28 / 04 / 2024

konutun teslim edilmemesi

konutun teslim edilmemesi

Aydın'da ön ödemeli satış sözleşmesi imzalayarak müteahhidin yönlendirmesiyle bir bankadan kredi çeken kişi, süresinde teslim edilmeyen konut için ödediği krediyi dondurmak için verdiği hukuk mücadelesini kazandı...

Muhalefetten hükümete deprem konutu eleştirisi: 2024'e geldik ama 184 bin konut yok!

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin'den deprem konutları ile ilgili olarak bir eleştiri geldi. İsa Mesih Şahin verilen 650 bin konut sözüne değinerek, 46 bin konutun teslim edildiğini 184 bin konutun da olmadığını söyledi.

6 Şubat depremleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut vaadi neydi, iktidar yapmayı planladığı kaç konutu tamamladı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 sene içerisinde 319 bin konutun yapılacağı sözünü verdi fakat Mart 2024 sonuna kadar 75 bin 364 konutun teslim edilmesi planlanıyor. İhtiyaç duyulan toplam 680 bin konutun da yüzde 11'lik kısmı Mart ayı sonuna kadar teslim edilmiş olacak.

TOKİ Adapazarı Korucuk’taki 577 konutun teslim tarihi belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 4-29 Aralık tarihleri arasında Adapazarı Korucuk’taki 577 konutu teslim etmeyi planlıyor.

TOKİ, Rize'deki 3 bin 742 konutu hak sahiplerine teslim etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1.157 adet konutun yapımı sürüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ eliyle Rize'de toplam 3 bin 742 konutu bitirerek hak sahiplerine teslim ettiklerine, 1157 konutun yapımının ise sürdüğüne dikkat çekti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'de yaptığı önemli açıklamalar...

Gaziantep'te sene sonuna kadar tam 10 bin 350 kalıcı konut teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Gaziantep'te sene sonuna kadar 10 bin 350 kalıcı konutun teslim edilmesi planlanıyor.

11 kentte 180 bin konut yükseliyor: Yıl sonu hedefi 319 bin adet konut!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra barınma ihtiyacı için devlet harekete geçti. Bu kapsamda depremden etkilenen 11 ilde 180 bin konut ve köy evinin yapımı devam ederken, yıl sonuna kadar depremzedelere 319 bin konutun teslim edilmesi hedefleniyor.

Innovia 4 mağdurlarından yeni eylem kararı! Her Pazartesi ve Perşembe Yeşil Plaza önünde toplanacaklar!

Parasını ödedikleri konutların teslim edilmemesi nedeniyle yıllardır adalet arayan İnnovia 4 mağdurları yeni eylem kararı aldı. İşte detaylar...

Murat Kurum: Elazığ'da 6 ay içinde 2 bin 500 konut teslim edildi! 

Önceki gün Elazığ'da deprem konutları için anahtar teslim törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da 6 ay içerisinde 2 bin 500 konutun teslim edildiğin söyledi. 

Denizli Kayaköy'e toplum konut projesinin teslim tarihi mecliste!

Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Kayaköy Mahallesi'nde yapılan toplu konutların sahiplerine teslim edilmemesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnistanbul Topkapı'da teslimler başladı!

İş GYO ve Nef imzası taşıyan İnistanbul Topkapı projesinde daire teslimlerine başlandı. Proje kapsamında 2 bin konutun teslim edilmesi planlanıyor. 

TOKİ Muğla Menteşe'de teslimler 12 Mart'ta!

TOKİ tarafından Menteşe Emirbeyazıt Mahallesi’nde inşa edilen projenin yapımı tamamlandı. Projede bulunan bin 106 adet konutun teslim tarihi 12 Mart 2019 - 03 Mayıs 2019 olarak açıklandı.

TOKİ dar gelirliyi 2019'da da ev sahibi yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ öncülüğünde dar gelirli vatandaşlar için başlatılan sosyal konut projesi kapsamında bu yıl 46 bin 700 konutun teslim edileceğini söyledi.

Özelleştirilen 14 şeker fabrikası meclis gündeminde!

Özelleştirilen şeker fabrikalarının sahiplerine teslim edilmemesi sorununa ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal konuyu meclis gündemine taşındı..

konutun teslim edilmemesi Haberi

konutun teslim edilmemesi

Aydın'da yaşayan Merve Cengiz Demir, 2016'da ön ödemeli satış sözleşmesi imzalayarak bir konut almak istedi. Demir, daha sonra yüklenici firmaya peşinat ödedi, sonra da müteahhitin yönlendirmesiyle bir bankadan konut ödemesi için kredi çekti. 

Fakat 14 ayda bitmesi gereken konut, süre sonunda Demir'e teslim edilmedi. Demir, avukatı ile zararının karşılanması için hem müteahhide hem de kredi sağlayan bankaya "sözleşmenin feshi ve kredi ödemelerinin durdurulması" talebiyle dava açtı. 

Anadolu Ajansı'ndan Meriç Ürer'in haberine göre; 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, "davacı vekilinin tedbir talebinin kabulü ile davalı bankaca davacıya 16 Kasım 2016 tarihinde kullandırılan kredi ödemelerinin tedbiren durdurulmasına" kararı verdi. 

Davalı banka, karara "kredinin 'bağlı kredi' olmadığı" iddiası ile itiraz etti.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 13. Hukuk Dairesi, dosya içerisinde bulunan kayıt ve belgeler, davalı banka ve...