17 / 05 / 2024

konutta peşinat desteği

konutta peşinat desteği

6637 sayılı Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun gereğince 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ek madde eklendi. Böylece yürürlüğe giren devlet konut desteği nedir?

TOKİ 33 il için düğmeye bastı! KDV'den muaf 391 arsa hem yüzde 25 peşinat hem de 48 ay vadeyle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı,  ticaret, konut, turizm tesis alanı, sanayi, gemi söküm ve plansız niteliğindeki arsaları yüzde 25 peşinat ve 48 ay vadeyle satışa çıkardı. 

Evin peşinatı için kredi çekilebilir mi?

Konut alırken peşin ödeme indirimlerinden faydalanmak isteyenler "Evin peşinatı için kredi çekebilir mi?" sorusuna yanıt arıyor.

Ev kredisi peşinatı nasıl hesaplanır 2023?

Konut satın alma işlemleri için ihtiyaç duyulan maddi desteği sağlayan kredi türünde peşinatın nasıl hesaplandığı merak ediliyor. Peki, Ev kredisi peşinatı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

TOKİ yüzde 25 peşinat, 72 ay vadeyle konut ve iş yeri satıyor! Dev kampanyada tarih belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 32 ilde konut, 28 ilde ise iş yeri satışı yapacağını duyurdu. Söz konusu kampanyada konutlar ve iş yerleri için yüzde 25 peşinat,  72 ay vade imkanı sunuluyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan son dakika hibe desteği açıklaması! Çiftçilere peş peşe müjdeli haberler geldi!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci destek açıklamaları ile çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan son dakika hibe desteği açıklaması geldi! Çiftçilere peş peşe müjdeli haberler geldi!

İstanbul'da yüzde 40 peşinat ve 60 ay vade fırsatıyla 20 iş yeri satılıyor! Bakanlık fiyatları açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'un Zeytinburnu, Kartal ve Güngören ilçelerinde yer alan 20 adet iş yerini KDV'den muaf ve yüzde 40 peşinat, 60 ay vade imkanıyla satıyor. Peki iş yerlerinin fiyatları ne kadar? 

Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı!

Devlet kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira desteğinde bulunuyor. Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı. İşte detaylar...

Çiftçiler hemen hesaplarınıza bakın! Mazot gübre desteği... Peş peşe açıklandı! Kontrol etmeyen pişman olur!

Milyonlarca çiftçi mazot ve gübre desteği ödemelerini araştırıyor. Çiftçiler hemen hesaplarınıza bakın! Mazot gübre desteği... Peş peşe açıklandı! Kontrol etmeyen pişman olur!

Çiftçiler hemen bakın! Şubat ayı mazot gübre desteği il il yattı mı? Şimdi peş peşe gelen açıklamalara bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan nakdi mazot ve gübre desteği ile kırsal kalkınma desteklerine ilişkin açıklama yapıldı. Çiftçiler hemen bakın! Şubat ayı mazot gübre desteği il il yattı mı? Şimdi peş peşe gelen açıklamalara bakın!

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği peş peşe duyuruldu! Şimdi bakın, tarihleri kaçırmayın!

Milyonlarca çiftçi tarımsal destek ödemelerini sık sık araştırıyor. Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği peş peşe duyuruldu! Şimdi bakın, tarihleri kaçırmayın!

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre, kırsal kalkınma, yem desteği... Peş peşe açıklandı! Şimdi verilen tarihe bakın!

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre, kırsal kalkınma, yem desteği... Peş peşe açıklandı! Şimdi verilen tarihe bakın!

Çiftçiler hemen bakın! Mazot gübre desteği peş peşe açıklandı! Hemen bakın, tarihleri kaçırmayın!

Milyonlarca çiftçi Şubat ayı tarımsal destek ödemelerini araştırıyor. Çiftçiler hemen bakın! Mazot gübre desteği peş peşe açıklandı! Hemen bakın, tarihleri kaçırmayın!

Çiftçiler dikkat! Şubat 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Şimdi peş peşe açıklanan o tarihe bakın!

Milyonlarca çiftçi tarımsal destek ödemelerini merakla araştırıyor. Peki 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Şimdi peş peşe açıklanan o tarihe bakın!

konutta peşinat desteği Haberi

konutta peşinat desteği

Devlet konut desteği nedir?

6637 sayılı Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun gereğince 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ek madde eklendi.


Eklenen madde ile devlet konut desteği yürürlüğe girmiş oldu. Buna göre konut kredisi kullanarak ilk evini alacak olan kimseler belli koşullarda devlet konut desteği alabilecek. İlgili kanun maddesi şu şekilde;


Konut hesabı ve Devlet katkısı

Konut sahibi olmayan Türk vatandaşlarına, yurt içinde satın alacakları ilk ve tek konut için 5411 sayılı Kanuna tabi mevduat veya katılım bankalarının yurt içi şubelerinde Türk Lirası cinsinden konut hesabı açmaları, asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmaları ve konutu satın almalarını müteakip ilgili bankaya başvurmaları hâlinde üçüncü fıkraya göre belirlenecek usul ve esaslara göre Devlet katkısı ödenir. 


Devlet katkısı ödemesi hesapta biriken toplam tutarın...