26 / 06 / 2024

Konutta metrekare ölçümü

Konutta metrekare ölçümü

Gayrimenkul satışlarında metrekare beyanlarına düzenleme getirilmesi ile konut satışlarındaki "metrekare yanıltmaları" sona erecek. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konu ile ilgili açıklama yaptı.

Konutta metrekare yanıltmalarına son!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alan (44-45-47) tanımlamalarına aykırı olarak konut edinen vatandaşlarımızın kandırılmasına yönelik yapılan işlemlerin yasalara göre suç teşkil ettiğini belirtti...

Kaçak inşaat yapmıştı: Cafer Mahiroğlu, kaçak bölümü mühendisin habersiz yaptığını söyledi!

Halk Tv patronu Cafer Mahiroğlu'nun İstanbul Boğazı manzaralı Sarıyer'deki 300 metrekarelik villasına 400 metrekare kaçak bölüm ilave etmesine ilişkin yeni açıklaması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi 80 bin çiftçiye kiraladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Hazine'ye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisinin 10 yıl süreyle 80 bin çiftçiye kiralandığını duyurdu.

Vakıf GYO, Nidapark Küçükyalı'daki 24 bağımsız bölümü sattı!

Vakıf GYO, Nidapark Küçükyalı projesindeki, toplam 4.624,48 metrekare büyüklüğündeki 24 adet bağımsız bölümün yüzde 20'si peşin, yüzde 80'i 24 ay vadeli olmak üzere Tat Metal Çelik Sanayii ve Ticaret AŞ 'ye satışı amacıyla satış vaadi sözleşmesi devri yapıldı.

Tapuda arsa yüz ölçümü düzeltilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '1978’de arsa almıştım. Almanya’da yaşadığım için tapu muamelelerini, ödemeleri babam yaptı. Arsanın evrakları, tapu elime geçtiğinde 300 metrekarelik arsanın tapuda 150 metrekare olduğunu gördüm. Tapuda arsa yüz ölçümünü nasıl düzeltebilirim?' sorusunu yanıtladı.

Ziraat Katılım, sıfır konutta finansman oranını yüzde 0,79'a düşürdü!

Ziraat Katılım, konut finansmanında 500 bin TL için 120 ay vadeli olmak üzere sıfır konutlarda oran bugünden itibaren yüzde 0,79’a düşürdü.

Konutta atıl kalmış stok yok!

Emlak Katılım Bankası olarak faaliyetine başlayan EmlakBank’ın Genel Müdürü Deniz Aksu, konutta atıl kalmış bir stok bulunmadığını, üreticilerin kredi için konut stoklarını bankalara teminat verdiğini anlattı. Aksu, “Teminatta olmayan konut stoku yok” dedi.

Konutta metrekare hesabı nasıl yapılır?

Evinizin net metrekaresini hesaplayabilmek için, evin içinde yer alan tüm odaların ve alanların metrekare türünden değerlerinin hesaplamak gerekiyor. Peki, konutta metrekare hesabı nasıl yapılır?

Tahir Tellioğlu: Metrekare ölçümünü iyi ayarlayın!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, bazı firmaların otopark, sığınak odası, sosyal alanlar gibi ortak kullanım alanlarını brüt metrekareye kattığını söyledi. Metrekare ölçümüne dikkat edilmeli dedi.

Hasan Rahvalı: Konutta gelire göre dağılım yok!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Rahvalı, gayrimenkul sektöründe balon iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Arz ve talepte aşırı bir dengesizlik söz konusu değil, sadece gelire göre üretim dağılımı yok" dedi.

Konutta metrekare hesabında yeni dönem!

Konutta metrekare hesabında yeni dönem başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni İmar Kanununa, konutta metrekare hesabı da dahil edilerek, bu kargaşaya çözüm bulunuyor..

Uğur Ünal: Projelere geri dönüşlerde sağlıklı ölçüm yapamıyoruz!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 6. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Rönesans Gayrimenkul Yatırım Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Uğur Ünal, konut projelerinde geri dönüşlerin ölçümünden bahsetti...

Atılım İlaç Kayseri'ye yatırım yapacak!

Büyük yatırımların merkezi haline gelen İncesu Organize Sanayi Bölgesi’ne İstanbul merkezli Atılım İlaç AŞ de yatırım kararı aldı. 62 bin 500 metrekare arsa tahsisi yapılan firma bu yıl içinde yatırımına başlayacak.

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın da katılımıyla Sincan-Kayı üretime açıldı!

MTA'nın Ankara'da yaptığı sondajlar neticesinde ulaştığı 4 jeotermal kuyudan biri olan Sincan-Kayı Bakan Yıldız'ın da katılımıyla üretime açıldı. Tesislerin yaklaşık yatırım maliyeti 1 milyar dolar olup yaklaşık 6000 kişiye doğrudan istihdam sağlanacak..

Konutta metrekare ölçümü Haberi

Konutta metrekare ölçümü

Gayrimenkul satışlarında metrekare beyanlarına düzenleme getirilmesiyle konut satışlarındaki "metrekare yanıltmaları"nın sona ereceği, bu sayede de tüketici haklarının korunarak, sektöre güven geleceği bildirildi.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla gayrimenkul satışlarında metrekare beyanlarına düzenleme getiriliyor. Düzenlemeyle yapımı süren veya tamamlanmış inşaatlarda proje üzerinden yapılan alım ve satımlarda, vatandaşa yönelik "metrekare yanıltmaları" son bulacak.


Geçmişte satılan konutlar bahsedilen metrekareden daha az çıktığında tüketiciler hiçbir hak talebinde bulunamazken, düzenleme sayesinde, satış sözleşmesinde satılan gayrimenkulün metrekaresi, verilen rakamın altında çıktığında bu durum suç teşkil edecek.


Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğünce 81 il valiliğine gönderilen yazıyla belediyeler dahil yapı ruhsatı düzenlemeye yetkili tüm idarelere Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alan brüt ve net alan tanımlarına göre uygulama yapılması hususunda gerekli bilgilendirme...