27 / 04 / 2024

konya havalimanı yeni terminal binası ne zaman açılacak

konya havalimanı yeni terminal binası ne zaman açılacak

Konya Havalimanı Müdürü İlhami Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 yılında hizmete giren mevcut terminal binasından, daha kullanışlı bir bina yapmak üzere yola çıkıldığını söyledi.

Konya Havalimanı'nın yeni terminal binası bitiyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından 44 milyon 634 bin liraya ihale edilen yeni terminal binası, proje teslim tarihi 2 Temmuz 2014’ten önce bitirilerek hizmete girmesi için çalışmalar sürüyor...

Konya Büyükşehir'den konut sorununa yeni çözüm! Tam 10 blok inşa edilecek...

Konya'ya yeni bir konut projesi daha kazandırılacağı açıklandı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay'ın Akabe Mahallesi'ne 200 konut yapacağını duyurdu. İşte haberin detayları... 

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının yüzde 99'luk kısmı tamamlandı!

İnşaat çalışmaları yaklaşık olarak 3 senedir devam eden Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının yüzde 99'luk kısmı tamamlandı.

TOKİ Konya'daki 3 yeni projesi için start verdi! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Konya'daki üç yeni projesi için düğmeye bastı. TOKİ'nin Konya projelerinin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Konya'ya üç yeni proje geliyor! 188 yeni konutu sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya projelerinin ihalesi bugün gerçekleştirilecek. Projelerde toplam 188 adet konut yer alacak.

Malatya Havalimanı'nın yeni termal binasının temeli atıldı!

Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın temel atma töreni gerçekleşti. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Malatya Havalimanı yeni terminal binasının temeli 6 Şubat'ta atılacak!

Malatya Havalimanı için inşa edilecek yeni terminal binasını temeli 6 Şubat'ta atılacağı açıklandı. 

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaatında son durum ne?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, inşaatı devam eden Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının inşaatında inceleme yaptı. 

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının temeli atıldı!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Havalimanı yeni terminal binası temel atma törenine katıldı. Akar, söz konusu projenin memleketi Kayseri’yi ulaşım alanında bir adım daha ileriye taşıyacağını söyledi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti yıl sonunda tamamlanacak!

Pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında havacılık geliyor. Sektörde gerekli tüm tedbirler alındı. Yurtiçi ve dışı uçuşlar aksaksız yapılıyor. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni düzene göre misafirlerini ağırlıyor...

Murat Kurum'dan Konya'ya yeni millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Konyamızda 10 millet bahçesi projesi bulunuyor. Karapınar'da da 75 bin 250 metrekarelik millet bahçesinin inşasına, Gazi Osman Paşa Mahallemizde başlıyoruz." dedi.

TAV, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'nın yeni yolcu salonunu işletecek! 

TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye Metropolitan Washington Airports Authority tarafından, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı yeni Yolcu Salonu işletme hakkı imtiyazı verildi...

Birikimevim Konya'da yeni şube açtı!

Birikimevim, faizsiz finansman yönetimi ile kişileri en uygun maliyetlerle ev sahibi yapmaya devam ediyor. Türkiye'nin her noktasında olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Birikimevim, yeni şubesini Konya'da açtı...

Konya’ya yeni 1000 adet TOKİ konutu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Çok ciddi başvurular aldık. 20 kat talep geldi. Konya'da 1000 konut için yeni talep toplamaya başlayacağız” diyerek, Konya’da yapılacak yeni Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutları müjdesini verdi…

konya havalimanı yeni terminal binası ne zaman açılacak Haberi

konya havalimanı yeni terminal binası ne zaman açılacak

 "Engelsiz Havaalanı Projesi" kapsamında, engelsiz havalimanları arasına katılacak Konya Havalimanı yeni terminal binasının, bu yıl içinde hizmete gireceği belirtildi.


Konya Havalimanı Müdürü İlhami Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 yılında hizmete giren mevcut terminal binasından, daha kullanışlı bir bina yapmak üzere yola çıkıldığını söyledi.


Kaba inşaatı tamamlanan iç ve dış hatlar terminal binasında, beton atılma çalışmalarının bittiğini belirten Şimşek, kaplamalar ve boya işlemleri gibi ince işçiliklerin devam ettiğini dile getirdi.


- "Mevcut terminalin 5 katı büyüklüğünde olacak"


Şimşek, hoşgörü kenti Konya'ya yakışır bir terminal inşa edildiğini belirterek, "Yeni terminal binamızın yüzde 90'ı tamamlandı. Projenin teslim tarihi olan 2 Temmuz'dan önce tamamen hazır hale gelecek. Yeni bina, yaklaşık 25 bin metrekarelik kapalı alana sahip. Şu an hali hazırda kullandığımız terminalin 5 katı büyüklüğünde olacak....