03 / 05 / 2024

konutta satış miktarı

konutta satış miktarı

Yılın ilk 11 ayında 61 projede toplam 37 bin 199 konut satışa çıkarken, 15 konut projesinin lansmanının gerçekleştiği mayıs en hareketli ay oldu. Kartal, Sancaktepe, Büyükçekmece, Başakşehir gibi ilçeler yatırımlarda ön plana çıktı.

Hisseli konutu olanlar aman dikkat! Satış ya da dava yoluna gidebilirsiniz!

Hisseli konutta satış kararının nasıl alındığı, hissenin tek başına satılıp satılamayacağı sık sık araştırılıyor. Peki hisseli konutta pay satışı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Uzun zaman sonra bir ilk: Konutta satış zorlaştı, kiralar düştü!

Türkiye'de konut ve kira fiyatları son iki sende uçuşa geçti. Ancak son dönemde kira fiyatlarında bir ilk yaşandı. Bu kez kiralar için artış değil düşüş haberi geldi.

Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Ekonomimcom köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Elektrikli otomobile ilgi beklentileri bile aştı! Milyonlarca adet!...

Küresel bir sorun haline gelen akaryakıt fiyatlarına hemen çözüm olamasa da elektrikli otomobiller geleceğe dönük umut vadediyor. Henüz geçmişi yeni olmasına rağmen elektrikli araçların geçen yılda gerçekleşen satış miktarı, beklentilerin ötesine çıktı.

Aydın'da yabancılara satılan konut ve arsa miktarı mecliste!

Son 5 yıl içerisinde Aydın'da yabancılara satılan konut ve arsa miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konutta ikinci el satış yoktur devir vardır!

Konutta ikinci el satış işlemleri; satış olarak mı, devir olarak mı nitelendirilmeli? Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Alaattin Aktaş bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını kaleme aldı.

Konutta stok bitti, ilanların yüzde 70'i satıldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, “Haziran'da 190 bin konut satıldı 100 bini kredi ile alındı, Temmuz'da ise 230 bin konut satıldı 130 bini kredi ile alındı" dedi ve konutta stokların bittiğini, ilanların yüzde 70'inin gittiğini belirtti...

Konutta satışlar arttı, yeni projeler için düğmeye basıldı!

Konut kredi faizlerindeki düşüşle beraber bekleyen vatandaş alıma geçti. Konut piyasası hareketlenince başlayınca şantiyeler de hızlandı. Sektör temsilcileri, 2021'in yeni projelerin yılı olacağını belirtirken, inşaat sektöründe vites artırıldığını dile getirdi...

Konutta satışlar arttı, stoklar eridi!

Düşük faizli kredi kampanyaları, konutta satışlarla birlikte stok erimesine de hız kazandırdı. Bu yılın sonuna kadar mevcut stokun tüketileceği görüşünde olan sektör temsilcileri, artan talep paralelinde yeni konut projeleri için de harekete geçildiğine dikkat çekiyor. 

Konutta faiz indirimiyle satışlar 1 milyonu aşabilir!

Kamu bankalarının açıkladığı 4 yeni kredi paketiyle birlikte gözler bir kez daha konut satışlarına çevrildi. Sektör temsilcileri, faiz indirimi 'eşsiz fırsat' olarak değerlendiriyor ve bu paketle konutta ertelenen taleplerin satışa döneceğini belirtiyor.

İnşaat patronlarından 'konutta yüzde 90 kredi' yorumu!

Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında konutta kredilendirilebilir miktarın 80’den yüzde 90’a çıkartılması sektör tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. İnşaat sektörü temsilcileri sektörün daha da güçleneceğini düşünüyor.

2. el konutta satışlar artacak!

Konut uzmanı Rodi Kayım'a göre, son dönemlerde yatırım amaçlı konut satın almaktan çok oturmak için konut alanların sayısının fazla oluşu ikinci el konut satışlarını artırdı.

Enerji Kimlik Belgesi konutta satış ve kiralamayı kolaylaştırıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özhan Yurtseven, binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne göre 1 Ocak 2011 tarihi itibari ile tüm binalarda Enerji Kimlik Belgesi çıkarılmasının zorunlu hale geldiğini hatırlattı.

konutta satış miktarı Haberi

konutta satış miktarı

İstanbul'da Anadolu Yakası'nda Kartal ve Sancaktepe, Avrupa Yakası'nda ise Büyükçekmece ile Başakşehir yatırımlarda ön plana çıktı.2013 yılının son günlerinde yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrasında yaşanan siyasi ve ekonomik çalkantı en çok gayrimenkul sektörünü vurdu. Konut kredisi faizlerinin yükselmesi, inşaat maliyetlerinin artması ve döviz kurundaki belirsizlik nedeniyle hem yatırımcılar hem de müteahhitler tedirgin oldu. 


Satışlar hız keserken!

Konut satışları hız keserken, yerel seçimlerin ardından bekle-gör havasından çıkan inşaat patronları ise peş peşe yeni konut projelerini vitrine koydu. 

4 yeni konut projesinin inşaasına başlanan İncek, Ankara gayrimenkul piyasasında gelecek dönemde de adından söz ettireceğinin sinyalini verdi. Talep yavaşlarken, arzın artması sektörde endişelere neden olurken, şirketler kampanyalarla satışları artırmaya çalıştı. Bankaların konut kredi faizlerinin yüksekliği nedeniyle düşen konut talebini canlandırmak isteyen inşaatçılar, şirket bünyesinde uzun...