27 / 07 / 2024

Konutun Gücü Adına

Konutun Gücü Adına

İstanbul'da ayak basmadığımız ilçe kalmadı. Konumuz ortak. Yaşadığımız evler. Hemen hepsi akıllı ve hemen hepsi en sosyal ve en güzel olan bu evlerin acaba kaçı gerçekten ihtiyaçlara cevap veriyor? İşte Esin Tümer'in yazısı:

6. Yapı-Endüstri Merkezi’nin gündemi ne oldu?

Yapı-Endüstri Merkezi’nin (YEM), bu yıl 6. sını düzenlediği “Konutun Gücü Adına” başlıklı konferansta yapı, mimarlık, tasarım, gayrimenkul ve inşaat alanlarının önde gelen temsilcileri AKG Gazbeton, Blum TR ve Çuhadaroğlu sponsorluğunda bir araya geldi.

Mimarlar konut konferansında konuştu!

“Konutun Gücü Adına” başlıklı konferansta yapı, mimarlık, tasarım, gayrimenkul ve inşaat alanlarının önde gelen temsilcileri AKG Gazbeton, Blum TR ve Çuhadaroğlu sponsorluğunda bir araya geldi.

6. Konut Konferansı “Konutun Gücü Adına!” başlığıyla gerçekleşti!

“Konutun Gücü Adına!” başlığıyla gerçekleştirilen Konut Konferansı’nda konuşan Artu Mimarlık kurucu ortağı Murat Artu, günümüzde konutun yaşamak için değil kar elde etmek için alındığını savundu.

Çeşme'de hem denize sıfır hem tarım alanındaki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında!

İzmir Çeşme Ovacık’taki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz’a ait şirket halk plajına da içine alacak biçimde yeni bir proje hazırladı.

İnsay Yapı'dan inşaat maliyetleri açıklaması: Müteahhitlerin tolere gücü kalmadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, inşaat maliyetlerinin yıllık bazda yüzde 70 arttığına dikkat çekerek müteahhitlerin artık tolere gücünün kalmadığını belirtti. 

Tebernüş Kireçci: İbiza'da kiralara gücü yetmeyenler arabalarında yaşamaya başladı, Türkiye'de de karşılaşılabilir!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, İbiza'da kiralara gücü yetmeyen ada sakinlerinin arabalarda yaşadığını dile getirdi ve böyle giderse Türkiye'de de benzer manzarayla karşılaşılabileceğini söyledi. İşte o açıklama... 

Türk Telekom Prime'dan evde internet kullanıcılarına özel kampanya!

Türk Telekom Prime, evde internet kullanıcılarına özel Tivibu GO Süper Paketi kampanyası yapacağını açıkladı. Buna göre, şirketten yapılan açıklama kapsamında, Türk Telekom Prime evde internet kullanıcıları, 6 ay boyunca Tivibu GO Süper Paketi'nden ücretsiz kullanabilecekler.

İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL!

TÜİK'in İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022'de aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 lira şeklinde oldu. İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

Kentsel dönüşümde kritik detay: Ödeme gücü olmayan dar gelirlilerin konutlarına devlet ortak olacak! 

Kentsel dönüşüm yasasında yapılan düzenlemeye göre; dönüşüm için 'ödeme gücü olmayan dar gelirli ve yoksul kişilerin evlerine devlet 'paylı mülkiyet esaslarına göre' ortak olabilecek. Peki bu sistem nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Zamanla kalitesi azalan yaylar, baza yatak gıcırtısına neden olabilir. Baza sisteminin metalleri de buna neden olabilir. Bu sorunu önlemenin birkaç yolu var. Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir ve bunun için ne yapılmalı sorularına yanıt arıyorsanız haberi okumaya devam edebilirsiniz.

Deprem, sanayi binalarını değil, vasıflı iş gücünü vurdu! İşte büyük kaybın miktarı!

Kahramanmaraş’n Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen ve 11 ilde çok büyük can ve mal kayıplarına yol açan depremlerin vasıflı iş gücüne de büyük darbe vurduğu ortaya çıktı.

ABD'nin Atlanta kentinde inanılmaz talep: Zenginler, özel muhit ve polis gücü istedi!

ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentinde Cumhuriyetçiler, şehirdeki suç oranının artmasını gerekçe göstererek zenginlerin yaşadığı muhitin şehirden koparılması ve buraya ayrı kolluk gücü tahsis edilmesini istedi.

''Gümüş altına kıyasla bedava'' diyen İslam Memiş'ten çarpıcı gümüş yorumu geldi! Gümüşte flaş gelişme

Milyonlar yatırımcı için altın ve gümüş en kıymetli yatırım enstrümanları arasında yer alıyor. Fiyatlar kıyaslandığında gümüş altına göre bedava diyen İslam Memiş yatırımcıları uyardı. Altına yatırım yapamayanlar gümüş alıp kenara atıyor. Peki gümüş fiyatları bugün ne kadar?

Türkiye’de satın alma gücü umutları yeşertiyor! Avrupa Birliği’nin yüzde 36 altında kaldık

Türkiye'nin, Satınalma Gücü Paritesi verilerine göre kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla endeks değeri, geçen sene için 64 olarak tespit edildi. Bu şekilde Türkiye, ortalaması 100 olan 27 Avrupa Birliği ülkesinin % 36 altında kaldı.

Teknoloji devinden kullanıcılarına uyarı! Bunları yapmayı ihmal etmeyin

Facebook'tan tüm kullanıcılarına uyarı geldi. Kullanıcıların hesaplarını korumak için yapması gereken 3 adımı sıraladı.

Konutun Gücü Adına Haberi

Konutun Gücü Adına

Ekonominin lokomotifi inşaat sektörü. İnşaat sektörünün lokomotifi konut. Son iki aydır arz edilen projeler ve iki aylık satış rakamları sektördeki canlanmanın canlı şahidi. 

Önceliğimiz, ihtiyacımız ve gerçekler! Birkaç yıl oldu aynı günde aynı konuları bu köşede işleyeli. 


İstanbul'da ayak basmadığımız ilçe kalmadı. Konumuz ortak. Yaşadığımız evler. Hemen hepsi akıllı ve hemen hepsi en sosyal ve en güzel olan bu evlerin acaba kaçı gerçekten ihtiyaçlara cevap veriyor? 


Şantiye şehirlerde ihtiyacımız olan yaşam alanı nasıl bir evi tanımlıyor? Yatırımcı, kullanıcı, mimar arasındaki algı farklılıkları, "Konutun Gücü Adına!" söylemiyle Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından 6'ncısı düzenlenen Konut Konferansı'nda, sektörün farklı disiplinlerinden gelen temsilcilerle birlikte tartışıldı.

GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Gökçe, ULI Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Hasol Erktin, Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi...