27 / 04 / 2024

konya imar

konya imar

Konya Büyükşehir Belediyesi, 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu çalışmaları kapsamında planlar askıya çıkarıldı.

Konya'ya yeni imar planı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'yı yeni imar planı ile yeniliyor. Bu kapsamda Konya Merkez Planlama Alt Bölgesi 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planı; Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Kararı ile onaylanarak, İmar ve Şehircilik Dairesinde askıya alındı.

Konya'da ilçelere yeni imar planları hazırlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi imar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, il bütününün geleceğinin planlandığı Konya Çevre Düzeni Planı'nın onaylanmasının ardından ilçelerin geleceğinin planlanacağı Nazım İmar Planı'nı hazırlamaya başladı.

Konya'da sağlık yatırımları artıyor!

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya ve de Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı Baloğlu, Konya'da kongre sürecinin başladığını ve 18 ilçede tamamlandığını ifade etti.

Konya Nasrettin Caddesi'nde binalar 14 metre yüksekliğinde olacak!

Akşehir İlçe Belediyesi Meclisi'nin, Nasreddin Caddesi ile ilgili cephe alan parsellerde 4 katlı binaların yüksekliği 14 metre olabileceği ile ilgili kararını Konya Biiyükşehir Belediye Meclisi de onayladı.

ÖYK, Konya'da imar planı değişikliğini onayladı!

Türkiye Şeker Fabrikaları AS'ye ait iki parsele ''gelişme konut alanı ve yol" fonksiyonu önerilmesine ilişkin ÖİB'in hazırladığı nazım imar planı ve uygulama imar planı değişiklikleri onaylandı

ÖYK Konya'da imar planı değişikliğini onayladı!

TÜRKİYE Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait iki parsele "gelişme konut alanı ve yol" fonksiyonu önerilmesine ilişkin ÖİB'in hazırladığı nazım imar planı ve uygulama imar planı değişiklikleri onaylandı.

Vali Erol Konya yatırımlarını anlattı!

Konya Valisi Muammer Erol Sun TV ve Anadolu Telgraf Gazetesi yayın grubunu makamında ağırladı. Ziyarette Konya gündemi ve Konya 'yı yakından ilgilendiren yatırımlara dair önemli konular konuşuldu.

Konya yatırımları anlatıldı!

Konya Valisi Muammer Erol Sun ve Anadolu Telgraf Gazetesi yayın grubunu makamında ağırladı. Ziyarette Konya gündemi ve Konya'yı yakından ilgilendiren yatırımlara dair önemli konular konuşuldu

Konya'da imar sorunu masaya yatırıldı!

Konya'nın Beyşehir ilçe Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılacak imar çalışmalarını görüşmek için toplantı yapıldı. Konya'da imar sorunu masaya yatırıldı. Toplantı, Beyşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Emrullah Eruslu: Konya'da 130 bin konutun izni yok!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Konya' da düzenlediği basın sohbet yemeğinde Türkiye genelinde ve Konya 'da yalıtım konusundaki eksiklikler hakkında bilgi verdi.

Konya'da kamulaştırma çalışmaları sürüyor!

Konya'da kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Konya tarihinin en büyük yatırımlarına son 10 yılda imza atan Konya Büyükşehir Belediyesi, yatırımları hayata geçirirken yaptığı kamulaştırmaları vatandaşlarla işbirliği içinde tamamlıyor.

Konya'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

Büyük bir imar devrimi gerçekleştirerek 5 Milyon m2'lik geniş bir alanda İmar Revizyon Planı çalışması yapan Karatay Belediyesi, İmar Revizyonu çalışmalarını tamamlayarak imar planının uygulama sürecini hızlandırdı.

Serdar Kalaycı: Dönüşümün yanında imar düzenlemesi de yapıyoruz!

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, kentsel dönüşümün yanı sıra imar düzenlemesi çalışmalarına da önem verdiklerini belirterek, 4 yılda yaklaşık 40 milyon metrekarelik yeni imar planı ve revizyon imar planı yaptıklarını söyledi.

Konya Cihanbeyli Şeker Fabrikası'nda imar planı resmen onaylandı! 

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde kurulacak olan Konya Şeker Fabrikası'nın imar planı bakanlık tarafından onaylandı. 

Bu ilde 24 ay taksitle 6 kat imar izinli arsa fırsatı! Satın alan hemen konutunu dikecek!

Türkiye'de konut arz talep dengesinde sorunlar devam ederken Konya Büyükşehir Belediyesi bir bölgeye 6 kat imar izni verdi. Bölgedeki arsa fiyatları 67 milyon ile 93 milyon arasında değişiyor. Ayrıca bu arsalarda  24 ay taksit imkanı bulunuyor...

Konya Karatay'da ormanlık alanın imarı değiştirildi iddiası!

Konya Karatay'da 10 sene önce eski Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından, Hazine’den alınan 2 milyon 472 bin metrekare büyüklüğündeki alana 85 bin ağaç dikildi ve ormanlık alan yapıldı. Ormanın bir bölümü temeli atılan Yeni Sanayi Sitesi'ne katıldı.

Konya Çumra’ya yeni imar planı müjdesi!

Konya Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, Çumra'nın yıllardır kanayan yarası haline gelen imar ile ilgili güzel bir gelişmenin yaşandığını anlattı...

Konya Karatay’da imar uygulamaları hız kesmiyor!

Karatay Belediyesi, ilçedeki imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü amacıyla imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Konya Çumra Belediyesi’nin gündeminde imar var!

Konya Çumra Belediyesi tarafından düzenlenen ' Birlikte Düşünüyor, Birlikte Üretiyoruz' programında inşaat sektörü temsilcileri ile imar çalışmaları konusu konuşuldu.

Burdur'da tartışmalı imar değişikliği yeniden meclis gündeminde!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in kayınpederine ait arazide yapılan ve Konya Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen imar değişikliği yeniden meclis gündemine alındı...

Fetullah Arık: Konya'da yatay mimariye uygun yapılar inşa edilmeli!

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, Konya’da deprem riski olduğunu söyledi. Fetullah Arık, mühendislik projeleri doğrultusunda, yatay mimariye uygun imar planları ile yapılar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Konya'nın 21 mahallesi için yeni imar planı revizyonu!

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçedeki mühendis, mimar ve müteahhitlerle bir araya geldi. 

Arazisine duvar ören vatandaş imar barışına başvurdu!

'İmar Barışı istismarı' son olarak da Konya Meram'da yaşandı. Meram ilçesinde arazisine yaklaşık 4 metrekarelik bir duvar ören vatandaş, imar barışı başvurusu yaptı.

Meram'da imar ve mülkiyet sorunları çözülüyor!

Konya’nın merkez İlçe Meram Belediyesi, ilçenin imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü için imar düzenlemeleri ve 18. Madde uygulamalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. 

Konya Akşehir'de imar planı revizyonu askıya çıktı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, 1/100.000 ölçekli Konya İli Çevre Düzeni Planı ve 1/25.000 ölçekli Alt Bölge Nazım İmar Planlama çalışmalarının ardından Akşehir merkeze ait 1/5000 ölçekli nazım imar planını yeniden düzenleyerek bir ay süre ile askıya çıkarmasını sağladı.

Seydişehir'de imar revizyon toplantısı yapıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Seydişehir'de imar revizyon toplantısı düzenledi.Kaynak: Seydişehir'de imar revizyon toplantısı düzenledi.

konya imar Haberi

konya imar

Konya Büyükşehir Belediyesi, 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu çalışmaları kapsamında; Akören, Beyşehir, Çumra, Hüyük, Kadınhanı ve Seydişehir İlçe merkezlerine ait 1/5000 ölçekli nazım imar planlarını yeniden düzenleyerek bir ay süre ile askıya çıkardı


Türkiye’de ilk defa il sınırları bütününde tüm kamu kurum ve kuruluşları, akademik camia ve sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla 1/100.000 ölçekli Konya İli Çevre Düzeni Planı ve altı bölgede 1/25.000 Ölçekli Alt Bölge Nazım İmar Planlama çalışmalarını tamamlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, idari sınırlar içerisinde yer alan tüm ilçe merkezleri, kapanan beldeler ve gerekli görülen kırsal yerleşim alanları için 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu çalışmalarına başladı. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi’nden yapılan açıklama şöyle: “Demografik yapı, iş gücü yapısı, sosyal ve ekonomik yapı ışığında...