02 / 05 / 2024

Konutun Gücü Adına konferansı

Konutun Gücü Adına konferansı

“Konutun Gücü Adına” başlıklı konferansta yapı, mimarlık, tasarım, gayrimenkul ve inşaat alanlarının önde gelen temsilcileri AKG Gazbeton, Blum TR ve Çuhadaroğlu sponsorluğunda bir araya geldi.

Kentsel dönüşümde kritik detay: Ödeme gücü olmayan dar gelirlilerin konutlarına devlet ortak olacak! 

Kentsel dönüşüm yasasında yapılan düzenlemeye göre; dönüşüm için 'ödeme gücü olmayan dar gelirli ve yoksul kişilerin evlerine devlet 'paylı mülkiyet esaslarına göre' ortak olabilecek. Peki bu sistem nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Zamanla kalitesi azalan yaylar, baza yatak gıcırtısına neden olabilir. Baza sisteminin metalleri de buna neden olabilir. Bu sorunu önlemenin birkaç yolu var. Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir ve bunun için ne yapılmalı sorularına yanıt arıyorsanız haberi okumaya devam edebilirsiniz.

Deprem, sanayi binalarını değil, vasıflı iş gücünü vurdu! İşte büyük kaybın miktarı!

Kahramanmaraş’n Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen ve 11 ilde çok büyük can ve mal kayıplarına yol açan depremlerin vasıflı iş gücüne de büyük darbe vurduğu ortaya çıktı.

ABD'nin Atlanta kentinde inanılmaz talep: Zenginler, özel muhit ve polis gücü istedi!

ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentinde Cumhuriyetçiler, şehirdeki suç oranının artmasını gerekçe göstererek zenginlerin yaşadığı muhitin şehirden koparılması ve buraya ayrı kolluk gücü tahsis edilmesini istedi.

''Gümüş altına kıyasla bedava'' diyen İslam Memiş'ten çarpıcı gümüş yorumu geldi! Gümüşte flaş gelişme

Milyonlar yatırımcı için altın ve gümüş en kıymetli yatırım enstrümanları arasında yer alıyor. Fiyatlar kıyaslandığında gümüş altına göre bedava diyen İslam Memiş yatırımcıları uyardı. Altına yatırım yapamayanlar gümüş alıp kenara atıyor. Peki gümüş fiyatları bugün ne kadar?

Türkiye’de satın alma gücü umutları yeşertiyor! Avrupa Birliği’nin yüzde 36 altında kaldık

Türkiye'nin, Satınalma Gücü Paritesi verilerine göre kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla endeks değeri, geçen sene için 64 olarak tespit edildi. Bu şekilde Türkiye, ortalaması 100 olan 27 Avrupa Birliği ülkesinin % 36 altında kaldı.

Teknoloji devinden kullanıcılarına uyarı! Bunları yapmayı ihmal etmeyin

Facebook'tan tüm kullanıcılarına uyarı geldi. Kullanıcıların hesaplarını korumak için yapması gereken 3 adımı sıraladı.

Türkiye gıda enflasyonunda ilk sırada! Gıda zamlarına karşı ne yapılacak? Araştırmadaki ağır risk uyarısı dikkat çekti

Raporda, gıda fiyatlarındaki mevcut trendin sürmesi halinde gıda enflasyonunun Türkiye'de satın alma gücünde yüzde 100'ün üzerinde kayıp anlamına geleceği ifade edildi.

Murat Kurum: Konut fiyatlarının normalleşmesi adına her türlü müdahaleyi yapacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada "Konut fiyatlarının normalleşmesi adına devlet olarak yapılması gereken her türlü müdahaleyi yapacağız." dedi.

Dolar gücüne güç ekliyor, sınıra geldi! İşte 6 Mayıs 2022 dolar/TL kuru...

Milyonların heyecanla beklediği Fed'in faiz kararından sonra gözler döviz piyasasına çevrildi. Elinde doları olan yatırımcılar heyecanla beklerken dolar sınıra geldi ve gücüne güç ekliyor. Peki bugün dolar ne kadar 6 Mayıs 2022? İşte güncel dolar kuru...

Şeyma Subaşı adına kripto para çıkartıldı!

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker'in ardından, evlilik teklifiyle gündeme gelen Şeyma Subaşı adına da kripto para çıkartıldı.

Bazı alanların tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik değişiklikler TBMM'de!

Bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılarak tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik yapılan değişiklik meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konutun Gücü Adına konferansı Haberi

Konutun Gücü Adına konferansı

Yapı-Endüstri Merkezi, yaşamımızın yeniden inşa sürecinde sektörü doğru dinamiklerle geliştirmeye, çözümler aramaya, geleceği daha iyi tasarlamaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Yapı Dünyası’nın Bilgi Merkezi kimliğini bu anlayışla sürdüren YEM, Konut Konferansı’nda “görünenin ardındakini göstermekte” ısrarlı tavrını sürdürüyor. İnovatif ve kolektif yaklaşımlarla daha sürdürülebilir yapılaşmaya gidileceğinin belirtildiği konferansta Türkiye’den ve Dünya’dan önemli isimler bir araya geldi.


Kendisine Sahip Çıkan Mahalle: Derbent

Konferansta yer alan konuşmacılarından Bir Umut Derneği’nden şehir plancısı Gizem Kıygı, sermaye lehine yönetilen, yıpratıcı bir kent politikası sürecine girildiğini belirterek bunun oluşturabileceği sosyal sıkıntılara dikkat çekti. Kıygı, “Derbentliler bize farklı bir mahalle ve kent siyasetinin olabileceğini gösterdi. Var olma mücadelesinden kendi talep mekanizmalarını kuracak bir duruma geldiler. Diğer insanlarla dayanışma içerisinde kendi sokaklarına, mahallelerine sahip çıktılar.” dedi.


Kente Sadece İmar ya...