21 / 09 / 2024

konutun satış değeri ile gerçek değeri farklı mı olur

konutun satış değeri ile gerçek değeri farklı mı olur

Bir gayrimenkul alıcısı veya satıcısı iseniz, “Satışa konu olan gayrimenkulün tapuda satış değerini gerçek değeri üzerinden göstermek zorundasın fakat bu değer “asgari beyan değeri”nin altında olamaz”

Gayrimenkul alım satımında tapudaki değeri ile piyasa değeri arasındaki fark neden oluşur?

Tapuda beyan edilen değer ile gerçek piyasa değeri arasında fark olması gayrimenkul alım-satımında sıkça karşılaşılan bir durum olduğunu söyleyen Gayrimenkul uzmanı Ceyda Ufuk, neden böyle bir sonucun ortaya çıktığını açıkladı.

'Alacağım ev pahalı mı, uygun mu?' diye merak edenler dikkat! Konutun gerçek değeri hesaplandı! 

Konut sahibi olmak isteyenler milyonlarca vatandaş satılık konut ilanlarını araştırıyor. Geniş fiyat yelpazesinin olduğu bu ortamda ise bir evin pahalı mı yoksa uygun mu? olduğu en çok merak edilenler arasında geliyor. Peki bir evin gerçek değeri nasıl hesaplanır? 

Metaverse furyası Türklerin elinde patladı! Kapışılan arsaların değeri yüzde 90 azaldı!

Metaverse furyası yatırımcıların elinde patladı. Sanal alemde satın alınan köprü, arazi, sarayların değeri yüzde 90 düşüş gösterdi. İşte detaylar...

Bir evin değeri nasıl hesaplanır? Uzman isim konut piyasasındaki gerçeği gün yüzüne çıkardı!

Konut ve kira fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçerken, vatandaşlar evlerini satmakta zorlanıyor. Kimileri ise evinin değerinin altında satış gerçekleştiriyor. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır?

Belediyelerin son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar lira yaklaştı!

Türkiye genelinde, belediyelerin, son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar liraya yaklaştı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 9 Temmuz - 13 Ağustos tarihleri arasında 633 taşınmazı satışa çıkardı.

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Nidapark İstinye'nin değeri belli oldu! İşte dudak uçuklatan o rakam...

Emlak Konut GYO Nidapark İstinye (İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi) projesine ilişkin değerleme raporunu açıkladı. Peki Nidapark İstinye projesinin güncel değeri kaç TL oldu? İşte o rakam...

Evora İzmir'in değeri açıkladı! İşte o rakam...

Emlak Konut GYO Evora İzmir (İzmir Konak 1.Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi) projesine ilişkin değerleme raporunu bugün yayınladı. Peki, Evora İzmir'in değeri ne kadar?

Nidapark İstinye'nin değeri açıklandı! İşte o rakam...

Emlak Konut GYO Nidapark İstinye (İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi) projesine ilişkin değerleme raporunu bugün yayınladı. Peki Nidapark İstinye projesinin güncel değeri ne kadar oldu? 

Emlak Konut GYO Hoşdere arsasının değeri ne kadar oldu?

Emlak Konut GYO Esenyurt Hoşdere arsası için 63 milyon 550 bin 800 TL piyasa değeri takdir edildi. Peki gayrimenkulün KDV dahil toplam satış değeri ne kadar oldu? 

Tuzla Elexia'daki 57 konutun değeri belli oldu!

Yeşil GYO, Tuzla Elexia'daki 57 konutun değerleme raporunu yayınladı. Peki Tuzla Elexia'daki 57 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Halk GYO Nişantaşı binasının değeri ne kadar?

Halk GYO Nişantaşı binasının takdir edilen piyasa değeri 15 milyon TL olurken, KDV dahil toplam satış değeri 17 milyon 700 bin TL olarak belirlendi. 

Ziraat GYO Bayrampaşa gayrimenkulünün değeri belli oldu!

Ziraat GYO'nun Bayrampaşa gayrimenkulünün takdir edilen değeri 5 milyon 220 bin TL olurken, KDV dahil satış değeri 5 milyon 272 bin 200 TL oldu.

konutun satış değeri ile gerçek değeri farklı mı olur Haberi

konutun satış değeri ile gerçek değeri farklı mı olur

Gayrimenkul değerleme uzmanı Erol Canbay bu haftaki köşe yazısında, satışa konu olan gayrimenkulün tapuda satış değeri ile gerçek değeri arasındaki farklılıklara değindi Canbay yazında şu konulara yer verdi:


Bir gayrimenkul alıcısı veya satıcısı iseniz, idare size der ki; “Satışa konu olan gayrimenkulün tapuda satış değerini gerçek değeri üzerinden göstermek zorundasın fakat bu değer “asgari beyan değeri”nin altında olamaz!” Yani size hem gerçek değeri gösterin derken, öbür taraftan da size belediyenin tespit ettiği değerleri göstermenizin yolunu açar. Buraya kadar her şey normal. Ancak, ilgili belediyeden “asgari beyan değeri”ni aldığınız zaman, gerçek satış rakamınızla alakasız bir değerle karşılaşırsınız. Bazı istisnalar olmakla birlikte, bu değerlerin, gerçek değerin üçte biri ile beşte biri arasında bir rakam olduğunu görürsünüz. Peki ne yaparsınız? İster alıcı, ister...