27 / 04 / 2024

Konya Büyükşehir'den konut sorununa yeni çözüm! Tam 10 blok inşa edilecek...

Konya Büyükşehir'den konut sorununa yeni çözüm! Tam 10 blok inşa edilecek...

Konya'ya yeni bir konut projesi daha kazandırılacağı açıklandı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay'ın Akabe Mahallesi'ne 200 konut yapacağını duyurdu. İşte haberin detayları... 



Konya'da belediyeler tarafından birçok konut projesi hayata geçirileceği kaydedildi. Buna göre, proje için, 12 Ocak 2024'te ihaleye çıkılacak. Yapılan açıklamada, yüklenici firma, yaklaşık olarak 27 bin 532 metrekarelik alanda çalışmalarına başlayacağını kaydetti.

Konya'da belediyeler tarafından birçok konut projesi hayata geçirileceği kaydedildi. Kentte yaşanan konut sıkıntısının önüne geçebilmek amacı ile çeşitli projelere de imza atılıyor. Bu süreçte de Konya Büyükşehir Belediyesi de “Şehir Hastanesi Konutları” projesini şehre kazandırıyor. Konutlar, Karatay Akabe Mahallesi'ne yapılacak. İhale onay tarihi 5 Aralık olan proje için ihale 12 Ocak'ta Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Yerleşkesi Yapım İhaleleri Şube Müdürlüğü'nde yapılacağı belirtildi.

Karatay Akabe Mahallesi’nde inşa edilecek olan ve yaklaşık 27 bin 532 metrekare inşaat alanına sahip proje, 10 blok şeklinde inşa edilecek. Proje için ilk somut adım 12 Ocak 2024'te yapılacak ihaleyle atılacak. Yüklenici firma, ihalenin kabülünden hemen sonra çalışmalara başlayacak. İhale şartnamesine göre, konutlar yer tesliminden itibaren 600 takvim günü içerisinde teslim edilecek. Söz konusu konut ihalesi 12 Ocak 2024 tarihinde belli olacak. 200 konutun şehre yeni bir değer kazandıracağı, şehirde yaşanan konut krizine de çözüm getirmesi bekleniyor.

Konya Büyükşehir den konut sorununa yeni çözüm! Tam 10 blok inşa edilecek...

BÜYÜKŞEHİR'DEN PROJE İLE İLGİLİ MERHABA'YA ÖZEL AÇIKLAMA

Konya Büyükşehir Belediyesi proje ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Belediye tarafından şu açıklama yapıldı: “Şehrimizde konut arzını artırmak için çalışmalar yapıyoruz.  TOKİ  ile birlikte Ardıçlı’da konut çalışmamız oldu. Şehir Hastanesi civarındaki çalışmada amacımız, kentsel dönüşüme ve kamulaştırmaya yönelik bir konut üretimi. Konya'da yaşanan konut sorununu ele alırken, kentsel dönüşüm ve kamulaştırma gibi konulara da odaklanıyoruz. Sosyal konutlar için arsa üretmeye devam ediyoruz. Ayrıca yapımı devam eden Türkiye’nin ilk Sıfır Atık Sanayi Sitesi olacak Yeni Sanayi Sitesi’nin arsasını Büyükşehir olarak TOKİ’ye tahsis ettik. Orada 2 bin 690 dükkan ve 134 ticari alan bulunuyor. Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’yi buraya taşıyacağız. Eski Sanayi alanında da kapsamlı bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçireceğiz.” diye konuştu. 

Konya'ya 'Şehir Hastane Konutları' geliyor! Yeni proje

Konya'nın en büyük millet bahçesi ve Meydan Evleri projesi hızla yükseliyor!

Konya Büyükşehir 24 taksitle ticaret, sanayi ve mesken sahası imarlı 4 arsa satacak! 

 


 


Geri Dön