05 / 05 / 2024

konya Beyşehir Gölünün su seviyesi arttı mı

konya Beyşehir Gölünün su seviyesi arttı mı

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaz döneminde yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle su seviyesi gözle görülür ölçüde düşen Beyşehir Gölü için Aralık döneminde gelen yağmur ve kar yağışlarının umut olduğunu söyledi

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

TOKİ Konya Beyşehir 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Konya Beyşehir 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Beyşehir'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Beyşehir'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 11 soruda TOKİ Konya Beyşehir sosyal konut projesi...

Konya Beyşehir'de 34 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık arsa fırsatı! Arsa almak isteyenler dikkat!

Konya Beyşehir Belediyesi, Konya ili, Beyşehir ilçesi, Hamidiye, Kurucuova ve Çiçekler mahallelerinde yer alan 10 arsayı 34 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte Konya Beyşehir'deki arsalarla ilgili tüm ayrıntılar...

TOKİ Konya Beyşehir kura sonucu canlı yayın! İşte 2+1 ve 3+1 kura sonuçları!

TOKİ Konya Beyşehir kura sonucu canlı yayın listesi haberimizde yer alıyor. İşte Konya Beyşehir 2+1 ve 3+1 kura sonuçları isim isim tam liste...

TOKİ Konya Beyşehir başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Beyşehir projesinde yer alan 51 adet konut için başvuru dönemi bugün sona eriyor. 

TOKİ Konya Beyşehir 2022 projesi satışa çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Beyşehir projesinde yer alan 51 adet konut için başvurular başladı.

Murat Kurum'dan Konya Suğla Gölü çevresindeki arazilere yönelik açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'daki Suğla Gölü'nün çevresinde yer alan arazilere yönelik açıklamalarda bulundu. 

TOKİ'den Konya Beyşehir'e 413 konutluk yeni proje!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Konya Beyşehir'de 413 konut inşa edecek. Projenin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Konya Beyşehir'e 106 yeni konut! İhalesi bugün!

Konya Beyşehir Üzümlü Mahallesi 106 Konut 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

TOKİ Konya Beyşehir Küçükavşar kura çekimi bugün!

TOKİ Konya Beyşehir Küçükavşar projesinde yer alan 300 adet konutun kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Beyşehir Üzümlü kuraları bugün çekiliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Beyşehir Üzümlü projesinin kura çekilişi bugün yapılacak.

konya Beyşehir Gölünün su seviyesi arttı mı Haberi

konya Beyşehir Gölünün su seviyesi arttı mı


Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaz döneminde yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle su seviyesi gözle görülür ölçüde düşen Beyşehir Gölü için Aralık döneminde gelen yağmur ve kar yağışlarının umut olduğunu söyledi. Yaz döneminde yağışların yetersizliği nedeniyle sadece Beyşehir Gölü'nde değil ülkenin birçok yerinde bulunan iç suların yaşanan kuraklıktan olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Özaltun, "Beyşehir Gölü'nde de yaz aylarında çok fazla yağış alamaması nedeniyle su miktarında epey bir düşme oldu. Tabi, yağışlara ve kuraklığa bağlı olarak göllerimizde kimi zaman çekilmeler, kimi zaman da yükselmeler yaşanabiliyor. Bu doğal bir şey ama sevindirici olan Aralık ayında gelen kar ve yağmur yağışlarıyla birlikte gölümüzün su seviyesinde yeniden başlayan yükselme sürecidir" dedi.

"SU SEVİYESİ YÜKSELME SÜRECİNE GİRDİ"


Sadece yağışların değil Derebucak ilçesinde hayata geçirilen Gembos...