundu. Seçimlere sayılı zaman kala Merkez'in sadece Nisan ayında 50 milyar dolarlık satış yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

580 milyar TL deprem vergisi toplanmış! Bu paralar ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Büyük depremin ardından 1999 yılından itibaren uygulanan deprem vergisi gündeme geldi. Bu altı kalemlik vergilerin 5'i kaldırılsa da 1 tanesi hala vatandaştan tahsil ediliyor. Deprem vergisi ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

7.2 milyar dolar neden kaçtı?

Politika faizini yüzde 10.25 seviyesinden 19’a çıkaran Naci Ağbal’ın 4 aylık Merkez Bankası Başkanlığı döneminde hisse senedi ve tahvil piyasasına 3.52 milyar dolar yabancı portföyü girmişti. Ağbal’ın görevden alındığı tarihten bu yana ise 7.2 milyar dolarlık yabancı portföyü kaçtı.

TOKİ 250 bin sosyal konutta il il ev fiyatları kaç lira? Hemen fiyatlara ve ödeme planına bakın!

TOKİ 250 bin sosyal konutta il il fiyatlar belli oldu. Peki TOKİ konut fiyatları kaç lira? Hangi ilde konutlar ne kadar? TOKİ 2022 projesi ödeme planı nasıl? İşte ayrıntılar...

Devlete 5 ayda 1 milyar liralık zarar

Sahte fatura düzenleyen ve 1 milyar liralık kamu zararına neden olan 39 bayi ve bu bayilerden sahte fatura kullanan mükelleflere Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi'nce operasyon yapıldı.

Konutta Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu! İşte o ilçeler ve ev fiyatları!

Konutta Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu. Peki o ilçeler hangileri? Ev fiyatları kaç lira oldu? İşte merak edilen ayrıntılar...

Çiftçilere müjde! Hükümetten 15 milyar liralık ek destek geliyor! Hangi çiftçi kaç lira destek alacak? 

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan ek bütçeye göre, Tarım ve Orman Bakanlığı'na yaklaşık 15 milyar Türk Lirası ilave kaynak ayrıldığı belirtildi. 15 milyar Türk Lirası ek kaynağının nerelerde kullanılacağı da kalem kalem açıklandı. İşte çiftçilere sağlanacak yeni destekler...

konutta kaç milyar hedefleniyor Haberi

konutta kaç milyar hedefleniyor

Yabancıya mülk satışı bu yılın ilk 6 aylık döneminde geçen yıla göre 2 kattan fazla artarak 3 bin 107'den 7 bin 145'e yükseldi. Yabancıların en çok tercih ettiği il ise 652 konut satışıyla Antalya oldu. Türkiye'de en çok Ruslar taşınmaz satın alırken, Arjantin, Bolivya, Estoııya, Liberya, Malezya, Moğolistan. Nijerya, Tayland ve Venezuela'dan da birer mülk alımı yapıldı. Yabancıya mülk satışında bin 567 Rus vatandaşı Türkiye'den 41'i arsa, bin 347'si konut olmak üzere bin 388 mülk satın alarak ilk sıraya yükseldi. Ruslardan bazılarının miikleri ortak aldıkları belirtildi. Rusya'yı 720 taşınmazla İngilizler, 653'le Almanlar, 469'la Norveçliler, 323'le Suudi Araplar izledi. 


İKİYE KATLANDI 


Türkiye İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, Mütekabiliyet Yasası'ııın çıkmasıyla yabancılara konul satışının ikiye katlandığını belirtti. Karataş, bu yılın...